Kosten senioren verhuisbedrijf

Wanneer je ouder bent en moet verhuizen, dan heb je meer verhuisbehoeften dan iemand van een jongere leeftijd. Daarom zijn er verhuisbedrijven die zich specialiseren in het verhuizen van senioren. Dit betekent dat ze naast de verhuizing zelf ook andere zaken voor je kunnen regelen, zoals het schoonmaken van de oude en/of nieuwe woning, het uit elkaar halen en in elkaar zetten van meubelen, het verrichten van klusjes in beide woningen of het inpakken van de inboedel. Je hebt zelf de mogelijkheid te bepalen wat je uitbesteedt en wat je zelf nog kunt. Hier lees je alles over de kosten die dit met zich meebrengt.

Inhoud

De kosten

Net als bij elke verhuizing het geval is, zijn de uiteindelijke kosten voor een seniorenverhuizing ook strek afhankelijk van de omvang van de inboedel, van het aantal kilometers dat moet worden afgelegd en van de mate van uitbesteding. Om die reden kunnen de prijzen uiteenlopen van ca. €500 tot en met €1500, wat natuurlijk een groot verschil is. Daarnaast kunnen er ook extra kosten zijn in verband met het huren van een lift, het betalen van een parkeervergunning, de voorrijkosten en het inhuren van een handyman. Onderstaande tabel geeft deze kosten aardig weer, inclusief btw, maar uiteraard kunnen deze per verhuizing en verhuisbedrijf verschillen.

 

Kostenpost seniorenverhuizer Bijzonderheden Prijs per eenheid
Simpele seniorenverhuizing 20m3 verhuiswagen plus 2 verhuizers €500 – €900 in totaal
Een extra verhuizer 20m3 verhuiswagen plus 3 verhuizers €900 – €1250 in totaal
Volledige ontzorging 50m3 verhuiswagen plus 3 verhuizers €1250 – €1500 in totaal
Extra mankracht Verhuizer, klusjesman, etc. €35 – €50 per uur
Verhuislift Voor als er trappen moeten worden genomen €80 per uur
Parkeervergunning Verplicht in sommige gemeentes tijdens het laden en lossen €20 – €40
Kilometervergoeding Meestal gerekend na de eerste 20 of 30 kilometer €0,35 – €1,25

 

  • De goedkoopste optie: als je zelf hulp kunt inschakelen van familie en vrienden hoeft een seniorenverhuizing niet duur te zijn. Voor bedragen beginnend bij €500 kan dit dan al volledig worden geregeld. Natuurlijk is het duurder als de inboedel groter is of als er een grotere afstand moet worden afgelegd.
  • Gemiddelde prijzen: de gemiddelde prijzen voor een seniorenverhuizing liggen echter hoger en dit heeft veel te maken met de noodzaak de verhuizing met zo min mogelijk problemen en stress te laten verlopen. Aangezien dit voor ouderen al een zeer ingrijpende gebeurtenis is, kan het maar beter snel en vakkundig worden gedaan. Daarom betaal je gemiddeld voor een seniorenverhuizing een bedrag van tussen de €700 en €1375 in totaal.
  • De duurste optie: voor een grote seniorenverhuizing waarbij vele kilometers moeten worden afgelegd en het verhuisbedrijf alles overneemt, betaal je gemakkelijk €1500 – €2000. Vooral als er extra hulpmiddelen nodig zijn zoals een verhuislift of als er parkeervergunningen en een hoge kilometervergoeding aan de orde zijn kun je rekenen op een flink bedrag. Hier staat tegenover dat de persoon die verhuisd wordt zoveel mogelijk wordt beschermd tegen stress en zorgen tijdens de verhuisdag zelf.

De prijsopbouw

De kosten voor een seniorenverhuizing zijn iets anders opgebouwd dan de kosten voor een standaard verhuizing. Dat komt doordat er bij een seniorenverhuizing vaak meer wordt uitgegeven aan arbeidskosten dan in andere gevallen. Daarnaast is de inboedel vaak (maar lang niet altijd) kleiner en kan de verhuizing vrij snel worden gedaan. Om die reden bestaat 65 procent van de gemiddelde totaalprijs uit arbeidskosten, kun je rekenen op 30 procent voor machinehuur en is 5 procent voor de kilometertelling. Je kunt dus besparen door taken van het verhuisbedrijf over te nemen, zoals inpakken, klussen, afbreken en opbouwen, sjouwen en schoonmaken. Door een aantal leden uit de familie- en vriendenkring te laten meehelpen bespaar je zo 20 procent van de totaalprijs.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Net zoals bij alle andere verhuizingen heb je enigszins invloed op wat de totaalkosten zullen zijn. Hiervoor kun je de volgende keuzes overwegen.

  • Seniorenverhuizer of gewone verhuizer: je hoeft voor je seniorenverhuizing natuurlijk geen speciaal verhuisbedrijf in te huren. Als je voldoende hulp hebt kan een standaard verhuisbedrijf de klus ook prima af. Je bespaart daar aardig mee op de eindfactuur.
  • Het verhuisbedrijf: ten tweede verschillen de prijzen van senioren verhuisbedrijven onderling ook aanzienlijk. Je doet er goed aan met een aantal bedrijven contact op te nemen en deze te vragen om offertes. Zo kun je de goedkoopste optie kiezen en toch alle diensten ontvangen die je nodig hebt.
  • Het aantal verhuizers: het klinkt aantrekkelijk om een handyman aan te nemen, een schoonmaker, een schilder en een meubelbouwer. Maar de prijs gaat dan snel omhoog. Als je deze diensten niet echt nodig hebt, gebruik ze dan ook niet. Dat scheelt gemakkelijk €35 – €50 per uur.

 

Interessante bespaartips

Hier volgen enkele tips die je kunt gebruiken als je een seniorenverhuizing aan het plannen bent en niet te veel wilt betalen.

  • Kritisch inpakken: vooral als je naar een kleinere woning verhuist is dit het moment om eens goed door alle spullen te lopen en weg te gooien (of naar de kringloop te brengen) wat niet meer nodig is. Hoe minder je verhuist hoe sneller het gaat en hoe goedkoper het is.
  • Vermijd het weekend: verhuizen in het weekend kan gemakkelijk 30 procent duurder zijn dan verhuizen op een doordeweekse dag. Daarom is het altijd beter om het weekend, en dus een zware toeslag, te vermijden als je gaat verhuizen.

 

Vergelijk offertes

De laatste en misschien wel beste manier om geld te besparen op je seniorenverhuizing is door offertes te vergelijken van verscheidene bedrijven die deze service aanbieden. Als je hier onze vergelijkingstool gebruikt bespaar je jezelf veel tijd en moeite.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …