Kosten verhuisdozen en inpakmateriaal

Een goede voorbereiding is essentieel als je een soepel lopende verhuizing wilt organiseren. Hierbij is het inpakken een groot gedeelte van het werk dat je hebt. Als je hier op tijd mee begint, het systematisch oppakt en kritisch door je spullen loopt kun je je tijd tijdens de dagen voor de verhuisdag zelf aan andere last minute zaken wijden. Om goed in te kunnen pakken heb je natuurlijk sterke dozen nodig en kwalitatief inpakmateriaal. Deze kun je op een aantal manieren vergaren. Hier vind je alle informatie over de kosten die daarmee gepaard gaan.

Inhoud

De kosten

Er zijn verschillende manieren waarop je aan verhuisdozen en de bijbehorende andere materialen kunt komen. Je hebt de mogelijkheid om deze te huren, te kopen of om ze simpelweg zelf te verzamelen in de maanden voordat je gaat verhuizen. Onderstaande tabel kan je vertellen hoeveel je dan betaalt, inclusief btw.

Kostenpost verhuisdozen en inpakmateriaal Prijs per eenheid
Verhuisdozen nieuw kopen €1,40 – €2,60 per doos
Verhuisdozen tweedehands kopen €0,50 per doos (1 keer gebruikt)
Verhuisdozen huren €0,40 – €1,60 per doos plus borg
Zelf dozen opsparen Gratis
Tape Vanaf €1,50 per rol
Noppenfolie Vanaf €3,50 per rol
Verhuisdeken nieuw Vanaf €2,50 per stuk
Verhuisdeken tweedehands Vanaf €1 per stuk
Verhuisdeken huren €1 per stuk plus borg
Etiketten en stickers €3 – €7
Golfkarton Vanaf €0,75 per rol
Schuimfolie Vanaf €30 per rol
Permanente stift €2 per stuk
Spanband €5 per stuk
Waarschuwingsstickers €3 per rol
  • De goedkoopste optie: als je zelf vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen dozen begint op te sparen, dan hoef je daar geen geld aan uit te geven. Uiteraard moeten dit wel dozen zijn die je spullen kunnen dragen en die niet te veel afwijken in afmetingen. Je kunt ook het inpakmateriaal beperken tot een rol tape en een permanente stift. Voor alles in totaal ben je dan €3,50 kwijt.
  • Gemiddelde prijzen: het is echter misschien beter om je verhuisartikelen te huren. Op die manier betaal je minder dan de nieuwprijs en kun je deze na je verhuizing weer op laten halen. Lever je ze weer in goede staat in, dan krijg je je borg terug. Voor 20 dozen betaal je dan €20, voor 10 dekens €10 en de rest van het inpakmateriaal koop je vervolgens zelf.
  • De duurste optie: ga je alles nieuw kopen, dan ben je uiteraard het meeste kwijt. Allicht kun je dan nog de tweedehands markt bekijken om wat geld te besparen. Voor 20 nieuwe dozen en 10 nieuwe dekens betaal je respectievelijk €40 en €25. Daarna zijn ze wel van jou en kun je ze eventueel doorgeven aan iemand die er daarna behoefte aan heeft. Natuurlijk is verkopen dan ook altijd een optie.

Het aantal dozen

Het is misschien handig om te kijken hoeveel dozen je nodig hebt voordat je beslist hoe je eraan wilt komen. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je per persoon in je huishouden minstens 20 dozen zal vullen. Een stel kan rekenen op zo’n 40 tot 60 dozen voor de gehele verhuizing en een gezin van 4 heeft zeker 80 dozen nodig bij een gemiddelde verhuizing. Dit kan natuurlijk anders zijn, bijvoorbeeld als je uit een grote woning komt, of als je ook een bedrijf meeverhuist.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij het aanschaffen van je verhuisdozen en inpakmateriaal zal je een aantal keuzes hebben. Door deze goed tegen elkaar af te wegen kun je soms aardig wat geld besparen. Hier vind je enkele voorbeelden.

  • Nieuw of huren: tenzij je een reden hebt waarom je je dozen en andere benodigdheden graag wilt houden achteraf, lijkt huren een zeer goede optie. Je betaalt dan minder en bent direct ook weer van je verhuismaterialen af. Ideaal, maar zorg er wel voor dat deze spullen netjes worden behandeld. Je zet anders je borg op het spel.
  • Nieuw of tweedehands: wil je je verhuisbenodigdheden achteraf houden, dan kun je ook de tweedehands markt overwegen. Hier vind je soms dozen die nog maar één keer zijn gebruikt voor een goede deal. Dit is goedkoper dan nieuwe dozen en waarschijnlijk merk je daar weinig verschil in.
  • Betalen of zelf verzamelen: als je genoeg tijd hebt kun je je verhuisdozen ook zelf verzamelen. Dit is gratis, maar heeft wel zijn beperkingen. De dozen zijn dan niet altijd sterk genoeg, zijn van afwijkende formaten en je zal niet altijd voldoende dozen kunnen verzamelen. Je kunt altijd een gedeelte bij de supermarkt weghalen en de rest aanvullen met spullen die je huurt of koopt.

Interessante bespaartips

De onderstaande tips kunnen je helpen nog meer te besparen op je verhuisdozen en inpakmaterialen.

  • Verkopen: je kunt een aardig bedrag van je dozen afhalen als je ze na gebruik weer probeert te verkopen. Op een tweedehands marktplaats krijg je dan zo’n €0,25 – €0,50 per doos terug.
  • Samen kopen: ken je iemand anders die binnenkort ook gaat verhuizen? Dan kun je de dozen ook samen aanschaffen. Op die manier halveer je de prijs.

 

Vergelijk offertes

Onze vergelijkingstool is in het leven geroepen om jou van een aantal onafhankelijke offertes te voorzien voor alle uitgaven omtrent verhuizingen. Wil je een aantal exacte quotes ontvangen voor het aanschaffen van je verhuisdozen en inpakmaterialen? Geef dan je gegevens aan ons door en wij verzorgen alle informatie die je nodig hebt.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …