Wat moet je meteen regelen bij nieuw huis?

Je bent verhuisd, het verhuisbedrijf rijdt net weg en je staat in een lege woning vol met dozen en uit elkaar gehaalde meubelen. De verhuizing is goed verlopen en je hebt alles tot in de puntjes zelf geregeld, maar nu breekt er een nieuwe periode aan. En ook al zijn je spullen veilig over gekomen, er zijn nog een aantal dingen die je moet regelen, ook als je al in je nieuwe woning zit.

 

  1. In elkaar zetten van je meubelen

Is het al einde middag, dan zal je na je verhuizing waarschijnlijk weinig zin hebben om nog aan de slag te gaan. Het is misschien handig om je bed op te zetten en -te maken zodat je in ieder geval comfortabel kunt slapen. Verder heb je als het goed is een overlevingstas klaarstaan met eten en drinken, handdoeken, toiletspullen, kleren en een pyjama, zodat je je kunt wassen, kunt eten en je bed in kunt duiken voor een welverdiende nacht slaap. De volgende dag kun je dan het beste eerst beginnen met het in elkaar zetten van je andere meubelen.

  1. Uitpakken van je spullen

Als al je belangrijke meubelen staan kun je deze gaan invullen met spullen. Dit doe je misschien het beste kamer voor kamer en dan met de belangrijkste kamers eerst. Allicht is de woonkamer een goed beginpunt, de keuken of je slaapkamer. Het ligt aan het tijdstip van de dag en je eigen behoeftes wat je het eerste besluit te doen.

 

  1. Controleren van je inventarisatie

Waarschijnlijk heb je een inventarisatielijst gemaakt met daarop alle spullen die je hebt ingepakt, de waarde ervan en het nummer van de doos waarin ze zitten. Terwijl je uitpakt streep je op je inventarisatie aan welke voorwerpen allemaal goed zijn overgekomen en dit doe je totdat de hele lijst is afgewerkt. Mocht er dan iets missen, dan weet je zeker dat je het hebt ingepakt maar dat het de plek van bestemming nooit heeft bereikt. Het is dus alleen mogelijk dat dit tijdens de verhuizing zelf is kwijtgeraakt.

 

  1. Verhuisschade noteren en indienen

Als er tijdens de verhuizing spullen zijn beschadigd dan zal je dit bij je verhuisbedrijf moeten melden en een schadeclaim formulier moeten inleveren. Het is handig als je foto’s van je inboedel hebt gemaakt, zodat je kunt bewijzen dat de schade tijdens het verhuizen is gebeurd. Als je een erkende verhuizer hebt gebruikt, dan krijg je de schade tegen de nieuwwaarde vergoed, maar bij andere verhuizers kan dit anders zijn. Vaak is er ook sprake van een eigen risico bedrag en deze kan oplopen tot €750. Lees de voorwaarden dus goed door, zorg dat je je claim ondersteunt met foto’s en bonnetjes en zorg dat je niets bent vergeten.

 

  1. De koelkast aansluiten

Na de verhuizing is het beter als je een verhuisde koelkast minstens 8 tot 12 uur rust geeft. Zet hem op de plek van bestemming en laat hem daar vervolgens een tijd uit staan. Dit geeft de koelvloeistof de tijd om te bezinken en voor eventueel schuim om te verdwijnen. Na 12 uur kun je de koelkast weer veilig aanzetten en deze inladen.

 

  1. Kinderen en/of huisdieren ophalen

Omdat huisdieren en kinderen ongewenst gestrest kunnen raken van een verhuizing is het beter dat deze hier zo min mogelijk van merken. Daarnaast is het erg lastig verhuizen als je je ook over hen nog zorgen moet maken. Heb je je kinderen en huisdieren in de opvang gedaan, dan kun je ze nu ophalen en het nieuwe huis laten zien. Het zal even wennen zijn, maar hopelijk gaan ze er net zo veel van genieten als jij.

 

  1. Verhuisdozen inleveren/verkopen

Heb je verhuisdozen gehuurd dan moet je deze weer inleveren. Zijn ze onbeschadigd, dan krijg je dan je borg ook terug. Als je je verhuisdozen gekocht hebt, dan kun je ze weer verkopen op de tweedehands markt. Vaak verkopen ze daar voor zo’n €0,50 per doos. Je kunt je dozen natuurlijk ook altijd bewaren en ze aan iemand anders die gaat verhuizen geven, wanneer het zover is.

 

  1. Adreswijzigingen controleren

Controleer of je post nu allemaal op je nieuwe adres aankomt, of dat je misschien bent vergeten een bepaald adres te veranderen. Maak je gebruik van de doorstuurservice van PostNL, dan is dit gemakkelijk te controleren. Anders zal je een bezoekje moeten brengen aan je oude woning en daar moeten vragen of er nog post voor je is afgeleverd. Vergeet niet je adreswijziging aan je nieuwe gemeente door te geven als je dit nog niet hebt gedaan. Je hebt hier na de verhuisdag maar vijf dagen voor.

 

  1. Naambordje ophangen

Je bent de trotse eigenaar van je nieuwe woning en iedereen mag dit weten. Laat daarom een mooi naambordje maken en hang deze op bij je deur.

 

  1. Housewarming party geven

Als alles is afgerond, je spullen staan op de juiste plek en je hebt alle administratieve en andere officiële handelingen succesvol beëindigd, dan is het tijd voor een feestje. Je verhuizing is goed verlopen en je begint een nieuw hoofdstuk in je leven. Wie beter om dat mee te vieren dan met je familie en vrienden.

Vergelijk offertes

Voor alle financiële vragen omtrent verhuizingen kun je onze vrijblijvende vergelijkingstool raadplegen. Deze tool voorziet je in een korte tijd van enkele offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving en toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Lees ook: smartphone abonnement tot 30 euro

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …