Hoe verhuis je spullen naar de opslag?

In sommige gevallen kan het handig zijn een opslag te regelen voor je spullen wanneer je gaat verhuizen. Bij het geval van ruimtegebrek of wanneer je eerder je oude woning uit moet dan dat je je nieuwe woning kunt betrekken is het fijn als je je spullen ergens veilig kunt stallen. Er zijn verscheidene mogelijkheden, met verschillende prijzen. De manier waarop je je spullen daar aflevert is dan ook afhankelijk van de methode die je kiest. Hier vind je de kosten die hierbij komen kijken en daarna de toelichting omtrent het opslaan van je inboedel.

Inhoud

De kosten

Allereerst de prijzen. Deze worden bepaald door de omvang van de opslag die je nodig hebt, van de manier waarop je je spullen laat opslaan en hoe lang je spullen worden opgeslagen. Onderstaand vind je deze informatie, voor verschillende situaties en inclusief btw.

Soort opslag Bijzonderheden Prijs per eenheid
Tijdelijke opslag Opslagruimte die per maand opzegbaar is €4 – €90 per maand
Permanente opslag Opslagruimte die je per jaar huurt, 50 m3, exclusief extra kosten €725 – €1025 per jaar
Mobiele opslag Box van 14 m3 €120 – €150 per maand
Garagebox 16 – 24 m3, verlicht, exclusief verwarming €160 – €200 per maand
Opslag in magazijn 24 m3, overdekt, verlicht, verwarmd €125 – €150 per maand
Onderhandse opslag Opslag bij een particulier Afwisselend
  • Mobiele opslag: wat betreft het verhuizen van je spullen is de mobiele opslag misschien wel de handigste optie. Er wordt dan een box van een bepaalde grootte bij je woning neergezet, jij laadt je spullen erin en wanneer jij het aangeeft wordt deze box weer opgehaald en veilig gestald. Dit is handig als je zeker weet dat je je inboedel voor een bepaalde periode niet nodig hebt, want je kunt er dan vaak tussendoor niet bij. Wanneer je klaar bent om je nieuwe woning in te trekken laat je de box weer afleveren.
  • Garagebox: een garagebox huur je meestal voor een langere tijd en dit kun je doen bij een woningcorporatie of via een verhuurbedrijf. Je kunt deze ook kopen, als je een permanente opslag zoekt. Dit heeft als voordeel dat je er elk moment naartoe kunt gaan en toegang hebt tot je spullen zolang je de sleutel bij je hebt. Een nadeel is dat je je spullen er zelf naartoe moet brengen. De beste manier om dit te doen is dan ook met je auto of met een busje. Als het regent zal je dan waarschijnlijk wel nat worden.
  • Opslag in magazijn: misschien wel de populairste optie is ervoor te kiezen je spullen in een overdekt magazijn op te slaan. Deze zijn voorzien van parkeerplaatsen dus je kunt er altijd terecht voor toegang tot je spullen. Daarnaast staan ze dan overdekt, beveiligd, verwarmd en is er verlichting. Staat je box hoog dan is het wel nodig om een verhuislift te gebruiken. Je kunt dit type opslag, ook wel selfstorage genoemd, op elk moment van de dag bereiken en zowel op lange termijn als tijdelijk huren.
  • Onderhandse opslag: er zijn ook veel particulieren die een schuur of garage bezitten en deze te huur aanbieden. Vaak zijn dit boeren met een erf of mensen die een loods bezitten en ruimte over hebben. De omstandigheden en de prijs zijn volledig afhankelijk van degene die de ruimte verhuurt. Soms kun je op deze manier veel geld besparen, maar heb je dus wel het probleem dat je altijd iemands erf op moet rijden om bij je spullen te kunnen komen. Daarnaast zijn deze misschien niet altijd even veilig.

Welke opslag is het beste voor jou?

De opslag die jij nodig hebt is dus afhankelijk van een aantal belangrijke punten. Allereerst vraag je jezelf af of je tijdelijke of permanente opslag zoekt. Nadat je dit besloten hebt moet je weten hoe groot je inboedel is die je daar wilt opslaan. Ook moet je bepalen hoe belangrijk het is dat je toegang hebt tot je spullen. Als laatste hebben de objecten die je opslaat natuurlijk ook invloed. Hebben deze grote waarde of zijn ze gevoelig voor klimaatschommelingen, dan is het verstandiger om een opslag te kiezen die verwarmd en beveiligd is. Door jezelf deze punten voor te leggen kun je bepalen welk type opslag het beste is voor jouw inboedel.

Enkele aandachtspunten

Ter afsluiting zijn er natuurlijk altijd enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je opslag overweegt.

  • De kleine letters: lees altijd goed de kleine letters door. Wie is er verantwoordelijk als er wat met je spullen gebeurt, hoe regelmatig kun je er terecht, wat is de opzegtermijn enzovoorts. Vooral als je onderhands gaat huren is het verstandig hier wat officieel over op papier te zetten.
  • Je eigen verzekering: controleer met je inboedelverzekering of deze ook spullen in de opslag dekt. Soms is dit wel het geval, maar in andere situaties niet. Kijk dan direct of brand en diefstal ook worden gedekt, anders zal je iets met de verhuurder moeten regelen of je verzekering aan moeten laten passen.
  • Ga eerst kijken: zijn jouw spullen belangrijk voor je en wil je zekerheid dat ze goed worden opgeslagen? Ga dan kijken bij de opslagruimte, zodat je zelf kunt zien waar ze terechtkomen. Dit is sowieso een goed idee als je wilt weten hoe gemakkelijk het zal zijn om je spullen daar naartoe te verhuizen.

Vergelijk offertes

Overweeg jij een opslag te huren voor je inboedel? Je kunt dan hier alvast enkele offertes opvragen voor jouw exacte situatie. Deze zijn volledig vrijblijvend dus je bent nergens toe verplicht. Alleen als je meerdere opties bekijkt weet je zeker dat je de beste prijs kunt realiseren.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …