Kosten klusjes na verhuizing

Staat er bij jou een verhuizing in het verschiet, dan zit je vermoedelijk al veel na te denken over je nieuwe woning. Deze woning wordt je nieuwe thuis en zal dit hopelijk voor vele jaren blijven. Je wilt je verhuizing graag soepel laten verlopen en je zo min mogelijk zorgen hoeven te maken op de dag zelf en erna. Ook zou het ideaal zijn als je nieuwe woning voor je kon worden ingericht en afgerond. Dit is mogelijk, als je gebruik maakt van de diensten van een vakkundig bedrijf. Hier lees je over de kosten waarmee je dan te maken kunt krijgen.

Inhoud

De kosten

Je betaalt voor je klusjesman als onderdeel van het verhuispakket of, als je deze zelf hebt ingehuurd, volledig apart. De prijs wordt in beide gevallen per uur berekend. De meeste mensen kiezen voor het inhuren van een klusjesman via het verhuisbedrijf, omdat er dan ook direct een extra verhuizer aanwezig is. Heb je deze niet nodig, dan is het vaak goedkoper om je eigen klusjesman in te huren. Deze kan je woning voorbereiden op de verhuizing en wanneer je spullen zijn aangekomen een aantal werkzaamheden verrichten waarop jij misschien niet zit te wachten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal andere klussen die gedaan moeten worden na de verhuizing, zoals schoonmaken, schilderen of het in orde maken van de tuin. Onderstaande tabel geeft goed weer wat je daarvoor moet betalen, inclusief btw.

Mogelijke klusjes Prijs per eenheid
Klusjesman/verhuizer via verhuisbedrijf €45 per uur
Je eigen klusjesman inhuren €20 – €25 per uur
Schoonmaakbedrijf €25 per uur
Tuinman €30 – €60 per uur
Schilder €25 – €45 per uur
  • De goedkoopste optie: voor al deze klussen is het mogelijk om een zwartwerker in te huren. Dit zijn mensen die lagere tarieven aanbieden omdat ze het geld contant ontvangen en dus geen belasting betalen. Ons advies is om nooit met een zwartwerker in zee te gaan. Je ontvangt dan geen garantie, je hebt geen enkel bewijs van het vakmanschap van de persoon, er is geen verzekering en je bent medeplichtig aan een strafbaar feit.
  • Gemiddelde kosten: zoek je liever een klusjesman, schoonmaker of tuinman die wit werkt, dan kun je deze vaak al vinden voor zo’n €20 – €30 per uur. De prijs wordt dan vaak bepaald door de ervaring die die persoon heeft. Heb jij dus werk dat iemand zonder ervaring ook kan, dan betaal je aanzienlijk minder.
  • De duurste optie: het meeste betaal je voor ervaren vakmensen of erkende bedrijven. Deze leveren bewijsbaar kwaliteit en dat is natuurlijk iets waard. Als je voor kwaliteit kiest en klussen hebt liggen die hierom vragen, dan krijg je met uur prijzen te maken van €25 – €60 afhankelijk van het type vakman die je zoekt.

Lees ook: stukadoor informatie

De prijsopbouw

De prijsopbouw voor het uitvoeren van de klusjes na het verhuizen is natuurlijk volledig afhankelijk van het type klus dat je laat uitvoeren. Laat je schoonmaakwerk verrichten, kleine klusjes uitvoeren rondom de woning of de tuin bijwerken, dan zal het grootste gedeelte bestaan uit arbeidskosten. Wanneer er grotere werkzaamheden zijn, zoals het plaatsen van bestrating of het ontwerpen en bouwen van een boekenkast, dan zal de verhouding verschuiven en nemen de materialen ook een belangrijk deel in van de totaalkosten. Door naar de prijsopbouw te kijken kun je wel bepalen waar je het beste geld kunt besparen. De uitgave met de belangrijkste bijdrage is dan direct ook de plaats waar de meeste winst is te halen. Het kan dus zeker geen kwaad om dit voor jouw specifieke klus te analyseren.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijzen die je betaalt voor verschillende klusjes in en om het huis worden grotendeels bepaald door het bedrijf dat je inhuurt. Daarnaast zijn er ook keuzes die je zelf maakt en waarmee je dus invloed kunt uitoefenen op de uiteindelijke kosten.

  • Zelf doen of uitbesteden: als je wilt dat je woning klaar is als je erin trekt en dat alles wat daarna moet gebeuren zo snel mogelijk wordt afgerond kun je beter een vakman inhuren. Als je zelf tijd en zin hebt kun je veel van deze klusjes natuurlijk ook zelf. Dit scheelt veel geld, maar de kans is groot dat het ook aanzienlijk langer duurt voordat alles is afgerond.
  • Prijs of kwaliteit: als je werkt met een beperkt budget, dan kan de prijs die de klusjesman rekent voor jouw klusjes de doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een bedrijf. Zie je liever dat er kwaliteit en vakmanschap geleverd wordt, dan zal je meer betalen voor ervaring, certificeringen en erkenningen.
  • Zelf regelen of via verhuisbedrijf: de gemakkelijkste manier om een handyman te vinden is door er één van het verhuisbedrijf aan te wijzen. Dit is vaak wel aanzienlijk duurder dan wanneer je een klusjesman, tuinman of schoonmaker inschakelt die je zelf hebt gevonden.

Interessante bespaartips

Wil je graag geld besparen op de klusjes die na de verhuizing moeten worden uitgevoerd? Gebruik dan de onderstaande twee tips om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Plaatselijke bedrijven: als je een plaatselijk bedrijf inschakelt voor je klusjes, dan heb je niet alleen alle handige professionele contacten binnen handbereik, maar vermijd je ook de voorrijkosten.
  • Kwantumkorting: ga je bijvoorbeeld je tuin laten aanpakken en wil de buurman met zijn aangrenzende tuin ook van de tuinman gebruik maken, dan kun je overwegen de klus samen aan te bieden. De tuinman kan dan efficiënter te werk gaan en zijn prijs laten zakken en jij kunt direct je nieuwe buurman beter leren kennen.

Vergelijk offertes

De laatste en misschien ook wel beste manier om geld te besparen op je klusjes is door offertes op te vragen bij een aantal regionale bedrijven. Gebruik je hier onze vergelijkingstool voor, dan zal je deze snel ontvangen, zonder dat je tot verkoop wordt verplicht.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …