Kosten klusjes vóór verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je nieuwe woning klaar is om in te trekken. Daarnaast wil je je oude woning natuurlijk zo netjes mogelijk achter laten. Dat betekent dat je de woningen schoonmaakt, dat je achterstallige klusjes afrondt en dat de tuin er netjes bij ligt. Veel van deze werkzaamheden kun je al voordat de verhuizing plaatsvindt afronden. Dat geeft jou gemoedsrust en zo min mogelijk andere dingen om je zorgen te maken als de verhuisdag is aangebroken. Je kunt hier verschillende mensen voor inhuren, wat het voor jou uiteraard veel gemakkelijker maakt. Hier lees je over de kosten waarmee je dan te maken kunt krijgen.

Inhoud

De kosten

De meeste klusjesmannen, schoonmaakbedrijven, schilders en tuiniers berekenen hun kosten per uur. Vooral wanneer het een verzameling van een aantal kleine klusjes betreft heeft dit voor hen de voorkeur. Je kunt de gaten laten dichten in de muren, planken laten verwijderen of plaatsen, de tuin op orde brengen, de muren laten sausen, de keuken professioneel laten schoonmaken enzovoorts. Hieronder vind je een tabel waarin je de kosten ziet die hier gemiddeld voor worden gerekend. Uiteraard worden deze ook bepaald door de arbeidsintensiviteit van de klus en de ervaring van de vakman of -vrouw. Alle bedragen zijn al inclusief btw, maar exclusief extra kosten bijvoorbeeld als er machines of een steiger moeten worden gehuurd. Vaak biedt het verhuisbedrijf dezelfde diensten aan, maar zoals je ziet ben je dan duurder uit.

Mogelijke klusjes Prijs per eenheid
Klusjesman/verhuizer via verhuisbedrijf €45 per uur
Je eigen klusjesman inhuren €20 – €25 per uur
Schoonmaakbedrijf €25 per uur
Tuinman €30 – €60 per uur
Schilder €25 – €45 per uur
  • De goedkoopste optie: het minste geld ben je altijd kwijt wanneer je de taken zelf uitvoert. Soms zal dit mogelijk zijn, maar in andere gevallen heb je hier misschien de vaardigheden, de tijd of de energie niet voor. Daarnaast levert het extra stress op in een periode waarin je misschien al genoeg aan je hoofd hebt. Hoe dan ook, alles wat je zelf kunt doen zal je een besparing opleveren.
  • Gemiddelde prijzen: voor een tuinman, een klusjesman, een schilder en een schoonmaakbedrijf kun je rekenen op een gemiddelde prijs van zo’n €20 – €45 per uur. Uiteraard is een zwartwerker goedkoper, maar dat is ten zeerste af te raden. Door met iemand in zee te gaan die geen belasting betaalt ben je zelf ook schuldig aan een strafbaar feit. Voor een dag werk betaal je een schoonmaker, schilder en klusjesman dan gemiddeld €200 en een tuinman €360.
  • De duurste optie: hebben jouw taken een specialist nodig of een vakman, dan betaal je de hoofdprijs. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort klussen dat je hebt liggen. Wil je in je nieuwe woning een mooie boekenkast laten ontwerpen en laten plaatsen voordat je er bent, dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je een paar planken laat ophangen. Voor ervaring, certificeringen en erkenningen krijg je veel zekerheid terug, maar ook een hogere rekening. De prijzen kunnen dan gemakkelijk oplopen tot €45 – €60 per uur, afhankelijk van wie het uitvoert.

De prijsopbouw

Als je zelf goed analyseert hoe de verschillende eindfacturen tot stand komen, kun je ook bepalen waar je het beste geld kunt besparen. In deze gevallen zal het meeste van de totaalprijs opgaan aan de arbeidskosten, aangezien er weinig materialen nodig zijn. Verder zullen er soms kosten gerekend worden voor het huren van bepaalde hulpmiddelen en worden er ook regelmatig voorrijkosten in rekening gebracht. Als je weet waar het grootste gedeelte van je geld naartoe gaat, kun je proberen de prijs te verlagen. In dit geval zal dat mogelijk zijn als je de vakmensen zo min mogelijk uren laat maken. Ook het vergelijken van verschillende bedrijven en de prijzen die ze in rekening brengen kan je vaak een interessante besparing opleveren.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Een andere manier om de kosten laag te houden is door bepaalde keuzes slim te maken. Hieronder vind je enkele voorbeelden ter inspiratie.

  • Zelf doen of uitbesteden: je hoeft natuurlijk niet alle klusjes zelf op te pakken. Je kunt ook een gedeelte zelf doen en een gedeelte uitbesteden. De keuze is niet zo zwart wit. Door ook zelf aan de slag te gaan zal de vakman minder tijd in jouw woning hoeven te besteden en betaal je dus ook minder.
  • Ervaring of beginner: voor het sausen van de muren, het wieden van het onkruid en het schoonmaken van een lege woning heb je natuurlijk geen ervaren vakman nodig. Als je een beginner inhuurt zal je niet alleen een enthousiaste werker krijgen, deze zal ook aanzienlijk minder rekenen per uur.
  • Via verhuisbedrijf of zelf: via het verhuisbedrijf kun je vaak ook klusjesmannen, schoonmakers en schilders inhuren. Dit scheelt voor jou de moeite om een goede mankracht te vinden, maar vaak betaal je dan wel meer. Bekijk dus goed wat er waar in rekening wordt gebracht, voordat je een beslissing neemt.

Interessante bespaartips

Tot slot vind je hier nog twee interessante bespaartips waarmee je allicht wat geld van de eindrekening kunt afschaven.

  • Bedrijven uit de regio: schakel alleen regionale bedrijven in. Dan bespaar je de voorrijkosten of verminder je ze aanzienlijk. Deze kunnen oplopen tot wel 5 procent van de totaalprijs.
  • Spreek met de buren: vraag je buren of ze behoefte hebben aan de diensten van een tuinman, of ze ook de gevel willen laten schilderen of een schoonmaakklus hebben liggen. Als dit zo is kunnen jullie deze samen aanbieden. Vaak gaat de prijs per uur dan naar beneden omdat de vakman efficiënter te werk kan gaan.

Vergelijk offertes

Het is nooit verkeerd om een grondig marktonderzoek uit te voeren en te kijken welke bedrijven in jouw omgeving wat aanbieden. Aangezien je een verhuizing aan het organiseren bent, heb je daar misschien wel helemaal geen tijd voor. Met onze vergelijkingstool kun je snel over een aantal offertes beschikken van betrouwbare en regionale vakmensen.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …