Aanhangwagen / boedelbak huren

Wanneer je gaat verhuizen en je hebt geen grote inboedel dan kun je dit eigenlijk net zo gemakkelijk zelf. Ben je student en verhuis je naar een kamer of ga je voor het eerst op jezelf wonen, dan heb je aan een aanhangwagen of boedelbak vaak genoeg. Dit zijn wagens die je achter je personenauto hangt en waarmee je dus een vrij groot aantal spullen probleemloos kunt verhuizen. Uiteraard krijg je dan wel met bepaalde kosten en aandachtspunten te maken. Lees hier over welke dit zijn, zodat jij ook kunt beslissen of verhuizen met een aanhangwagen of boedelbak voor jou de juiste oplossing is.

Inhoud

De kosten

De prijs die je betaalt voor je aanhanger wordt voornamelijk bepaald door de grootte ervan. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ze enkele uren of een hele dag te huren. Het is dus altijd verstandig van tevoren goed te bekijken hoe groot de boedelbak of aanhanger moet zijn om al jouw spullen te verhuizen. Schat je dit te klein in, dan zal niet alles passen en schat je deze te groot in, dan betaal je eigenlijk te veel. Dit wordt duidelijk gemaakt in het onderstaande overzicht, waarin je kunt aflezen wat je in verscheidene situaties voor een aanhanger gemiddeld betaalt (inclusief btw).

 

Soort aanhanger Bijzonderheden Prijs 3 uur Prijs per dag
Eén as klein Afmetingen binnenkant 186x111x35, 250 kilo laadvermogen, open €20 – €25 €25 – €30
Eén as groot Afmetingen binnenkant 246x131x35, 400 kilo laadvermogen, open €30 – €35 €35 – €40
Eén as groot met kap Afmetingen binnenkant 246x131x150, 320 kilo laadvermogen, dicht €35 – €40 €45 – €50
Twee assen groot Afmetingen binnenkant 296x131x150, 1140 kilo laadvermogen, open €35 – €40 €45 – €50
Twee assen groot met kap Afmetingen binnenkant 296x131x150, 1160 kilo laadvermogen, dicht €45 – €50 €50 – €55

 

Prijsbepalende factoren

Kijkende naar het bovenstaande overzicht zijn er dus nogal wat factoren in het spel die prijsbepalend zijn. Deze worden soms bepaald door keuzes die je zelf in de hand hebt en andere keren door omstandigheden waarop je verder geen invloed hebt. De grootste bijdragers vind je hier op een rijtje en deze kun je gebruiken om de kosten voor jouw aanhanger eventueel nog wat te verlagen.

  • De afmetingen: je hebt de grootte van je inboedel natuurlijk niet in de hand, alhoewel je er wel voor kunt zorgen dat deze zo klein mogelijk is. Als je van tevoren kritisch door je inboedel loopt en alles weggooit of weggeeft dat je niet meer nodig hebt, kan het zijn dat je met een kleinere aanhanger kunt verhuizen.
  • De borg: de borg voor aanhangers loopt uiteen van €70 tot soms wel €350. Dit is geld dat je uiteraard gewoon weer terugkrijgt. Je moet er dan wel voor zorgen dat de aanhanger niet beschadigd is en dat deze in dezelfde staat verkeert als wanneer je hem meenam. Ga er dus voorzichtig mee om, anders kun je flink wat geld extra kwijt zijn.
  • De periode: heb je de aanhanger een aantal keren nodig, dan is het vaak handiger om deze over een langere aansluitende periode te huren dan wanneer je dit in etappes doet. Voor drie keer een losse dag betaal je uiteindelijk meer dan wanneer je de aanhanger drie dagen in één keer boekt. De korting kan dan soms wel oplopen tot 40 procent. Het is dus zeker verstandig om je verhuizing zo te plannen dat alles in één aansluitende periode plaatsvindt.

 

Enkele aandachtspunten

Als laatste zijn er nog enkele aandachtspunten waarmee je het beste goed rekening houdt voordat je naar een verhuurbedrijf stapt.

  • Je rijbewijs: wil je met een aanhanger rijden, dan heb je in sommige gevallen een groot rijbewijs (B+) nodig. Dit is als je een grote aanhanger achter een busje of een grote personenauto wilt plaatsen (het totale gewicht van auto, inboedel en aanhanger mag dan niet meer zijn dan 3500 kilo). Als jouw aanhanger niet meer dan 750 kilo weegt (gewicht plus inboedel) of als je inclusief je auto niet boven de 3500 kilo uitkomt, dan is een rijbewijs B voldoende.
  • De auto: het is ook belangrijk dat de auto waarin je wilt gaan rijden de aanhanger aankan. Daarom is het verstandig om het trekvermogen van je auto te controleren. Auto’s met een kleine motor hebben logischerwijs een aanzienlijk lager trekvermogen dan auto’s met grotere motoren.
  • De autoverzekering: vooral als je niet gewend bent met aanhangers te rijden is het altijd goed om te controleren of de auto een goede verzekering heeft. Vraag dus bij je verzekeraar na of je verzekerd bent als je met een aanhanger rijdt en wat er dan precies verzekerd is. Gebruik je de auto van iemand anders, dan is dit dubbel zo belangrijk. Er is een grotere kans dat je met aanhanger schade rijdt dan zonder, dus wees hier goed op voorbereid.

 

Vergelijk offertes

Gebruik de link naar onze vergelijkingstool via onze website als je erover denkt om je inboedel met een aanhangwagen of boedelbak te verhuren. Je ontvangt dan offertes specifiek voor jouw situatie en van betrouwbare verhuurbedrijven uit jouw omgeving.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …