Wateraansluiting regelen

Er zijn veel dingen die je moet regelen als je gaat verhuizen. Alle overeenkomsten, aansluitingen, abonnementen en andere verplichtingen die je op je huidige adres bent aangegaan moeten worden afgezegd of overgezet. Dit is veel werk en de lijst zal waarschijnlijk lang zijn, maar uiteraard is het wel belangrijk dat je dit goed doet. Eén van deze taken is het opzeggen, verhuizen en/of aansluiten van je wateraansluiting. Hier lees je over hoe dit in zijn werk gaat.

 

Inhoud

Wateraansluitingen in Nederland

Wat betreft je wateraansluiting heb je weinig mogelijkheden, wat betekent dat je deze taak snel en gemakkelijk kunt regelen. Er zijn in Nederland namelijk 10 waterbedrijven en deze dekken elk een bepaalde regio in het land. Je kiest je waterbedrijf dus niet zelf uit, dit is afhankelijk van waar je gaat wonen. Er zijn dan twee mogelijkheden; of je moet van waterbedrijf veranderen of je kunt bij hetzelfde waterbedrijf blijven.

  • Van waterbedrijf veranderen: ga je verhuizen naar een andere waterregio, dan zal je van waterbedrijf moeten veranderen. Je zegt dan je huidige aansluiting op en je meldt je aan bij je nieuwe waterbedrijf. Vaak kun je dit allemaal online doen en het kost je weinig tijd. Zorg er wel voor dat je het voor je verhuisdatum geregeld hebt.
  • Je blijft bij hetzelfde waterbedrijf: ga je verhuizen binnen dezelfde regio, dan zal je te maken hebben met hetzelfde waterbedrijf op je nieuwe adres. Je hoeft dan alleen een adreswijziging door te geven en dit is online zo gepiept.

 

De verschillende bedrijven in Nederland

Je kunt online gemakkelijk controleren welk waterbedrijf op jouw nieuwe adres actief is. Onderstaande tabel geeft je vast een idee, per provincie. Zoals je ziet zijn er in sommige provincies meerdere waterbedrijven beschikbaar. Het bedrijf voor jou kun je in die gevallen dus alleen vinden als je je exacte adres ingeeft.

 

Provincie Waterbedrijf
Groningen NV Waterbedrijf Groningen
Leeuwarden Vitens
Drenthe Waterleidingmaatschappij Drentje
Overijssel Vitens
Gelderland Vitens
Flevoland Vitens
Noord-Brabant Brabant water NV
Limburg NV Waterleiding Maatschappij Limburg
Zeeland Evides
Utrecht Oasen, Vitens
Zuid-Holland Dunea, Evides, Oasen
Noord-Holland PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, Vitens, Waternet

 

Noteer je meterstanden

Voordat je je oude woning verlaat en op het moment dat je je nieuwe woning intrekt neem je zelf je waterstanden op. Deze vind je vaak onderin je meterkast op een ronde meter. Je geeft de cijfers voor de komma door aan je oude en eventueel aan je nieuwe waterbedrijf en je doet dit voor beide woningen. Maak ook een foto van beide meters. Dit kan in de toekomst nodig zijn als je bewijs moet leveren dat je de juiste cijfers hebt doorgegeven.

 

Vergelijk offertes

Als jij op zoek bent naar prijzen omtrent verschillende uitgaven die je maakt tijdens je verhuizing hoef je deze niet allemaal zelf op te zoeken. Gebruik hier simpelweg onze vergelijkingstool voor en voor een klein beetje werk kun je snel allerlei financiële informatie ontvangen van betrouwbare bedrijven in de vorm van offertes.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …