Verhuiskosten

Verhuizen naar een nieuw adres is een hele onderneming. Veel mensen kiezen er daarom voor om een verhuisbedrijf aan te nemen om dit proces makkelijker te maken. Als u ook op het punt staat te verhuizen is het goed om een beeld te hebben van de gemiddelde verhuiskosten.

Gemiddelde verhuiskosten

  • Gemiddelde nationale verhuizing 400 – 2500
  • Gemiddelde internationale verhuizing (binnen de EU) 2500 – 6000
  • Verhuizing buiten de EU 6500 – 12.000

Waardoor worden de verhuiskosten bepaald?

  • De afstand naar uw nieuwe adres
  • De grote van uw inboedel
  • Het aantal werkzaamheden

Afstand

Allereerst is de afstand naar uw nieuwe adres erg belangrijk. Er wordt namelijk een tarief gevraagd per kilometer. Daarnaast betaald u ook per verhuizers per uur. U betaalt vanaf het moment dat de verhuizers onderweg zijn naar uw huidige adres tot de verhuizing is afgerond. Een verhuizing binnen dezelfde gemeente kan daarom relatief goedkoop zijn maar naarmate de afstand toeneemt nemen ook de kosten toe.

Grote van de inboedel

De grote van de inboedel wordt meestal bepaald door het woonoppervlak en het type woning. Een verhuisbedrijf kan hiermee bepalen hoeveel verhuizers er nodig zullen zijn tijdens de verhuizing. Als u een groot woonoppervlak heeft met 3 of meer inwoners kan het zijn dat een verhuisbedrijf 2 tot 3 verhuizers nodig heeft om uw inboedel te verhuizen. Uiteraard nemen de verhuiskosten toe wanneer er meer verhuizers nodig zijn.

Aanverwante diensten

Hoeveel uur de verhuizers bezig zijn is afhankelijk van welke werkzaamheden zij moeten verrichten. Wanneer u wilt dat het verhuisbedrijf voor u inpakt zullen de verhuiskosten hoger liggen omdat zij meer uren moeten maken. Ook montagewerk of het in gebruik nemen van een verhuislift kan er voor zorgen dat de verhuiskosten hoger uitvallen. Wij raden aan om zoveel mogelijk zelf te doen. Door bijvoorbeeld zelf in en uit te pakken kunt u flink besparen op de totale verhuiskosten. De verhuizers zullen dan alleen het laden en lossen plus het transport van uw inboedel voor hun rekening hoeven nemen.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …