Erkende verhuizers

Wilt u graag verhuizen met erkende verhuizers? Veel kleine verhuizers zijn goedkoop maar staan niet volledig garant voor eventuele verhuisschade. Erkende verhuizers zullen hier altijd voor garant staan. Omdat zij secuur werken en meestal veel ervaring hebben is uw inboedel in goede handen.

Hoe herken ik erkende verhuizers?

Een erkende verhuizer zal over een garantiecertificaat beschikken. Zij dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen voordat zij in aanmerking voor komen. Hier wordt streng op gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. De verhuizers dienen aan het volgende te voldoen:

  • Het verzekeren van uw inboedel
  • Verhuisgarantie
  • Aanbetalingsgarantie

Bij een erkende verhuizer is uw inboedel verzekerd

Het laten verzekeren van uw inboedel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het verhuizen met een erkende verhuizer. Zij doen dit tot 100.000 euro en is gebaseerd op de nieuwwaarde van uw inboedel. Bij bijna alle niet erkende verhuizers wordt de waarde van uw inboedel verzekerd op de dagwaarde. U zult dus altijd minder geld ontvangen mocht er iets gebeuren met uw inboedel. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om zelf uw verzekering uit te breiden als u uw inboedel tegen een hoger bedrag wilt laten verzekeren. In dat geval dient u de kosten van de verzekering zelf op u te nemen. U zult echter wel altijd gebruik kunnen maken van de verzekering van het verhuisbedrijf.

Verhuisgarantie & aanbetalingsgarantie

De kans dat het verhuisbedrijf dat u heeft aangenomen failliet gaat is erg klein maar ook dan staan erkende verhuizers garant. De verhuizing zal dan worden overgenomen door een verhuisbedrijf dat eveneens erkend is. Indien u al een aanbetaling heeft wordt er tot 25% van de overeengekomen verhuisprijs garant gestaan. Bij niet erkende verhuizers bent u meestal het volledige bedrag kwijt.

Waar kan ik nog meer op letten?

Het is voor een verhuisbedrijf niet verplicht om hun personeel een formele opleiding te laten volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel studenten die een bijbaantje hebben als verhuizer. Deze worden intern opgeleid maar zijn uiteraard geen professionele verhuizers. Er zijn verhuisbedrijven die alleen werken met gediplomeerd personeel. Dit betekend dat de werknemers een opleiding hebben gevolgd bij een onafhankelijke organisatie. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Dit is geen eis om in aanmerking te komen voor het garantiecertificaat van erkende verhuizers maar draagt zeker bij aan de professionaliteit. Vraag indien dit voor u van belang is daarom altijd of het verhuisbedrijf werkt met gediplomeerd personeel.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …