Wat te doen op verhuisdag?

De verhuisdag is aangebroken. De afgelopen maand ben je druk bezig geweest met inpakken, adreswijzigingen doorgeven en het regelen van hulp en vervoer, maar nu is het dan zo ver. Je gaat je oude woning verlaten en je nieuwe woning intrekken. Deze dag is voor veel mensen erg stressvol omdat er altijd blijkt dat er dingen zijn vergeten. Een goede voorbereiding is dan dus ook erg belangrijk voor een goed verloop van de verhuisdag. Hier vind je een lijst van alles wat je op die dag moet doen.

 1. Kinderen en huisdieren naar de oppas

Als je dit nog niet gedaan hebt is het verstandig om je kinderen en huisdieren zo vroeg mogelijk het huis uit te zetten. Als je kinderen naar school gaan kunnen ze daar verblijven en eventueel van de naschoolse opvang gebruikmaken. Anders kun je misschien opa en oma of andere familieleden vragen om op te passen. Huisdieren breng je ook naar een oppas of naar een pension. Het is belangrijk voor jou dat je je over hen geen zorgen hoeft te maken tijdens de verhuisdag en voor hen levert de verhuizing op deze manier zo min mogelijk overlast op.

 1. Je telefoon opladen

Leg je telefoon nog even op de lader zodat je zeker weet dat deze een volle batterij heeft. Je weet maar nooit wat er vandaag allemaal gaat gebeuren en met wie je contact op moet nemen. Het laatste dat je wilt is dat een verhuiswagen verdwaalt en jij ze niet telefonisch kunt uitleggen hoe ze moeten rijden.

 1. Koffie, thee en koekjes

Nadat je een goed ontbijt hebt genuttigd ga je bezig met het zetten van koffie en thee. De verhuizers hebben hier vast zin in. Eventueel kun je ook wat broodjes klaarzetten, of koekjes, zodat iedereen voorzien is. De verhuizers zullen hard moeten werken en het is eigenlijk niet meer dan normaal om ze dan ook eten en drinken aan te bieden. Aangezien je koffiezetapparaat waarschijnlijk al is ingepakt kun je het beste thermoskannen en oploskoffie gebruiken. Eventueel gebruik je het apparaat van je buren.

 1. Alles bij de deur

Als het goed is, is alles ingepakt. Je kunt de verhuizing versnellen door alle dozen alvast bij de deur te zetten, zodat ze gemakkelijk ingeladen kunnen worden. Doe dan altijd ook even een check om te zien dat alles compleet is. Hiervoor kun je je inventarisatie gebruiken.

 1. Demonteren meubels

Je kunt nu de laatste meubelen demonteren. Eventueel kunnen de verhuizers dit ook voor je doen, maar als je van die service niet gebruik wilt maken of als je de verhuizing wilt versnellen kun je dit ook zelf. Haal daarom tafelpoten los, haal het ledikant van je kindje uit elkaar en ook je eigen bed. Deze nemen zo aanzienlijk minder plek in beslag.

 1. Laad je auto in

Als het goed is heb je zelf een tas samengesteld met dingen die je tijdens de verhuizing nodig hebt en die dus niet in dozen moeten komen te zitten. Dit zijn toiletspullen, een handdoek, extra kleding, eten en drinken en medicatie, bijvoorbeeld. Het is de bedoeling dat je met deze tas enkele dagen kunt overleven, totdat je je spullen hebt kunnen uitpakken. Vergeet deze dus niet in je auto te doen, samen met je papieren, nieuwe sleutels en verhuisdocumentatie, zodat je alles bij de hand hebt ook in je nieuwe woning.

 1. Alle sleutels inleveren

Als je verhuisdag direct ook de dag is dat je de sleutels overdraagt, zorg er dan voor dat je alle sleutels hebt verzameld. Misschien hebben de buren nog een setje of een vriend of familielid. Loop voordat je de sleutels inlevert nog even met de nieuwe eigenaar door de woning om te controleren dat alles naar wens is opgeleverd. Pas als deze persoon tevreden is kun je de sleutels overdragen.

 1. De nieuwe woning bekijken

In de nieuwe woning zorg je vervolgens dat alles in orde is voor de verhuizers en dat ze de ruimte hebben om naar binnen te komen. Controleer een laatste keer of de parkeervergunning goed is afgesloten en zorg dat je weet welke dozen waar moeten komen te staan. Als er een koelkast is zet je alvast wat frisdrank koud en eventueel wat biertjes, voor als het werk is afgerond.

 1. Duidelijke instructies geven

Nadat de wagens zijn gearriveerd geef je de verhuizers duidelijke instructies over waar je de dozen wilt hebben. Het is verstandig dit direct te doen, zodat alles al op de plaats van bestemming staat wanneer de verhuizers vertrekken. Vraag eventueel of je bed en andere essentiële meubelstukken al in elkaar gezet kunnen worden, zodat je vanavond in ieder geval goed kunt slapen.

 1. Kinderen en huisdieren ophalen

Komen je kinderen en huisdieren op dezelfde dag weer terug, dan kun je ze nu ophalen. Aangezien het in huis waarschijnlijk aardig chaotisch is kan het soms beter zijn om ze ergens een nachtje te laten slapen.

 1. Bedankje

Als laatste rond je de dag af met een bedankje voor de verhuizers. Als je hier familie en vrienden voor hebt geregeld kun je een pizza bestellen en met een drankje toasten op je nieuwe woning. Daarna gaat iedereen moe maar voldaan naar huis en kun jij op je bed in je nieuwe woning neerploffen. Met het uitpakken begin je morgen wel.

Vergelijk offertes

Alleen als je alle opties hebt bekeken kun je tot de beste beslissingen komen wat betreft de financiën van je verhuizing. Via onze vergelijkingstool vraag je daarom snel een aantal offertes op voor allerlei verhuizing-gerelateerde kosten.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …