Bibliotheekverhuizing

Het verhuizen van een bibliotheek dient voornamelijk structureel te gebeuren. Alle boeken moeten snel weer op de juiste plek op de plank terechtkomen. Zonder te veel de dagelijkse gang van zaken te onderbreken natuurlijk. Daarnaast is een goede communicatie essentieel en moeten alle leden weten vanaf wanneer ze het nieuwe pand in mogen. Een verhuizer die gespecialiseerd is in het verhuizen van bibliotheken kan dan een uitkomst bieden.

Inhoud

Waarom een specialistische verhuizer kiezen?

Natuurlijk kun je je bibliotheek ook met een gewoon verhuisbedrijf verhuizen. Hier is in principe niets mis mee, maar ze hebben dan wel meer uitleg nodig over je behoeften en omstandigheden. Een specialistische verhuizer weet exact hoe een bibliotheek het beste te verhuizen en hoe dit zo structureel mogelijk aan te pakken. Ook hebben ze de juiste dozen en kratten waarmee ze je boeken zo verhuizen dat ze alleen maar weer op de juiste plek moeten worden neergezet. Een specialistische verhuizer heeft dus wel degelijk een aantal voordelen.

  • Op de juiste manier verhuizen: een verhuisspecialist voor bibliotheken kan jouw boeken met respect verhuizen en ervoor zorgen dat deze heelhuids het nieuwe pand bereiken. Hiervoor hebben ze speciale hulpmiddelen, zoals kratten, karren en traplopers. Boeken zijn naast kostbaar en kwetsbaar natuurlijk erg zwaar. Ook het vervoer is zo georganiseerd dat je boeken nauwelijks schade op kunnen lopen.
  • Verzekering: vuur en water kunnen boeken vernietigen. Ze beschadigen ze zo erg dat ze niet meer leesbaar en dus ook niet meer bruikbaar zijn. Een goede verhuizer heeft hier een verzekering voor afgesloten. Je krijgt de schade dan volledig vergoed.
  • Structureel: bibliotheekverhuizers begrijpen de systemen die door bibliotheken worden gebruikt om de boeken te ordenen en te plaatsen. Ze kunnen dan ook exact vertellen hoe de boeken het beste in te pakken en op de nieuwe plek exact hetzelfde weer uit te pakken. Ze verhuizen daardoor niet alleen structureel maar ook snel, zodat de leden zo kort mogelijk zonder bibliotheek komen te zitten.
  • Geschoold personeel: een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in het verhuizen van bibliotheken zal dit doen met personeel dat daar speciaal in getraind is. Je kunt altijd vragen naar diploma’s en certificeringen als je je twijfels hebt. Het verhuisbedrijf zal geen problemen hebben deze te laten zien, vooral niet als ze in orde zijn.

 

Extra opties

Bibliotheekverhuizers bieden ook extra opties aan, die in dat geval erg handig zijn. Hiervoor betaal je meer, maar ze kunnen je wel erg veel pijn, tijd en moeite schelen. Hier vind je enkele voorbeelden.

  • Een verhuiscoördinator: bibliotheekverhuizers zullen je een verhuiscoördinator aanwijzen. Deze persoon is dan jouw aanspreekpunt voor alles wat je wilt vragen, melden en opmerken omtrent de verhuizing. Je weet dan altijd wat de voortgang is van je verhuizing.
  • Meubelbouwservice: sommige bibliotheekverhuizers bieden je aan op locatie je plankenstellages uit elkaar te halen en te verwijderen en deze op de nieuwe locatie weer op te bouwen. Dit is natuurlijk handig, omdat de boeken dan direct weer in de kast gezet kunnen worden. Daarnaast is het snel en scheelt het jou en je team veel moeite.
  • Draaiboek: voor jouw verhuizing zal ook een draaiboek worden opgesteld. Dit kun je gebruiken bij alle communicatie met je personeel, je leden en de derde partijen. Zo weet iedereen exact waar ze op welk moment aan toe zijn en zal je veel minder vragen krijgen. Een draaiboek biedt veel duidelijkheid, voor alle betrokken partijen.

 

De kosten

Bibliotheekverhuizingen zijn duurder dan gewone verhuizingen. Dit is ook niet vreemd, want er zijn meer eisen die worden gesteld aan het verhuisbedrijf. Daarnaast betaal je voor kennis en ervaring. Geen enkele bibliotheek is hetzelfde en een bibliotheekverhuizing wordt op maat voor jou samengesteld en uitgevoerd. Daarom geven de meeste verhuisspecialisten geen prijzen totdat ze je collectie hebben gezien en dat is terecht. De kosten voor jouw bibliotheekverhuizing vraag je dan ook het beste op door offertes aan te vragen.

 

Wel of geen specialist gebruiken?

Het is natuurlijk volledig aan jou of je een verhuisspecialist wilt gebruiken voor het verhuizen van je bibliotheek of dat je hier een gewoon verhuisbedrijf voor wilt inschakelen. Is jouw bibliotheek vrij klein of specialistisch, dan kun je het verhuizen misschien wel zelf. De keuze die je maakt hangt volledig af van je behoeften en van de omvang van je collectie. Daarnaast is het budget dat je hebt natuurlijk ook doorslaggevend, zowel als de mate waarin je wilt worden ontzorgd. Het is niet per se zo dat een gespecialiseerde verhuizer de verhuizing beter zal uitvoeren. Er zijn wel enkele voordelen waardoor bibliotheekverhuizers misschien een streepje voor hebben.

 

Vergelijk offertes

Wil je jouw bibliotheekverhuizing in gaan plannen? Vraag dan nu alvast een aantal offertes op via onze vergelijkingstool. De link vind je op deze website. De offertes vergelijk je met elkaar zodat je het beste bedrijf en de beste aanbieding kunt vinden voor het verhuizen van jouw bibliotheek.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …