Wat moet je 1 maand van tevoren doen?

Het is zo gemakkelijk om te wachten tot het laatste moment voordat je je verhuizing gaat organiseren. Dit is echter helemaal niet nodig en als je goed voorbereid bent zal je de dagen rondom de verhuizing zelf ook veel minder stress ervaren. Tijdens de maand voor de verhuisdatum heb je nog de tijd en het geduld om een aantal taken grondig aan te pakken en je zou dus eigenlijk gek zijn als je niet van die tijd gebruikt maakt. Hier vind je een lijst met de dingen die je 1 maand van tevoren al uit kunt voeren, zodat je je op de dag zelf alleen op verhuizen kunt concentreren.

  1. Een verhuisinventarisatie maken

Maak een duidelijke lijst met alles dat je gaat verhuizen. Dit doe je het beste in Excel of via een ander spreadsheetprogramma. Je zet de voorwerpen onder elkaar met daarachter de kwantiteit en de waarde. Laat daarachter een plek vrij waar je het nummer van de doos kunt noteren waarin je het uiteindelijk inpakt en een box die je kunt aantikken om aan te geven dat het voorwerp veilig en intact op de nieuwe locatie is afgeleverd. Deze inventarisatie kan je veel voordelen opleveren als je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf, als je verzekeringen wilt afsluiten, als je een schadeclaim wilt invullen of als je je spullen geordend wilt overbrengen.

  1. Je vervoer en verhuisbedrijf regelen

Met je inventarisatie kun je vervolgens bepalen hoeveel kubieke meter aan spullen je hebt. Hieruit kun je opmaken hoe groot de verhuiswagen moet zijn, zowel als je zelf gaat verhuizen als wanneer je hier een verhuisbedrijf voor inhuurt. Plan indien nodig twee ritten en een kleinere verhuisbus, vooral als je zelf weinig ervaring hebt met het besturen van grote voertuigen. Door je inventarisatie naar een aantal verhuisbedrijven te sturen kunnen deze je een exacte offerte geven voor je verhuizing en weet je precies waar je financieel aan toe zal zijn. Probeer je verhuizing tijdens kantooruren te plannen, want in het weekend en tijdens de avonduren worden vaak flinke toeslagen gerekend. Doe dit ook op tijd, anders is er misschien geen ruimte meer of krijg je te maken met een spoedtarief.

  1. Ga naar je werkgever

Nu is ook het juiste moment om naar je werkgever te stappen en aan te geven dat je gaat verhuizen. Deze is verplicht je een aantal dagen vrij te geven, afhankelijk van de afstand waarover je verhuist. Daarnaast kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding, omdat je bedrijf profiteert van jouw verhuizing. Maak dit dus allemaal bespreekbaar en zorg dat alles rond is voordat je verhuist.

  1. Officiële adreswijzigingen doorgeven

Maak een lijst van alle abonnementen, aansluitingen en contracten die je op je huidige adres hebt en ga deze één voor één af. Geef je adreswijziging door of zeg je overeenkomst op, maar probeer niets te vergeten. Als je dit ruim van tevoren doet, dan zal je vanaf je verhuisdatum direct alles netjes aansluitend hebben overgezet naar je nieuwe adres. Naast deze overeenkomsten zijn er ook de dokter, de tandarts, je specialist, de school van je kinderen, de gemeente en je gemeente die van je verhuizing op de hoogte moeten worden gesteld.

  1. Verhuiskaartjes regelen

Vervolgens ga je kaartjes regelen waarmee je je verhuizing aan familie en vrienden aankondigt. Deze hebben je nieuwe adres dan direct op papier en weten precies wanneer het plaats gaat vinden. Laat dan ook direct aan de post weten per wanneer je je nieuwe woning intrekt en regel eventueel dat de post die daarna nog per abuis naar je oude adres is gestuurd naar je nieuwe adres gaat.

  1. Verhuismiddelen verzamelen/huren

Dit is ook het moment om te overwegen welke verhuismiddelen je nodig zal hebben. Natuurlijk zijn er dozen, maar wil je deze kopen, huren of zelf opsparen? Begin daar nu mee zodat je ook alvast kunt beginnen met inpakken. Vraag jezelf af welke andere middelen je nodig hebt, verhuisdekens, een verhuislift, tape, stickers, liften enzovoorts en begin deze te verzamelen.

  1. Hulp inschakelen

Je hebt je verhuisdatum en je hebt je vervoer geregeld, dan kun je ook bepalen hoeveel mensen je nodig hebt om je te helpen. Ga je verhuizers gebruiken van het verhuisbedrijf, of vraag je familie en vrienden om hulp? Heb je hulp nodig met het demonteren van je meubilair, met het inpakken van je spullen of met het vervoeren van meubilair naar de kringloop? Geef mensen dan ruim van tevoren een seintje, zodat ze zelf die data ook vrijhouden.

  1. Begin met inpakken

Waarom zou je tot het laatste moment wachten met inpakken als je een kast hebt in de bijkeuken die je eigenlijk nooit opentrekt? Dit zijn spullen die je alvast kunt inpakken en waar je later dus al geen tijd meer aan hoeft te besteden. Noteer wel duidelijk op je inventarisatie in welke dozen je ze doet en vergeet niet om kritisch naar elk voorwerp te kijken voordat je het inpakt. Als je iets al een tijd niet meer hebt gebruikt, dan is de kans klein dat je het in de toekomst nodig zal hebben.

Vergelijk offertes

Is de tijd aangebroken dat jij op zoek moet gaan naar een verhuisbedrijf? Dan kun je hier alvast bij betrouwbare verhuisbedrijven een aantal offertes opvragen specifiek voor jouw situatie. Gebruik de link naar onze vergelijkingstool en laat ons je helpen bij het vinden van de beste deal.

Lees ook: overstappen internet en tv

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …