Zorgverhuizing

Een zorgverhuizing kan grote invloed hebben op degene die moet worden verhuisd. Deze kan dit niet zelf en heeft daar hulp bij nodig. De zorgbehoevende moet daar zo min mogelijk van merken en het is natuurlijk ook belangrijk dat de zorg zelf niet wordt onderbroken. Daarom zijn er verhuisbedrijven die speciaal zijn gespecialiseerd in zorgverhuizingen, die daar ervaring mee hebben en die precies begrijpen wat er nodig is. Ga jij een zorgverhuizing plannen? Gebruik onderstaande informatie om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Inhoud

Wat kan een zorgverhuizer voor je doen?

Een zorgverhuizer kan voor jou je gehele verhuizing van begin tot eind regelen. Dit doen ze dan op maat, omdat de ene zorgbehoevende andere behoeftes heeft dan een andere. Vaak zijn het de familieleden die zo’n verhuizing inplannen en die de leiding nemen. Degene die verhuist hoeft dus eigenlijk niets te regelen. Zorgverhuizers moeten wel degelijk andere kwaliteiten hebben dan gewone verhuisbedrijven. Ze onderscheiden zich daarom ook in de volgende punten.

  • Speciale scholing: de verhuizers die werkzaam zijn bij een zorgverhuisbedrijf zijn hier specifiek voor geschoold. Hier zijn opleidingen voor waarbij specifiek aandacht besteed wordt aan bijvoorbeeld emotionele klanten of klanten met bepaalde behoeften. Als jij een zorgverhuizer moet uitkiezen is het niet verkeerd om na te vragen welke opleidingen de medewerkers hebben gevolgd en hoeveel opgeleid personeel er wordt ingezet.
  • Extra diensten: zorgverhuizers bieden ook vaak extra diensten aan, waarmee ze je de mogelijkheid geven volledig ontzorgd te worden. Dat betekent dus dat ze de oude woning kunnen schoonmaken, dat ze de nieuwe woning zoveel mogelijk hetzelfde kunnen inrichten, dat ze adreswijzigingen voor je door kunnen geven en dat ze apparatuur kunnen installeren. Op die manier hoeft degene die verhuist alleen maar van A naar B te worden gebracht en is de rest allemaal geregeld.
  • Planning: zorgverhuizers zullen een perfecte planning maken en deze met je delen. Ze begrijpen dat jij, als organisator van de verhuizing, je ook meer zorgen maakt over deze verhuizing en dat je een bepaalde geruststelling zoekt. Daarom zullen ze speciale aandacht besteden aan de planning en zal het contact erg persoonlijk zijn. Uiteraard wordt alles ook gedeeld met degene die verhuist, indien dit gewenst is, zodat deze ook geen reden heeft tot ongerustheid.
  • Een soepele verhuizing: kort samengevat zal een zorgverhuizer jouw verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen. Dit doen ze door een goede voorbereiding te maken, door altijd persoonlijk contact te hebben, door te luisteren naar jouw wensen en de behoeften van degene die verhuist en door op de dag zelf geschoold personeel ter beschikking te stellen indien er toch problemen ontstaan.

De kosten

De prijzen voor zorgverhuizingen lopen aardig uit een. Dat komt doordat de situaties ook erg verschillend zijn. De ene klant wil graag betrokken worden bij de verhuizing, meehelpen en veel zelf doen terwijl de andere juist volledig wil worden ontzorgd. De prijzen zijn dus afhankelijk van de wensen die je hebt maar ook van de mate waarin degene die verhuist behoefte heeft aan zorg. De één wil misschien nauwelijks wat te maken hebben met de verhuizing, terwijl de ander graag meedenkt en op de hoogte wil zijn van de voortgang. Daarom kun je de kosten voor jouw specifieke zorgverhuizing het beste opvragen via offertes bij verschillende zorgverhuizers.

 

Hoe vind je een goede zorgverhuizer?

Het is dus van groot belang dat je voor jouw verhuizing een goede zorgverhuizer probeert te vinden. Sommige verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen van ouderen en anderen weer in het verhuizen van bijvoorbeeld invaliden of Alzheimerpatiënten. Gaat degene die verhuist naar een verzorgtehuis, dan is het misschien verstandig om daar na te vragen of zij een goed verhuisbedrijf kunnen aanraden. Ze maken dit soort verhuizingen regelmatig mee en hebben direct zicht op hoe alles wordt afgehandeld. Hoor en wederhoor is in deze situatie een onmisbare bron van informatie. Je kunt je zorgverhuizer ook op andere manieren kiezen.

  • Scholing: als het voor jou belangrijk is dat het verhuisbedrijf specifiek ervaring heeft met het verhuizen van iemand met een bepaalde aandoening, dan kan de scholing van het personeel een doorslaggevende factor zijn. Deze informatie vind je vaak gemakkelijk online, maar kun je ook telefonisch achterhalen. Het is ook helemaal niet vreemd om naar bewijs van deze certificeringen of diploma’s te vragen.
  • Mate van ontzorging: zoals ook bij gewone verhuisbedrijven het geval is, kunnen zorgverhuizers je ook op verschillende manieren ontzorgen. Als het belangrijk voor je is dat zoveel mogelijk van de werkzaamheden door hen worden opgepakt zodat jij je kunt ontfermen over de zorgbehoevende, dan kunnen de extra diensten die worden aangeboden door een verhuizer doorslaggevend zijn.
  • De prijs: uiteraard kan de prijs ook invloed hebben op je keuze. Alhoewel het bij een zorgverhuizing misschien belangrijker is dat degene die verhuist in goede handen is, wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. Vraag daarom verscheidene offertes op bij zorgverhuizers die jou kunnen aanbieden wat je nodig hebt. Op die manier krijg je de juiste verhuizing voor de best mogelijke prijs.

 

Vergelijk offertes

Ook voor zorgverhuizingen kun je bij ons offertes opvragen. Via de link naar onze vergelijkingstool zal je snel alle informatie ontvangen die je nodig hebt van betrouwbare verhuisbedrijven.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …