Kosten bedrijfsverhuizing

Wanneer je verantwoordelijk bent voor het verhuizen van je bedrijf, dan zal je ook bezig zijn met de kosten die dit met zich meebrengt. Deze kunnen om verscheidene redenen erg uiteenlopen. Uiteraard is het aanzienlijk goedkoper om een klein bedrijf te verhuizen dan een bedrijf met een groot aantal medewerkers. Daarnaast speelt de afstand een grote rol, het aantal verhuizers dat je wilt inhuren, de grootte van de verhuiswagens en natuurlijk ook eventuele extra diensten waarvoor je het verhuisbedrijf wilt gebruiken. Hier lees je alles over de kosten waarmee je te maken zal krijgen als je een bedrijf moet verhuizen.

Inhoud

De kosten

Zoals boven al aangegeven lopen de prijzen voor verhuizingen erg uiteen en vooral bij bedrijfsverhuizingen is dit verschil erg groot. Daarom is het erg moeilijk om een exacte prijs te geven voor de kosten die jij met je verhuizing zal maken. De beste manier om deze te achterhalen is door contact op te nemen met een aantal verhuisbedrijven en hen te vragen voor een offerte. Tot die tijd kun je de onderstaande tabel gebruiken. De prijzen zijn inclusief btw en per uur vaak lager dan particuliere verhuizingen.

Kosten bedrijfsverhuizing Bijzonderheden Prijs
Bedrijfsverhuizing omvang 100 werkplaatsen, 5 dozen per persoon, keuken en vergaderruimte, oppervlak van 300 kubieke meter N.v.t.
Bedrijfsverhuizing benodigdheden 6 verhuiswagens van 50 m3, 2 liften, 8 mankrachten, 8 uur werk €6400,

€800 per uur

Toeslagen Bij spoedverhuizingen en verhuizingen buiten kantooruren wordt vaak een toeslag gerekend 30/70 procent

 

  • De goedkoopste optie: hoe kleiner de verhuizing, hoe minder geld per uur je kwijt bent. Een klein kantoor met 25 werkplaatsen verhuis je daarom voor gemiddeld €250 per uur. Omdat de verhuizing kleiner is gaan de relatieve prijzen per uur iets omhoog.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien kun je dus voor een bedrijfsverhuizing zeker €800 per uur rekenen. Hiervoor kun je alles in één dag overzetten en daarom wordt de dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk verstoord.
  • De duurste optie: moet je met spoed verhuizen of heb je een zaak die door de week niet een paar uur gesloten kan worden, dan betaal je bij de meeste verhuisbedrijven een toeslag. Deze kan soms oplopen tot wel 70 procent en dat is dus flink. Voor een gemiddelde verhuizing betaal je dan dus gemakkelijk €1200 per uur en soms ook meer.

De prijsopbouw

Omdat iedere verhuizing anders is, is het soms moeilijk om aan te geven wat de exacte prijsopbouw is per verhuizing. Zo kun je namelijk gebruik maken van een aantal extra services van het verhuisbedrijf (een verhuiscoördinator, archieven verhuizen, een monteer- en demonteerservice of een handyman) en dan gaan de arbeidskosten uiteraard omhoog. Door naar de prijsopbouw te kijken kun je wel het beste zien waar je geld kunt besparen. Het onderstaande overzicht geeft zo’n prijsopbouw weer voor een standaard zakelijke verhuizing. De arbeidskosten nemen 57 procent in van de totaalprijs, de voorrijkosten 6 procent en de overige 37 procent is voor de extra diensten waarvan je gebruik kunt maken. Probeer je dus een groot gedeelte zelf te doen, dan kun je voor de extra diensten al een groot gedeelte besparen. Heb je je verhuizing goed voorbereid, dan kun je de arbeidskosten lager houden omdat de verhuizing dan soepeler kan verlopen.

prijsopbouw erkende verhuizer

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wanneer je je zakelijke verhuizing aan het organiseren bent zal je een aantal keuzes moeten maken die de uiteindelijke prijs zullen verhogen of verlagen. Overweeg je deze goed, dan heb je dus zelf invloed op de eindprijs.

  • De extra diensten: het is aan jou om je verhuizing zo uitgebreid of standaard mogelijk te maken. Verlies je veel winst als je werkzaamheden een dag worden onderbroken, dan wil je allicht zoveel mogelijk van de gemakken gebruik maken die een verhuisbedrijf je aanbiedt. Vraag jezelf wel af welke diensten je echt nodig hebt en welke je eventueel kunt vergeten. Houdt er ook rekening mee dat een extra verhuizer soms goedkoper is dan de extra uren die je nodig hebt voor je verhuizing als je deze niet inhuurt.
  • De omvang van de inboedel: het is niet mogelijk om in plaats van 40 werkplaatsen 20 werkplaatsen te verhuizen en zo de prijs te drukken. Wat je wel kunt doen is zorgen dat de inboedel die je hebt zo klein mogelijk is. Loop er dus kritisch doorheen en gebruik de dozen alleen voor spullen die je ook echt nodig hebt.
  • De dag van de verhuizing: toeslagen kunnen je verhuisprijs aanzienlijk verhogen en dat is dan enkel en alleen omdat je niet tijdens kantooruren verhuist of omdat er sprake is van spoed. Probeer je verhuizing door de week te plannen, tussen 9 en 5, zodat je niet verrast wordt met een opslagpercentage.

Interessante bespaartips

Moet je op je bedrijfsverhuizing besparen, dan kun je de volgende tips gebruiken om deze te verlagen.

  • Doe het zelf: werk je in een groot kantoor, wijs dan een verhuisteam aan die alle werkzaamheden die zelf gedaan kunnen worden van tevoren al oppakken. Misschien zijn er spullen die je zelf al kunt verhuizen en het inpakken kan ook al vroegtijdig beginnen. Als op de dag zelf alles klaar is voor het verhuisbedrijf kunnen het aantal manuren aanzienlijk worden verlaagd. Ook heb je dan minder verhuizers nodig, wat natuurlijk ook scheelt in prijs.
  • Zoek een lokaal verhuisbedrijf: de voorrijkosten voor een zakelijke verhuizing zijn aanzienlijk hoger als je een nationaal bedrijf uitkiest dan wanneer je een plaatselijke verhuizer neemt. De kilometers worden gerekend van de basis en weer terug naar de basis en aangezien voorrijkosten beginnen bij €0,35 kan dit snel oplopen.

Vergelijk offertes

Misschien wel de beste tip die we je kunnen geven is dat je geen enkele zakelijke verhuizing in kunt plannen zonder grondig marktonderzoek. Dit doe je door een aantal offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Wij kunnen je veel kostbare tijd uit handen nemen als je hiervoor onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruikt.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …