Kosten opslag: alle mogelijkheden

Wanneer je aan het verhuizen bent kan het zijn dat je tijdelijk of op lange termijn een aantal van je spullen ergens anders wilt stallen. Hier zijn in Nederland een aantal oplossingen voor, elk met voordelen en nadelen en geschikt voor verschillende situaties. Toch kan het handig zijn om van deze mogelijkheden gebruik te maken, omdat je spullen dan veilig, droog en soms ook verwarmd kunnen worden weggezet. Hier lees je over de kosten en de mogelijkheden die je hebt als je je inboedel in de opslag wilt doen.

Inhoud

De kosten

De prijs die je betaalt wordt vaak per kubieke meter gerekend. Daarnaast is er de tijdsduur van de opslag en het type opslag dat je kiest wat prijsbepalend is. Uit onderstaande tabel kun je opmaken met welke prijzen je dan te maken krijgt, in verschillende situaties. De bedragen zijn inclusief btw, maar kunnen verschillen per verhuurder.

 

Soort opslag Bijzonderheden Prijs per eenheid
Tijdelijke opslag Opslagruimte die per maand opzegbaar is €4 – €90 per maand
Permanente opslag Opslagruimte die je per jaar huurt, 50 m3, exclusief extra kosten €725 – €1025 per jaar
Mobiele opslag Box van 14 m3 €120 – €150 per maand
Garagebox 16 – 24 m3, verlicht, exclusief verwarming

Garagebox kopen

€160 – €200 per maand

Vanaf €15.000

Opslag in magazijn 24 m3, overdekt, verlicht, verwarmd €125 – €150 per maand
Onderhandse opslag Opslag bij een particulier Afwisselend

 

  • De goedkoopste optie: het is het goedkoopste om voor een korte tijd een paar kubieke meter opslagruimte te huren. Dit kun je doen in een verwarmd en verlicht magazijn via zelf storage of mobiele opslag. Het verschil is dat je bij een magazijn toegang tot je spullen hebt, terwijl het verhuurbedrijf van mobiele opslagboxen de box bij je huis aflevert en weer ophaalt. Sommige tijdelijke opslag heb je al voor €4 per maand voor 3 kubieke meter.
  • Gemiddelde prijzen: de inboedel van een klein appartement neemt gemiddeld zo’n 20 kubieke meter in beslag. Om dat in opslag te doen kun je rekenen op zo’n €100 – €150 per maand op de korte termijn en €40 – €90 op de lange termijn. Hoe groter het aantal kubieke meters, hoe duurder de prijs, maar er zijn ook extra opties die je kunt kiezen, zoals verzekeringen en speciale beveiliging. De prijzen worden duurder naarmate je meerdere eisen stelt aan je opslag.
  • De duurste optie: als je zelf opslag ter beschikking wilt hebben en niet afhankelijk wilt zijn van een verhuurder om bij je spullen te kunnen, heb je de mogelijkheid een garagebox te huren of te kopen. Dit is duur, maar dan heb je wel alle vrijheid en kun je met je box doen wat je wilt. De prijs voor een garagebox begint bij €15.000, maar dit kan gemakkelijk dubbel zijn afhankelijk van de kwaliteit, de grootte en de locatie van je garage.

 

De prijsopbouw

De prijsopbouw voor jouw opslag bestaat voornamelijk uit huur. Daarnaast zijn er de extra opties die je afsluit met de verhuurder. Ga je mobiele opslag kiezen, dan gaat een gedeelte naar transportkosten, omdat je box moet worden afgeleverd en opgehaald. De prijsopbouw per situatie is dus verschillend, maar door vast te stellen hoe jouw kosten worden samengesteld kun je bepalen waar je het meeste geld kunt besparen. Als de huur erg groot is, bijvoorbeeld, kun je een vergelijking maken van verhuurbedrijven of je kunt proberen je inboedel te verkleinen. Geef je te veel uit aan extra opties, vraag je dan af of je deze echt nodig hebt. Op die manier kan de prijsopbouw je helpen bij het vinden van het beste contract voor jouw opslagsituatie.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er zijn enkele keuzes die je moet maken terwijl je je opslag aan het plannen bent. Deze hebben vaak direct invloed op de prijs. Het is dus vanuit een financieel standpunt belangrijk om deze keuzes goed te overdenken.

  • Tijdelijke of permanente opslag: de eerste keuze die je hebt is de tijdsduur van de opslag. Permanente opslag is per maand goedkoper, omdat je een lange overeenkomst aan gaat. Vraag jezelf dus af hoe lang je je spullen graag ergens wilt stallen en bepaal aan de hand daarvan waar je dit wilt laten doen.
  • Een grote- of kleine inboedel: als je spullen in de opslag gaat doen, dan heb je deze niet dringend nodig. Hoe kleiner je inboedel, hoe goedkoper de opslag omdat je minder kubieke meter hoeft te huren. Vraag je dus af welke van je spullen je echt wilt bewaren. De rest breng je naar een tweedehands winkel, geef je weg of beng je naar de vuilstort.
  • Extra opties of standaardcontract: de meeste grote verhuurders bieden je een aantal extra opties aan. Zo kun je kiezen voor ruimtes met klimaatbeheersing, kun je speciale sloten huren, zijn er karretjes en andere verhuismiddelen waar je gebruik van kunt maken, kun je toegang afspreken of kun je ervoor kiezen dat jouw box op vloerniveau wordt gestald. Hiervoor betaal je meer en of je hier gebruik van maakt hangt af van wat je gaat opslaan.

 

Interessante bespaartips

Het is belangrijk dat je spullen goed worden opgeslagen en wat de beste plaats is en de juiste omstandigheden kun jij alleen bepalen. De onderstaande tips kun je gebruiken om geld te besparen op je opslag, zodat je in ieder geval niet te veel betaalt.

  • Onderhandse opslag: als je het niet erg vindt om bij een particulier een ruimte te huren, kun je soms veel besparen op je opslag. Zorg er wel voor dat je een contract afsluit met daarin duidelijk een clausule met wat er gebeurt als je spullen beschadigen.
  • Een box delen: als je samen met iemand anders een aantal kubieke meters huurt, dan gaat de prijs per eenheid naar beneden. Door de prijs te delen betaal je dan dus minder.

 

Vergelijk offertes

Voor exacte prijzen en offertes voor het opslaan van je persoonlijke bezittingen kun je hier gebruik maken van onze vergelijkingstool.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …