Garantiecertificaat verhuisbedrijf

Wanneer het tijd is om een verhuizing te gaan organiseren zal je een verhuisbedrijf uit moeten kiezen. Er zijn een groot aantal verhuisbedrijven die allen verschillende diensten en prijzen aanbieden. Sommige verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd, andere zijn extra goedkoop en weer anderen bieden je bepaalde extra diensten aan. Aangezien je je gehele inboedel in beheer geeft van een verhuisbedrijf, is het natuurlijk belangrijk dat deze veilig is. Tijdens verhuizingen zitten ongelukken in een klein hoekje en schade komt voor. Om hiervoor ingedekt te zijn kun je een verhuizer kiezen met een garantiecertificaat.

Inhoud

Wat is een garantiecertificaat?

Garantiecertificaten worden alleen uitgegeven door erkende verhuizers. Dit zijn verhuizers die lid zijn van de vakvereniging Erkende Verhuizers. Zoals later zal blijken geeft dit je als consument een aantal voordelen. In het garantiecertificaat worden drie punten behandeld, namelijk:

  • De verzekeringsgarantie: erkende verhuizers mogen zich niet erkend noemen als ze je geen goede verzekering aan kunnen bieden. Voor €50 extra laat je bij hen je spullen tegen nieuwwaarde verzekeren tot een waarde van €100.000. Dit is aanzienlijk beter dan bij de meeste standaard verhuisbedrijven. In het garantiecertificaat van de Erkende Verhuizers vakvereniging wordt dit tot in detail uitgelegd en toegelicht.
  • Verhuisgarantie: een ander punt waar het garantiecertificaat garant voor staat is de verhuisgarantie die je krijgt bij erkende verhuizers. Dit betekent dat als de door jou gekozen erkende verhuizer om welke reden dan ook jouw verhuizing moet afzeggen, de vakvereniging een andere erkende verhuizer aanwijst om dit alsnog te doen. In het onwaarschijnlijke geval dat ze niet in staat zijn een andere erkende verhuizer te vinden die op die dag tijd heeft, dan krijg je je aanbetaling volledig terug.
  • Aanbetalingsgarantie: als laatste krijg je bij erkende verhuizers de garantie dat je je aanbetaling nooit kwijt bent. Mocht jouw verhuisbedrijf bijvoorbeeld failliet gaan voordat ze je verhuizing kunnen afronden, dan krijg je of je geld terug of je wordt door een andere erkende verhuizer geholpen. Bij standaard verhuizers ben je in dat geval je aanbetaling simpelweg kwijt.

 

De kosten

Dit zijn natuurlijk erg geruststellende beloftes en met het garantiecertificaat van erkende verhuizers krijg je dus veel zekerheid. Hier staat natuurlijk wel wat tegenover en dat betekent dat je voor erkende verhuizers ook meer betaalt. Als jij antieke meubelen, dure apparatuur of andere waardevolle spullen gaat verhuizen is dit geld dat je waarschijnlijk graag uitgeeft. Heb je aan de andere kant een kleine en simpele inboedel, dan kan een standaard- of budgetverhuizer voor jou ook prima zijn. Onderstaand overzicht geeft je een idee van de kosten die je voor erkende verhuizers betaalt, inclusief btw. Gemiddeld liggen de prijzen in Nederland zo’n 15 procent lager.

 

Kostenpost erkende verhuizer Bijzonderheden Prijs per eenheid
1-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €650 – €850 in totaal
3-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €1250 – €1450 in totaal
4-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €1750 – €2250 in totaal
Kleine verhuizing 20m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €70 – €75 per uur
Grote verhuizing 50m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €75 – €80 per uur
Extra mankracht Verhuizer, klusjesman, etc. €30 – €45 per uur
Verhuislift Voor als er trappen moeten worden genomen €80 per uur
Parkeervergunning Verplicht in sommige gemeentes tijdens het laden en lossen €20 – €40
Kilometervergoeding Meestal gerekend na de eerste 20 of 30 kilometer €0,35 – €1,25

 

De voordelen van erkende verhuizers

Naast het garantiecertificaat krijg je bij erkende verhuizers ook andere voordelen. Deze kunnen je helpen bij het maken van een keuze tussen een erkende verhuizer of een standaard verhuisbedrijf. Je kunt dan zien of deze het extra geld waard zijn in jouw specifieke verhuissituatie.

  • Geschillencommissie: elke erkende verhuizer heeft via de vakvereniging toegang tot een onafhankelijke geschillencommissie. Als er tussen jullie dan een geschil ontstaat dat jullie onderling niet op kunnen lossen kun je via de geschillencommissie een bindende uitspraak krijgen en een lange rechtszaak vermijden.
  • Geschoold personeel: erkende verhuizers worden door de vakvereniging op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in hun vakgebied. Het is ook één van de vereisten om erkend te worden dat het verhuisbedrijf de medewerkers constant bijschoolt en dit actueel houdt. Bij een erkende verhuizer kun je dus rekenen op medewerkers die bijvoorbeeld zijn gespecialiseerd of die goede kennis hebben van hun eigen vak.
  • Kwaliteit: een andere vereiste van de vakvereniging aan haar leden heeft te maken met kwaliteit. Erkende verhuizers worden om lid te worden getest op punten die te maken hebben met betrouwbaarheid, veiligheid en vakmanschap. Financiële stabiliteit wordt hier ook onder gerekend. Ook nadat het lidmaatschap is ontvangen kunnen erkende verhuizers hier nog op worden getoetst, vaak zonder aankondiging van de vakvereniging. Is er dan iets niet in orde, dan wordt het lidmaatschap afgenomen.
  • Algemene voorwaarden: als laatste kun je bij erkende verhuizers erg goede algemene voorwaarden verwachten. Dat komt doordat deze van de vakbond te allen tijde moeten voldoen aan de eisen van de Consumentenbond.

 

Vergelijk offertes

Ben jij aan het twijfelen tussen een erkende verhuizer en een standaard verhuisbedrijf? Of wil je graag weten hoeveel een verhuizing met een erkende verhuizer voor jou zou gaan kosten? Dan volg je hier de link naar onze vergelijkingstool, vul je je gegevens in en kun je snel enkele offertes verwachten van betrouwbare verhuisbedrijven uit je omgeving.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …