Verhuisbedrijf kosten

Verhuisbedrijf kostenVerhuist u het liefst met ervaren verhuizers? Door een verhuisbedrijf aan te nemen zorgt u voor een veilige en probleemloze verhuizing. Naast de transport naar uw nieuwe adres kunnen verhuizers nog veel meer voor u regelen.

 • Inpakken van uw inboedel
 • Demonteren en monteren van grote meubelstukken
 • Bedienen van een verhuislift.

In dit artikel behandelen we de verhuisbedrijf kosten, gemiddeld gezien.

*Tip: besparen op de verhuisbedrijf kosten? Vergelijk offertes van lokale verhuisbedrijven! Gratis en vrijblijvend, met één formulier.

De totale kosten: gemiddeld gezien

Afhankelijk van de omvang van uw verhuizing en de benodigdheden kunnen de kosten bij verhuisbedrijven verschillen. Hoeven er enkel een paar grote spullen verhuis te worden kan het best zijn dat verhuisbedrijven slechts 150-200 euro aan kosten rekenen. Gaat het echt om een complete verhuizing waarbij u al het demontage en inpakwerk heeft verricht moet u denken aan 320 tot 640 euro. Moet er nog inpakwerk en (de)montage werk verricht worden dan kunnen de kosten echter oplopen tot 1300 euro voor de gehele verhuizing.

Van belang is ook of er een verhuislift aan te pas moet komen. Woont u in een appartement of heeft u zware spullen die via de trap niet naar beneden kunnen dan is het verstandig een verhuislift te huren. Dit kan veel tijd besparen maar voorkomt ook eventuele beschadigingen van bezittingen die moeilijk via de trap naar beneden kunnen.

Kosten die verhuisbedrijven in rekening brengen kunnen van elkaar verschillen per bedrijf. Daarom is het verstandig meerdere offertes te vergelijken. Om de kosten voor een verhuisbedrijf zo laag mogelijk te houden is het verstandig een verhuisbedrijf aan te nemen dat niet meer dan 30 km buiten uw woongebied gevestigd is. Uurtarieven voor verhuizers liggen tussen de 24 en 35 euro. Hoeveel de uiteindelijke kosten zullen zijn is afhankelijk van het aantallen spullen, het type woning en het voorbereidend werkt dat u heeft verricht.

Punten die van invloed zijn op de prijs zijn:

 • Het uurtarief van het verhuisbedrijf (tussen de 24 en 35 euro)
 • Is er een verhuislift nodig ( kan eventueel geld en tijd besparen)
 • Zijn uw spullen al ingepakt in verhuisdozen ( kan veel schelen op de kosten)
 • Moet er nog demontage werk verricht worden
 • Hoeveel verhuizers zijn er nodig?
 • Kan er nabij de woning geparkeerd worden
 • Verhuis buiten file momenten

Deze aandachtspunten kunnen er voor helpen zorgen dat u zo min mogelijk kosten maakt. Woont u in een appartement of heeft u meerdere verdiepingen waar zich zware spullen bevinden? Dan is een verhuislift sterk aan te raden. Deze is vaak slechts een uur nodig en bespaart u veel tilwerk via de trap.

Verhuisbedrijf kosten per gezinsgrootte:

Hoe groter uw gezin hoe meer bezittingen er in de woning aanwezig zullen zijn. Onderstaand zult u vinden wat uw kosten ongeveer zullen zijn op basis van uw gezinsgrootte:

 1. Gezinsgrootte 1 – 250 tot 320 euro aan kosten
 2. Gezinsgrootte 2 – 300 tot 400 euro aan kosten
 3. Gezinsgrootte 3 – 350 tot 480 euro aan kosten
 4. Gezinsgrootte 4 of meer – 450 tot 640 euro aan kosten

Wat kost het aannemen van verhuizers

Bij een verhuisbedrijf kunt u er meestal voor kiezen om 1 of meerdere verhuizers + verhuiswagen in te huren. Hier wordt een vast tarief per uur voor gerekend. Dit tarief verschilt per verhuisbedrijf. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten van een verhuisbedrijf.

Inhuren van verhuiswagen + verhuizer Gemiddelde prijs
Verhuiswagen met inhoud 20 m³ incl. één verhuizer € 50 – € 60 per uur
Verhuiswagen met inhoud 50 m³ incl. één verhuizer € 60 – € 70 per uur
2 verhuizers incl. verhuizenwagen € 80 – € 120 per uur
3 of meer verhuizers incl. verhuizenwagen € 120 – € 200 per uur
Soort woning
Flat of appartement € 650 – € 750
Twee-onder-een-kap € 800 – €  900
Vrijstaande woning, villa of penthouse € 900 – €  1300
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen € 35 – €  55

Het aantal verhuizers wordt bepaald door te kijken naar het type woning, de inboedel en de oppervlakte van de woning. In de meeste gevallen zal er eerst iemand bij u langs komen om een volledige taxatie van de inboedel te maken. Vooraf kan echter een goede inschatting gemaakt worden voor een passende offerte voor uw verhuizing.

Extra bijkomende kosten

 • Kosten verhuizer inclusief ladderlift. Wanneer u naast de verhuizers ook een ladderlift wilt huren betaalt u gemiddeld 10 – 30 euro meer per uur dan de kosten voor 1 verhuizer.
 • Inpakken en (de)monteren. Voor het inpakken en (de)monteren wordt meestal een apart tarief gerekend. U kunt denken aan de volgende kosten: 40 – 80 euro per uur per verhuizer. De prijs u betaald is sterk afhankelijk van hoeveel er ingepakt dient te worden en het gehanteerde tarief van het verhuisbedrijf. Uiteraard kunt u besparen op de verhuizing door zelf alles of een groot deel in te pakken.

Voor nog meer klusjes hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de extra kosten per service van een verhuisbedrijf.

Dienst Prijs per uur (gem.)
Klusjes doen € +- 35 per uur
Spullen inpakken € +- 35 per uur
Lift service € +- 60 per uur
Piano verhuizen € +- 200 – € 350
Parkeervergunning regelen € +-20 – € 50
Opslag inboedel ongv. €  100 opslagbox 30 m³

Kosten waar u nog meer rekening mee moet houden bij het aannemen van verhuizers zijn het volgende:

 • Kilometervergoeding (tussen de 0,50 en 1 euro)

De meeste verhuizers brengen ook kosten in rekening voor het aantal kilometers tussen uw huidige nieuwe adres. Dit dient als vergoeding voor de transportkosten. Daarnaast wordt het uurtarief per verhuizer nog doorbetaald. Als u een woning met een klein oppervlak heeft is een kleine verhuiswagen meestal voldoende. Voor gezinswoningen wordt echter een grote verhuiswagen gebruikt. Hier worden meer kosten voor in rekening gebracht.

Bespaartips verhuisbedrijven

Enkele bespaartips die we u kunnen meegeven om te besparen op de totale kosten van uw verhuizing zijn:

 • Verplaats al uw ingepakte verhuisdozen naar de begane grond
 • Vergelijk offertes
 • Huur een verhuislift (appartementen of meerdere verdiepingen)
 • Zorg voor zo min mogelijk losse spullen
 • Maak verhuisdozen niet te zwaar
 • Verhuis buiten de ochtend of avondspits
 • Doordeweeks verhuizen is voordeliger
 • Zorg voor parkeergelegenheid

De kosten voor het verhuizen in het weekend of doordeweeks

De kosten voor een verhuisbedrijf liggen in het weekend iets hoger omdat dit een zeer gewilde periode is om te verhuizen. Verhuist u doordeweeks dan is het overigens verstandig om niet tijdens de ochtend of avondspits te verhuizen. Omdat u per uur betaalt kan een verhuizing hierdoor onnodig duurder worden. Lees ook de tips van Offerteadviseur verhuizen.

Besparen? Vergelijk lokale verhuisbedrijven!

Omdat ieder bedrijf een ander uurtarief hanteert kan de prijs voor een verhuizingen hierdoor flink verschillen. Zeker wanneer het gaat om een grote verhuizing is het aan te raden meerdere offertes aan te vragen. Dit kan zo 200 euro schelen op de kosten afhankelijk van het verhuisbedrijf waar u voor kiest.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …