Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing gaat plannen moet je beslissen of je doordeweeks gaat verhuizen of tijdens het weekend. De meeste mensen neigen dan direct om hier een vrije zaterdag of zondag voor op te offeren, maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Zoals beneden zal blijken kun je net zo gemakkelijk door de week verhuizen en tegelijkertijd ook een flink bedrag besparen. Lees verder, leer met hoeveel het prijsverschil je precies te maken krijgt en gebruik onze tips waarmee verhuizen doordeweeks gemakkelijk wordt.

De prijsverschillen

Er zijn verschillende redenen waarom verhuisbedrijven meer vragen tijdens het weekend. Dit heeft onder andere te maken met de vraag naar verhuizingen op zaterdag en zondag. De meeste mensen hebben nog steeds de voorkeur tijdens deze dagen te verhuizen, dus verhuisbedrijven hebben geen problemen werk te vinden. Daarnaast moeten verhuisbedrijven zich houden aan bepaalde werkomstandigheden, wat betekent dat verhuizers vrij moeten krijgen als ze in het weekend worden ingezet. Als gevolg kun je op zaterdag gemakkelijk 25 procent extra betalen terwijl dit op zondag kan oplopen tot 50 procent. Is er sprake van spoed, dan kunnen de prijzen met wel 70 procent stijgen. Onderstaande tabel geeft je een duidelijk idee van de prijsverschillen.

Kostenpost verhuizing Prijs doordeweeks Zaterdag Zondag Spoed
Kleine verhuizing gemiddeld €60 – €65 per uur €75 – €81,25 €90 – €97,50 €102 – €110,50
Grote verhuizing gemiddeld €70 – €75 per uur €87,50 – €93,75 €105 – €112,50 €119 – €127,50
Kleine verhuizing erkende verhuizer €70 – €75 per uur €87,50 – €93,75 €105 – €112,50 €119 – €127,50
Grote verhuizing erkende verhuizer €75 – €80 per uur €93,75 – €100 €112,50 – €120 €127,50 – €136
Extra mankracht €30 – €45 per uur €37,50 – €56,20 €45 – €67,50 €51 – €76,50

Tips om tijdens kantooruren te verhuizen

Twijfel je nog, omdat het voor jou toch gemakkelijker lijkt om tijdens het weekend te verhuizen, dan kun je de volgende tips gebruiken om toch doordeweeks te verhuizen. De lagere prijzen zijn natuurlijk al een groot voordeel, maar er is meer.

  • Onderhandelen: omdat de meeste mensen een datum prikken tijdens het weekend, kun je met een verhuisbedrijf regelmatig onderhandelen over de prijzen door de week. Dat komt omdat ze dan mogelijk nog gaten te dichten hebben. Kun jij ze helpen de agenda voller te plannen door eerder te verhuizen, dan kun je soms nog wat van de prijs afhalen.
  • Vrije dagen: je hebt recht op een aantal vrije dagen als je gaat verhuizen. Je werkgever moet je deze dagen geven en de hoeveelheid hangt af van hoe ver je gaat verhuizen. Gemiddeld kun je twee dagen per jaar vrij krijgen via de jubilea regel. Bespreek dit dus met je werknemer, zodat je je kostbare rustdagen in het weekend kunt behouden.
  • Opvang: als je kinderen hebt die naar school gaan of naar het kinderdagverblijf, hoef je geen opvang voor ze te regelen. Ze kunnen dan gewoon hun dagelijkse leven blijven volgen zonder onderbreking en eventueel bij een vriendje of vriendinnetje blijven spelen totdat de verhuizing is afgerond.

 

Vele voordelen

Verhuizen doordeweeks heeft vele voordelen. Zo heb je niet te maken met bedrijven of winkels die je nodig hebt en die misschien gesloten zijn. Moet je nog wat last minute dingen regelen, dan is dit doordeweeks vaak geen probleem. Ook zal het verkeer normaal zijn en is er geen drukte in de binnenstad omdat het zaterdag is. Vooral als je buiten de spits om verhuist, zal het zoeken van een parkeerplaats veel gemakkelijker zijn. Als laatste betekent verhuizen door de week dat je zelf ook een weekend hebt, wat in deze stressvolle periode natuurlijk erg belangrijk is.

 

Nadelen doordeweeks verhuizen

Zijn er ook nadelen verbonden aan het verhuizen doordeweeks? Uiteraard zijn deze er, anders zouden zoveel mensen er niet voor kiezen om in het weekend te verhuizen. Hier vind je enkele nadelen op een rijtje.

  • Hulp: jij kunt voor je verhuizing vrije dagen krijgen, maar de mensen die je vraagt om je te helpen niet. Als je van plan bent familie en vrienden in te schakelen dan is de kans groter dat deze hun tijd beter vrij maken als dit in het weekend plaatsvindt.
  • Je eigen gevoel: misschien voel jij je beter als je tijdens het weekend verhuist. Als dit de dagen zijn waarop je normaal dingen doet, zal dit het meest natuurlijk voelen. Het kan ook zijn dat je je schuldig voelt om de mensen op je werk een paar dagen alleen te laten, omdat jullie misschien een personeelstekort hebben of omdat er niemand is die je dienst kan overnemen.

 

Tijdens het weekend of doordeweeks verhuizen?

Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt wanneer je gaat verhuizen. Als het weekend voor jou simpelweg beter past, dan is er niemand die je tegenhoudt. Verhuizingen die je zelf gaat uitvoeren zijn misschien beter in het weekend, omdat je dan meer hulp kunt regelen. Vergeet echter niet dat je door je datum door de week te nemen je veel geld kunt besparen als je voor een verhuisbedrijf kiest. Daarnaast heb je simpelweg recht op vrije dagen en zou dit je niet moeten weerhouden. De keuze maak je uiteraard zelf.

 

Vergelijk offertes

Als je exact wilt weten hoeveel enkele betrouwbare verhuisbedrijven vragen op verschillende data kun je bij hen gemakkelijk offertes opvragen wanneer je onze vergelijkingstool gebruikt. Zo kun je exact zien wat de financiële gevolgen zijn in beide situaties en kun je een weloverwogen beslissing maken over wanneer je gaat verhuizen.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …