FIDI FAIM verhuisbedrijf

Ga je internationaal verhuizen, dan sta je op het punt een nieuwe weg in je leven in te slaan. Dit is spannend, want je krijgt te maken met nieuwe culturen, nieuwe gewoonten, een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Het is echter wel zo dat een internationale verhuizing aardig wat stress met zich meebrengt. Niet alleen spring je zelf in het diepe, je wilt je spullen misschien ook graag meenemen. Dit kun je regelen met één van de vele internationale verhuizers, maar aangezien je inboedel het lucht, het land en soms ook de zee over moet om op de plaats van bestemming te komen, is het extra belangrijk dat je hier een betrouwbaar en vakkundig verhuisbedrijf voor inhuurt. Wil je hier bewijs van, dan zoek je naar de FAIM-certificering.

 

Inhoud

Wat is FIDI FAIM precies?

FIDI FAIM zijn eigenlijk twee verschillende entiteiten. De één is een vakvereniging en de andere een certificering die deze vereniging uit mag geven. Deze zijn speciaal voor internationale verhuizingen en internationale verhuisbedrijven in het leven geroepen.

  • FIDI: FIDI staat voor Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux en in het Nederlands is dit de Federatie voor Intercontinentale Verhuisondernemingen. Het werkt uit naam van de consument en heeft als doel duidelijk aan te tonen welke verhuisbedrijven beter zijn dan de rest. De FIDI is een vakvereniging en elk internationaal verhuisbedrijf kan zich aanmelden om hier lid van te worden.
  • FAIM: FAIM staat voor FIDI Accredited International Mover en dit is een certificering die elk internationaal verhuisbedrijf krijgt als die is aangesloten bij de FIDI. Je wordt hier echter niet zomaar lid van en zoals beneden zal blijken moet je dan aan nogal wat voorwaarden voldoen. In Nederland zijn er op dit moment maar 11 FAIMs.

 

Hoe word je FAIM geaccrediteerd?

Het is niet gemakkelijk om bij de FIDI als lid binnen te komen. Het feit dat er in Nederland maar 11 verhuisbedrijven zijn die deze certificering mogen voeren zegt eigenlijk al genoeg. De FIDI hanteert 200 zeer strenge eisen waaraan het verhuisbedrijf moet voldoen en dit wordt beoordeeld door een onafhankelijke organisatie. Deze eisen hebben onder andere te maken met vaardigheden, kredietwaardigheid, continuïteit en ethiek. Deze punten worden bijvoorbeeld gebruikt om alle procedures te testen, om de training van het personeel onder de loep te nemen en om de klantenservice uitgebreid te beoordelen.

 

Wat kun je hiermee?

Een bedrijf dat een FAIM-accreditatie heeft ontvangen zal hier ook daarna nog regelmatig op worden getest. Deze tests worden zowel aangekondigd als onaangekondigd gedaan. Slagen ze er niet in deze kwaliteit te continueren, dan wordt de certificering afgenomen. Als klant weet je dus zeker dat een verhuisbedrijf betrouwbaar, veilig, vakkundig en klantgericht is en dat is wanneer het op je persoonlijke spullen neerkomt natuurlijk heel wat waard. Van een FAIM kun je dan ook de volgende punten verwachten.

  • Klantvriendelijkheid: als jij, terecht of onterecht, je gestrest bent over je spullen en je wilt contact opnemen met je internationale verhuizer, dan wil je niet ook nog eens onbeleefd te woord worden gestaan. FAIMs worden uitgebreid getest op klantvriendelijkheid en zullen als het goed is niet ophangen totdat jouw probleem is verholpen.
  • Zekerheid: een FAIM moet om dit keurmerk te mogen voeren een goede garantieregeling aanbieden. Als klant krijg je van hen enkele zekerheden, zoals een goede verhuisverzekering die alle schade dekt tegen nieuwwaarde, een garantie over je aanbetaling en een vervanging van je huidige verhuizer door een andere FAIM als deze er onverwachts mee op moet houden.
  • Kwaliteit: als een internationaal verhuisbedrijf een FAIM-certificering kan laten zien, dan heb je van een onafhankelijk verhuisbedrijf een garantie van de kwaliteit van dat bedrijf. Natuurlijk zijn er ook andere kwalitatieve verhuisbedrijven zonder deze certificering, maar deze zijn soms lastig aan te wijzen. Met een FAIM heb je daar zekerheid over, terwijl het bij een ander bedrijf misschien toch gokken blijft.
  • Continuïteit: als je met een Nederlandse FAIM in zee gaat, dan zal je door een FIDI-erkend bedrijf geholpen worden van begin tot eind. Ook als je inboedel in een container op de boot gaat en deze daarna weer verder vervoerd moet worden zal dit door een FAIM worden geregeld. Dit geeft je de zekerheid dat je verhuizing professioneel wordt afgerond, ook in landen waar de kwaliteitseisen misschien wat lager liggen.
  • Professionaliteit: FAIMs worden op hun professionaliteit getest. Dit zie je terug in bovenstaande punten, maar ook in de kwaliteit van de verhuismaterialen, de wagens en het gereedschap. Deze moeten er altijd goed uitzien, mogen geen gebreken vertonen en moeten bijtijds worden vervangen door nieuwere exemplaren.

 

Wel of niet voor een FAIM kiezen?

De vraag of je voor je erkende verhuizer een bedrijf moet kiezen dat lid is van de FIDI is natuurlijk alleen door jou te beantwoorden. Je betaalt voor deze diensten vaak aardig wat meer, maar zoals boven is gebleken staat hier ook het één en ander tegenover. Een beter bewijs van vakmanschap en kwaliteit heb je niet, maar dit betekent niet dat er geen ‘gewone’ internationale verhuisbedrijven bestaan die je net zo goed kunnen helpen. Het probleem is alleen dat je deze moet kunnen vinden en dat blijft toch altijd een beetje een kwestie van geluk hebben. Neem je een FAIM aan voor je verhuizing, dan weet je zeker dat je van het begin tot het einde van je verhuizing als een koning wordt behandeld.

 

Vergelijk offertes

Vraag via onze vergelijkingstool offertes op bij zowel FIDI-leden als gewone verhuisbedrijven. Je kunt dan de beste deal vinden en gemakkelijk in contact komen met betrouwbare internationale verhuisbedrijven.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …