Wat kost een internationale verhuizing?

Wanneer u verhuist naar een ander land is het meestal het makkelijkst om uw inboedel te laten verhuizen door een verhuisbedrijf. Een aantal factoren een aantal factoren erg bepalend voor de prijs van een internationale verhuizing:

  • Afstand
  • Vervoer per verhuiswagen of per schip
  • Grote van de inboedel

 Afstand

Natuurlijk is de afstand erg belangrijk. Verhuisbedrijven die vragen meestal een vast uurtarief als het gaat om internationale verhuizingen. De kosten zijn daarom erg afhankelijk van hoeveel kilometers er gereden moeten worden. De kosten voor het verhuizen buiten Europa zijn ook een stuk hoger door een andere regelgeving in niet Europese landen.

Kosten internationale verhuizing binnen Europa

  • 4000 – 6500 euro

Vervoer per verhuiswagen of vrachtschip

Als u verhuist naar bijvoorbeeld Amerika of Engeland zal naast een verhuiswagen ook een vrachtschip nodig zijn om uw inboedel te verhuizen.  De verhuiswagen rijdt dan tot de haven en daar wordt de inboedel in een container geladen om vervolgend per schip vervoert te worden. Om dit te realiseren werken verhuisbedrijven samen met internationale partners.

Kosten per type vervoer

  • Internationale verhuizing per verhuiswagen 4000 – 6500
  • Internationale verhuizing inclusief vrachtschip 7000 – 10.000

Grote van de inboedel

Door het type woning, oppervlak en het aantal inwonende aan te geven kunnen verhuisbedrijven meestal al een goede inschatting maken van de grote van uw inboedel. Om echter de exacte prijs te bepalen voor uw internationale verhuizing dient er echter een taxatiebezoek gedaan te worden. De verhuizers maken dan een inventaris van uw inboedel om een beter beeld van de kosten te kunnen geven. Er zijn ook een aantal andere factoren die de prijs bepalen:

  • Doet u zelf voorbereidend werk (inpakken)
  • Is er een verhuislift nodig
  • Uitvoeren van demontage werkzaamheden

Aansprakelijkheid

Hoewel het verhuisbedrijf tot een zekere hoogte verantwoordelijk kan worden gesteld voor schade tijdens de transport is het goed om uw verzekeringspolis goed na te lopen. Voor schade tijdens het zelf laden en lossen en elektronica die bij aankomst niet meer functioneert zijn verhuisbedrijven niet aansprakelijk. Wij adviseren daarom om altijd contact op te nemen met uw verzekeraar voordat u gaat verhuizen.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …