Schoolverhuizing

Het verhuizen van een gehele school is niet gemakkelijk. Het is de bedoeling dat dit gebeurt zonder dat het lesprogramma wordt onderbroken en dan ben je al gauw aan de avonduren of weekenden overgeleverd. Daarnaast moet de verhuizing snel gebeuren, zodat de leerlingen er nauwelijks erg in hebben. Er zijn verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in schoolverhuizingen en die begrijpen welke behoeften hiermee gepaard gaan. Hier lees je over schoolverhuizingen, de speciale aandachtspunten waarmee je te maken krijgt en vind je enkele tips om alles in goede banen te leiden.

 

Inhoud

Aandachtspunten schoolverhuizing

Er zijn een aantal punten waarop een schoolverhuizing anders moet zijn dan een gewone verhuizing. Het is nog meer de bedoeling dat het onrustgehalte tot een minimum wordt gehouden. Daarom is het verstandig de volgende aandachtspunten goed in de gaten te houden.

  • Speciale uren: schoolverhuizingen vinden bij voorkeur buiten de lesuren plaats. Dat betekent dat dit einde middag of begin avond is. Weekenden zijn ook goed natuurlijk. Dit soort verhuizingen buiten kantooruren om zijn duurder en je zal te maken krijgen met een toeslag. Soms kan deze oplopen tot 50 procent.
  • Iedereen geïnformeerd: bij een schoolverhuizing komen erg veel partijen kijken. Er zijn de kinderen, de ouders en de leraren, maar ook bijvoorbeeld het schoonmaakpersoneel, het verhuisbedrijf, de derde partijen en de conciërge. Van deze mensen wordt allemaal wat anders verwacht en op verschillende momenten. Het is essentieel dat iedereen goed wordt geïnformeerd en te allen tijde weet waar ze aan toe zijn. Het is onmogelijk om anders alle vragen van iedereen te moeten beantwoorden.
  • Een uitmuntende planning: bij een schoolverhuizing wordt door een verhuisbedrijf eigenlijk altijd een draaiboek gemaakt. Dit is onmisbaar bij een ingewikkelde verhuizing zoals dit. Dit draaiboek kan tegelijkertijd fungeren als bron van informatie voor alle betrokken partijen en kan gebruikt worden als communicatiemiddel richting de ouders.

 

De kosten

Geen enkele schoolverhuizing is hetzelfde. Allereerst zijn er natuurlijk erg grote, maar ook kleine verhuizingen. Ook is een verhuizing van een basisschool aanzienlijk anders dan de verhuizing van een middelbare school. Daarnaast heeft de ene school andere wensen wat betreft de verhuizing dan de andere school en krijg je met toeslagen te maken. Het is daarom erg moeilijk om aan te geven wat een schoolverhuizing precies gaat kosten. De beste manier om dit te achterhalen is door offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven.

 

Wat doet een gespecialiseerd verhuisbedrijf anders?

Je hoeft natuurlijk geen gespecialiseerd verhuisbedrijf aan te nemen voor je schoolverhuizing. Soms kan een gewoon verhuisbedrijf dit ook prima aan. Er zijn echter wel enkele voordelen verbonden aan het inhuren van een gespecialiseerd verhuisbedrijf.

  • Ze begrijpen je behoeften: verhuisbedrijven die zijn gespecialiseerd in schoolverhuizingen hebben minder uitleg nodig. Ze begrijpen exact wat je nodig hebt en passen hun diensten daarop aan. Ook weten ze dat schoolverhuizingen niet tijdens kantooruren plaats kunnen vinden en zijn daarop voorbereid. Ze zullen er zorg voor dragen dat het lesplan van de leerlingen zo min mogelijk wordt verstoord.
  • Je krijgt een verhuismanager: bij grootschalige verhuizingen zoals schoolverhuizingen krijg je een verhuismanager aangewezen. Deze persoon is je contactpersoon tijdens het gehele proces. Dat is gemakkelijker voor jou, omdat je een vaste plaats hebt voor je vragen, opmerkingen en klachten.
  • Montage van de meubelen: het spreekt voor zich dat de inboedel bij schoolverhuizingen voor een groot gedeelte bestaat uit meubilair. Het is veel gemakkelijker te vervoeren als het gedemonteerd wordt voordat het de wagen ingaat. Een gespecialiseerd verhuisbedrijf zal montagediensten aanbieden zodat je alle tafels en ander meubilair niet zelf uit elkaar hoeft te halen en in elkaar hoeft te zetten.
  • Andere diensten: een gespecialiseerd bedrijf zal ook andere diensten aanbieden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zorgen dat al het afval wordt verzameld en afgevoerd, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Ook kunnen ze eventueel tijdelijke opslag voor je regelen, mocht dit nodig zijn. Zo zijn er meerdere diensten die een gespecialiseerd verhuisbedrijf aanbiedt waarmee ze jou het leven aanzienlijk gemakkelijker maken.

 

Tips bij een schoolverhuizing

Ga jij een schoolverhuizing organiseren? Gebruik dan de volgende tips zodat je dit zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

  • In etappes verhuizen: als jouw lessen er einde middag mee stoppen, dan kun je natuurlijk besluiten om in etappes te verhuizen. Op die manier kun je voorkomen dat je de avonduren in gaat. Verhuis bijvoorbeeld één lokaal per dag. De kinderen kunnen dan de ene dag eindigen in het ene gebouw en de andere dag beginnen in het andere gebouw. De volgende dag doe je weer exact hetzelfde totdat alles goed is overgekomen.
  • Een goed verhuisbedrijf: dit soort verhuizingen moeten tot in de puntjes zijn geregeld. Als er iets mis gaat kan dat verregaande gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je een goed verhuisbedrijf inhuurt dat weet waar ze mee bezig zijn. Dat betekent dat je vaak wat meer geld moet uitgeven om vakkundigheid te kunnen waarborgen.
  • Marktonderzoek: het is ook belangrijk dat het klikt tussen jou en het verhuisbedrijf, want je zal nauw met ze samen moeten gaan werken. Spendeer daarom flink wat tijd aan het verrichten van een marktonderzoek. Leg persoonlijk contact met de verhuisbedrijven, nodig ze uit en vraag ze om offertes. Het is ook belangrijk dat jij je goed voelt bij je uiteindelijke keuze.

 

Vergelijk offertes

Wil je weten hoeveel je zou moeten betalen voor jouw specifieke schoolverhuizing? Onze vergelijkingstool kan je snel een aantal offertes aanleveren van betrouwbare en gespecialiseerde verhuisbedrijven uit je omgeving.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …