14 tips verhuizen buitenland

Ga je naar het buitenland verhuizen? Dan komt jou een zeer spannende tijd tegemoet. Dit is echter ook een zeer stressvolle tijd, omdat je veel te regelen hebt en tegelijkertijd je vertrouwde leven gaat achterlaten. Om je te helpen tijdens de verschillende fases van jouw avontuur, kun je de onderstaande tips gebruiken.

Inhoud

3 inpaktips

Verhuizen naar het buitenland is veel duurder dan verhuizen binnen Nederland. Hoe kleiner je inboedel, hoe goedkoper de verhuizing. De volgende tips kunnen je helpen bij het inpakken van je spullen.

 1. Neem zo min mogelijk mee: gebruik dit moment om eens kritisch door je spullen te lopen en je af te vragen wat je daadwerkelijk nodig hebt op je nieuwe woonplek. Er zullen waarschijnlijk voorwerpen zijn waar je emotionele waarde aan hecht, maar soms is het simpelweg te duur om deze mee te nemen. Wees daarom meedogenloos. De meeste materiele spullen zijn vervangbaar.
 2. Maak een berekening: als je twijfelt of je bijvoorbeeld een bepaald bankstel mee wilt nemen of niet, dan kun je kijken wat het extra kost om deze te verhuizen. In sommige gevallen zal het verhuizen van een bankstel duurder zijn dan het aanschaffen van een nieuw bankstel in het land waar je gaat wonen.
 3. Pak een goed gevulde vakantietas in: heb je besloten een gedeelte van je inboedel mee te laten verhuizen, dan kan het weken en soms maanden duren voordat het op de plek van bestemming is. Totdat het aankomt zal je dus zonder moeten leven. Daarom is het altijd goed zelf een uitgebreide vakantietas in te pakken waarmee je de tijd kunt doorkomen totdat je spullen arriveren.

4 tips over wat te doen met wat je achterlaat

Je zal ongetwijfeld het één en ander achterlaten in Nederland. Als je echt selectief hebt ingepakt, dan zal je misschien met je woning blijven zitten of een gedeelte van je inboedel. Gebruik de onderstaande 4 tips om hier netjes van af te komen.

 1. Verkoop het goede spul: alles wat nog goed is en wat nog niet het einde van de levensduur heeft bereikt kun je verkopen. Gebruik hier een online marktplaats voor of een Facebookpagina. Zo krijg jij nog wat extra geld en weet je dat je spullen goed terecht komen.
 2. Spullen die je wilt houden doe je in de opslag: je kunt voor vrij weinig geld per kubieke meter al voor lange termijn opslag huren ergens in een magazijn. Hier staan je spullen veilig en verwarmd dus je hoeft je er dan in het buitenland geen zorgen over te maken. Doe dit alleen met de voorwerpen die je echt niet kwijt wilt, anders is het weggegooid geld.
 3. Alles wat er overblijft kun je doneren, weggooien of weggeven: wanneer de dag van de verhuizing dichterbij komt en jij je spullen hebt verkocht of hebt opgeslagen, zal er ongetwijfeld nog het één en ander over zijn. Dit kun je doneren aan een tweedehands winkel of een goed doel, je kunt het weggeven aan familie en vrienden of je kunt het naar de vuilstort brengen als niemand het wil hebben.
 4. Je kunt je woning ook verhuren: een andere manier om je inboedel te behouden en toch nog wat extra geld te verdienen is door je woning te verhuren als je weg bent. Je huurder kan dan op je meubilair passen, eventueel ook op je huisdier als je deze hebt, en jij kunt maandelijks huur ontvangen. Het is een goed idee om hier een verhuurbedrijf voor te gebruiken, omdat jij vanuit het buitenland niet altijd in staat bent snel op noodgevallen of andere problemen te reageren.

4 tips om je beter voor te bereiden op je nieuwe land

Naast het inpakken en het afhandelen van je inboedel kun je in de tijd voordat je vertrekt ook al het één en ander doen om je voor te bereiden op je leven daar. Hier vind je 4 tips waarmee je dit kunt doen.

 1. Zoek alvast contact met mensen: het is tegenwoordig heel gemakkelijk om contact te zoeken met mensen in het buitenland. Gebruik sociale media, forums of toeristeninformatiebureaus om alvast met de mensen daar in gesprek te komen.
 2. Laat je inenten: maak een afspraak met je dokter en vraag hem of haar of er ook inentingen nodig zijn voor het land waar je naartoe gaat. Doe dit tijdig, zodat je volledig beschermd op reis kunt gaan.
 3. Leer alvast de taal: er zijn nu ook voldoende apps, websites en andere gratis manieren waarop je de taal in je nieuwe land alvast kunt leren. Begrijp je ook maar iets van wat er gezegd wordt en geschreven staat wanneer je aankomt, dan zal je je veel minder geïsoleerd voelen.
 4. Ga op zoek naar werk: als je je aldaar niet wilt vervelen is het het beste om een baan te zoeken in jouw land van bestemming. Je hebt dan elke dag een doel en verdient een bepaald salaris. In plaats van pas te gaan zoeken als je daar bent, kun je ook van tevoren al een baan vinden. Dat scheelt je daar veel stress en moeite. 

3 tips voor nadat je bent gearriveerd

Als laatste volgen hier 3 tips die je kunt gebruiken wanneer je je bestemming eenmaal hebt bereikt.

 1. Word ergens lid van: als je in Nederland graag voetbalde is er niets om je te weerhouden om in je nieuwe land ook bij een voetbalclub te gaan. Dit gaat op voor alle hobby’s. Als je mensen vindt met dezelfde interesse zal je veel sneller en gemakkelijker contact maken.
 2. Wees onbevooroordeeld: probeer alles met een onbevooroordeelde blik te bekijken en vergelijk de dingen niet te veel met Nederland. Je bent nu eenmaal in een andere cultuur waar ze dingen anders doen en hier zal je je in ieder geval gedeeltelijk op moeten aanpassen.
 3. Maak vriendschappen met lokale mensen: probeer in je nieuwe land vriendschappen te maken met lokale mensen. Op die manier kun je echt de cultuur van het land proeven, leer je de taal veel sneller en is integreren veel makkelijker. Daarnaast kunnen ze je gedeeltes van het land laten zien die je anders waarschijnlijk nooit had bezocht.

Vergelijk offertes

Wil jij een verhuizing naar het buitenland organiseren? Dan ben je waarschijnlijk ook erg benieuw naar hoeveel dit kost. Via onze vergelijkingstool kun je deze prijzen exact opvragen bij betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …