Verhuisadvies top 11

Sta je op het punt een verhuizing te organiseren en weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je niet de enige. Een verhuizing is één van de meest stressvolle gebeurtenissen die je in je mensenleven kunt ervaren en er zal veel op je afkomen. Gebruik daarom de onderstaande 11 tips en plan een stressloze verhuizing in.

 

Inhoud

Tip 1: begin op tijd

Het is geen geheim dat een goede organisatie alleen kan plaatsvinden als je jezelf hier voldoende tijd voor geeft. Toch beginnen de meeste mensen veel te laat aan het voorbereidende werk omtrent een verhuizing. Dit is misschien omdat de datum nog te ver weg lijkt of omdat het lijkt alsof er niets te doen is zo ver in het vooruit. Niets is echter minder waar, in de maand voordat je gaat verhuizen kun je alvast beginnen aan de volgende taken en deze van je lijst afhalen.

  • Maak een inventarisatie van je spullen.
  • Contacteer verhuisbedrijven voor offertes.
  • Spreek met je werkgever over je verhuizing en stel vast op hoeveel vrije dagen je recht hebt en of je eventueel voor een vergoeding in aanmerking komt.
  • Geef je adreswijzigingen door.
  • Bestel en verstuur verhuiskaartjes.
  • Verzamel en huur de nodige verhuismiddelen (dozen, lift, tape, stiften, stickers, dekens, karretjes, etc.).
  • Vraag vrienden en familie om hulp en geef de verhuisdatum door.
  • Begin alvast met inpakken.

 

Tip 2: verhuis tijdens kantooruren

Verhuisbedrijven rekenen toeslagen wanneer ze buiten kantooruren worden ingeschakeld. Dit is ook niet vreemd, omdat er dan ook direct voor hen bepaalde arbeidsomstandigheden om de hoek komen kijken. Toeslagen worden in rekening gebracht wanneer er sprake is van spoed, wanneer de verhuizing ’s avonds moet plaatsvinden of wanneer er tijdens het weekend moet worden gewerkt. Deze kunnen soms oplopen tot wel 70 procent. Aangezien je minstens één vrije dag van je werknemer zou moeten krijgen om te verhuizen zijn er weinig redenen waarom je niet tijdens kantooruren zou verhuizen.

 

Tip 3: maak een inventarisatie

Het is altijd verstandig om een verhuisinventarisatie te maken. Dit is een lijst met alle spullen die je hebt, waar ze zijn ingepakt, hoeveel ze waard zijn en of ze op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Dit doe je gemakkelijk in een spreadsheet en je deelt het op per kamer. De voordelen spreken voor zich:

  • Met een inventarisatie weet je exact hoeveel je inboedel waard is.
  • Met een inventarisatie weet je exact hoeveel kubieke meters je inboedel is.
  • Een verhuisbedrijf kan aan de hand van je inventarisatie een zeer exacte offerte maken.
  • In het geval van een schadeclaim is je inventarisatie onmisbaar.
  • In het geval er een voorwerp kwijtraakt is je inventarisatie onmisbaar.
  • Wanneer je een verhuis- en/of inboedelverzekering wilt afsluiten is je inventarisatie onmisbaar.
  • Met een inventarisatie kun je je spullen structureel en geordend verhuizen.

 

Tip 4: maak je inboedel zo klein mogelijk

Hoe groter je inboedel, hoe duurder je verhuizing. Dit is in nagenoeg alle gevallen zo, of je nu zelf verhuist of je laat dit doen door een verhuisbedrijf. Zorg er daarom voor dat je inboedel zo klein mogelijk is door alles wat je niet nodig hebt weg te gooien, -geven of te verkopen, door je dozen zo efficiënt mogelijk in te pakken zonder het maximum aantal kilo’s te overschrijden en door meubilair te demonteren.

 

Tip 5: maak foto’s

Voordat je gaat verhuizen maak je foto’s van je waardevolle bezittingen en van je meubilair. Mochten deze beschadigen dan kun je aantonen dat dit door de verhuizing is gekomen. Maak ook foto’s van je bekabeling en andere dingen die je uit elkaar haalt, zodat je later exact kunt zien hoe je het weer in elkaar moet zetten.

 

Tip 6: opvang voor kinderen en huisdieren

Tijdens een verhuizing is het erg vervelend als er huisdieren rondlopen of als je ook constant je zoontje of dochtertje in de gaten moet houden. Het is voor hen, voor de verhuizers en voor jou veel beter als deze ergens veilig kunnen worden opgevangen, weg van de stress en het verhuisgebruis. Regel daarom ruim van tevoren opvang voor je kinderen en/of huisdieren en breng ze daar een dag van tevoren al naartoe. Dit geeft jou een ademhalingsperiode en de mogelijkheid om je alleen te concentreren op de verhuizing zelf.

 

Tip 7: pak een overlevingstas in

Om de periode totdat je nieuwe woning goed is ingericht te overbruggen pak je het beste een overlevingstas in met alle essentiële spullen die je nodig hebt voordat je kunt beginnen met uitpakken. Extra kleding, verzorgingsproducten, medicatie, handdoeken, eten en drinken; dit zijn allemaal voorwerpen die je graag apart hebt als je gehele inboedel in dozen om je heen staat.

 

Tip 8: begin tijdig met het ontdooien van je koelkast

Je koelkast heeft minstens 24 uur nodig om goed te ontdooien en op temperatuur te komen. Daarna moet je hem nog schoonmaken. Een koelkast dient altijd rechtop verhuisd te worden, omdat het koelmiddel anders gaat schuimen en de motor kan beschadigen. Het is daarom altijd verstandig na een verhuizing je koelkast eerst op zijn nieuwe plek te zetten en daarna 8 tot 12 uur met rust te laten, zodat het koelmiddel weer kan bezinken.

Tip 9: verwijder het water uit je wasmachine

Verwijder voordat je je wasmachine gaat verhuizen altijd het water dat er nog in staat. Hiervoor kun je de instructies vinden in de handleiding. Daarnaast zijn wasmachines erg zwaar en zal je waarschijnlijk een wagentje nodig hebben om deze te verhuizen. Sommige kunnen meer dan 80 kilo wegen.

Tip 10: efficiënt inpakken

Je kunt efficiënt inpakken door zware voorwerpen in de bodem van je verhuisdoos te plaatsen en deze op te vullen met licht spul tot je de maximum draagkracht van de doos hebt bereikt. Als je op de bodem bijvoorbeeld boeken plaatst en daarop tafelkleden kun je de gehele ruimte van de doos optimaal gebruiken.

 

Tip 11: vergelijk offertes

Als laatste is het altijd aan te raden goed marktonderzoek te verrichten voordat je een verhuisbedrijf uitkiest. Via onze vergelijkingstool kun je snel een aantal op maat gemaakte offertes ontvangen zodat je de beste deal kunt vinden voor jouw verhuizing.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …