Aansprakelijkheidsverzekering regelen

Wanneer je gaat verhuizen dan zal je leefsituatie veranderen. Dat betekent dat je misschien bepaalde verzekeringen nodig gaat hebben om jezelf en je naasten te beschermen. Ga je een huis kopen, dan worden een opstal- en een overlijdensrisicoverzekering door de meeste verzekeraars verplicht gesteld. Ga je voor het eerst op jezelf wonen, dan is het verstandig een inboedelverzekering af te sluiten. Een andere verzekering die in dit rijtje past is een aansprakelijkheidsverzekering en wanneer je gaat verhuizen is het een ideaal moment om daar eens goed over na te denken.

 

Inhoud

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af voor jezelf en je kunt daar eventueel anderen bij laten betrekken. Heb je een gezin, bijvoorbeeld, dan kunnen je echtgenoot en je kinderen direct worden meeverzekerd. Het is ook mogelijk je huisdieren in je polis op te nemen, mocht je dit willen. Als één van jullie dan onbedoeld schade aanricht aan iemand of iets anders, dan wordt dit tot aan het verzekerde bedrag vergoed door de verzekering. Bijt je hond iemand op straat, schiet je zoon of dochter een bal door de ruit van de buren of belandt er een dakpan van je dag op een auto die op straat staat? Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je de kosten van het herstel hiervan niet te betalen.

 

Hoe regel je een aansprakelijkheidsverzekering?

Als je net een huis hebt gekocht, of je woonsituatie verandert, dan is het dus tijd om serieus na te denken over het afsluiten van aansprakelijkheidsverzekering. De beste manier om dit te doen is door eerst een vergelijking te maken van wat de verzekeraars op dit moment aanbieden. Je doet dit in twee stappen.

  1. Wat wil je: allereerst moet je jezelf afvragen wat je van je aansprakelijkheidsverzekering verwacht. Wie wil je laten meeverzekeren, hoe hoog wil je het eigen risico inzetten en wat is de maximale premie die je wil/kan betalen? Schrijf exact op wat je nodig hebt en bekijk daarbij wat de kans is dat jij of je gezin schade aanbrengt. Zijn er geen kinderen, dan is de kans kleiner. Beoefent iemand in je gezin een gevaarlijke sport, dan is de kans groter. Schrijf dit op en ga naar stap 2.
  2. De vergelijking: nu ben je klaar om een vergelijking te gaan maken. Je doet dit gemakkelijk bij één van de vele onafhankelijke vergelijkingssites. Vergeet niet te controleren dat deze ook daadwerkelijk onafhankelijk zijn en geen commerciële bijbedoelingen hebben. Gebruik de filters om je wensen die je boven hebt bepaald in te stellen en je krijgt alleen relevante resultaten te zien. Om zoveel mogelijk verzekeraars te kunnen bereiken is het niet onverstandig om minstens twee vergelijkingssites te gebruiken.

 

Je hebt al een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan ook zijn dat je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Als je gaat verhuizen is dit wel een erg goed tijdstip om deze even kritisch te bekijken. Omdat je situatie gaat veranderen kan het zijn dat je verzekering na het verhuizen niet meer actueel is. Voordat je adreswijziging door gaat geven is het dus erg verstandig om eerst te bepalen wat je met je verzekering wilt. Je kunt dit dan tegelijkertijd met je verzekeraar bespreken. Je hebt in principe 3 opties.

  • Niets veranderen: het kan natuurlijk prima zijn dat jouw verzekering nog steeds goed aansluit bij je situatie, ook nadat je bent verhuisd. In dat geval is het niet nodig om deze te veranderen, maar is alleen het doorgeven van je nieuwe adres voldoende. Ben je tevreden met je verzekering, met de dekking ervan en de diensten van de verzekeraar, dan is er geen reden om met je verzekering te gaan rommelen.
  • Verzekering aanpassen: wil je extra mensen of dieren toevoegen aan je verzekering omdat je in je nieuwe woning niet meer alleen bent? Of ga je anders wonen en is het risico dat er schade wordt aangericht groter? Dan is het tijd om je verzekering aan te laten passen aan je nieuwe situatie. Vergeet niet dat een aansprakelijkheidsverzekering ook bijvoorbeeld de schade dekt die wordt aangericht bij de onderburen door een lekkage in jouw appartement. Dit soort situaties komen altijd onverwacht en kunnen grote schade aanrichten. Bespreek met je verzekeraar wat je nieuwe situatie is en kijk wat deze je kan bieden. Ben je het daarmee eens, dan laat je je verzekering aanpassen.
  • Verzekering opzeggen: het kan natuurlijk ook zijn dat je in je nieuwe situatie geen aansprakelijkheidsverzekering meer wilt. Je kunt je huidige verzekering dan opzeggen. Een andere mogelijkheid is dat je bij een andere verzekeraar een betere polis hebt gevonden en misschien zelfs wel goedkoper. In dat geval zeg je je huidige verzekering op en neem je contact op met je nieuwe verzekeraar. Soms is er bij je nieuwe verzekeraar zelfs een overstapservice, zodat je zelf nauwelijks iets hoeft te doen om dit te regelen. Op deze manier weet je weer zeker dat je de beste verzekering hebt, dat deze volledig actueel is en aangesloten op jouw persoonlijke situatie.

 

Het nut van vergelijken

In alle bovenstaande beschreven situaties kan een vergelijking onmisbaar zijn. Het kan je helpen bepalen of jouw verzekering nog steeds het beste is voor je of dat het tijd is om over te stappen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid te zien wat er op de markt wordt aangeboden en hoe jij daar op dit moment van kunt profiteren. Of je daarna nu besluit je verzekering te houden, aan te passen of op te zeggen, je bent er zeker van dat je niets over het hoofd hebt gezien.

 

Vergelijk offertes

Je kunt direct beginnen met vergelijken als je hier de link naar onze vergelijkingstool gebruikt. Zoek je informatie over de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen op de markt, dan zal deze tool je ongetwijfeld een mooi overzicht kunnen sturen van al je mogelijkheden.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …