Schade verhuizing verhalen verhuisbedrijf

Wanneer je gaat sjouwen met je spullen is er altijd een kans dat er iets beschadigt of defect raakt. Ook het vervoer zelf is niet zonder risico’s. Het zou vervelend zijn als je deze schade nergens kunt verhalen. Als je gaat verhuizen is het dus niet onverstandig om te zien hoe in jouw situatie beschadigde voorwerpen kunnen worden vergoed. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat dit een mogelijkheid is. Hier vind je informatie over wat je kunt doen als er schade is ontstaan aan je inboedel tijdens een verhuizing.

 

Inhoud

Wie is er aansprakelijk?

De meeste verhuisbedrijven hebben zelf een goede verzekering waarmee ze schade aan voorwerpen die ze verhuizen dekken. Deze verzekering is echter niet bij elk verhuisbedrijf hetzelfde. Gebruik je een erkende verhuizer, dan worden je spullen tegen nieuwwaarde verzekerd, maar met andere bedrijven is dit soms de dagwaarde. Het is dus erg verstandig om dit te controleren voordat je gaat verhuizen en eventueel actie te ondernemen door zelf een betere verzekering af te sluiten. Je kunt dan het beste het volgende doen:

  • Je eigen verzekering: heb je een inboedelverzekering dan worden verhuizingen soms gewoon gedekt en voor een vrij lange verhuisperiode. Het is wel verstandig om te kijken of jij hier ook voor in aanmerking komt en eventueel je verzekering aan te laten passen. Heb je bepaalde waardevolle spullen, dan kan het wenselijk zijn om deze speciaal te laten verzekeren tegen schade, bijvoorbeeld met een extra verhuisverzekering.
  • De verzekering van het verhuisbedrijf: naast je eigen verzekering is er dus ook een verzekering van het verhuisbedrijf. Het is altijd goed om te zien hoe deze precies verzekerd zijn en hier bewijs van te vragen. Vooral bij budgetverhuisbedrijven of transportbedrijven is dit niet altijd even goed geregeld. Als je zekerheid wilt, ga dan met een erkende verhuizer in zee. Deze kosten iets meer, maar hebben altijd een uitstekende dekking. Dit is één van de vele vereisten waarmee ze zich erkend mogen noemen.

 

Het verhalen van de schade

De verhuizing heeft plaatsgevonden en je bent bezig met uitpakken. Je komt er achter dat één van je persoonlijke voorwerpen tijdens de verhuizing schade heeft opgelopen. Wat kun je nu doen? Allereerst neem je contact op met je verhuisbedrijf. Je dient een officiële en schriftelijke schadeclaim in en levert daar al het bewijs bij dat je hebt, zoals bonnetjes en foto’s. Het verhuisbedrijf zal je schadeclaim in behandeling nemen en deze bij de verzekering neerleggen. Daarna wordt bepaald of jouw schade wordt uitgekeerd of niet en krijg je hier officieel bericht van.

 

Maak altijd foto’s

Een goede manier om vervelende situaties voor te zijn is door de dagen voor je verhuizing foto’s te maken van de voorwerpen die waarde hebben. Daarop moet duidelijk te zien zijn dat ze niet beschadigd zijn of dat ze bijvoorbeeld al schade hebben. Dit hoef je niet met alle voorwerpen te doen, maar alleen met de voorwerpen waarvoor je een claim zou indienen als ze defect zijn geraakt. Op die manier heb je bewijs van de staat van het voorwerp voor en na de verhuizing. Dit kan je een boel tijd en moeite schelen als er iets mis mocht gaan. Op deze momenten kan het ook erg handig zijn als je het bonnetje van je aankoop nog hebt.

 

De voordelen van een erkende verhuizer

Bij erkende verhuizers hoef je je dus eigenlijk geen zorgen te maken over de verzekering die ze hebben. Voor wat extra geld kun je dan je waardevolle spullen zorgeloos verhuizen. Dit is natuurlijk erg voordelig als je bijzondere stukken in je inboedel hebt. Piano’s en vleugels, kunststukken, schilderijen en antiek zijn dan optimaal gedekt en dat geeft je gemoedsrust. Bij erkende verhuizers heb je de volgende voordelen:

  • De verzekering zelf: erkende verhuizers hebben een verzekering voor je inboedel met een waarde van maximaal €100.000 op basis van de nieuwwaarde van je spullen.
  • De aanbetaling: ook je aanbetaling is verzekerd bij erkende verhuizers. Als de verhuizing dan op de één of andere manier niet door kan gaan, heb je deze nooit verloren.
  • Verzekering van uitvoering: een erkende verhuizer is lid van een vakvereniging. Als jouw ingeplande verhuizer afzegt zal deze zonder extra kosten door de vakvereniging worden vervangen voor een andere erkende verhuizer. Dit geeft je zekerheid en continuïteit.
  • Een onafhankelijke geschillencommissie: erkende verhuizers zijn via deze vakvereniging ook aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie. Mochten er ondanks al deze verzekeringen toch nog misverstanden ontstaan, dan wordt dit op een correcte manier opgelost.

 

Wat als je zelf verhuist?

Ben je niet van plan een verhuisbedrijf te kiezen, maar de verhuizing zelf uit te voeren met hulp van familie en vrienden? Dan is het aan jou om te zorgen dat je verzekerd bent. Jouw inboedelverzekering dekt vaak schade die wordt aangericht door mensen uit je kennissenkring niet en dat zou betekenen dat je dus onverzekerd gaat verhuizen. Vraag degenen die je gaan helpen daarom of ze een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze kan soms schade vergoeden, vooral als dit per abuis is gebeurd. Daarnaast is het geen verkeerd idee om jezelf ook nog wat beter in te dekken en een extra verhuisverzekering af te sluiten, vooral als jouw inboedel veel waarde heeft.

 

Vergelijk offertes

Hier kun je een aantal offertes opvragen bij betrouwbare verhuisbedrijven. Door onze vergelijkingstool te gebruiken weet je zeker dat je de beste deal kunt vinden voor jouw verhuizing.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …