Internet, telefoon en televisie regelen

Bij een verhuizing zal je het één en ander moeten overzetten naar je nieuwe adres. Denk hierbij aan je abonnementen op kranten en/of tijdschriften, aan je energiecontract maar ook aan je provider voor internet, televisie en telefoon. Met hen ben je destijds een contract aangegaan op je huidige adres en dat zal je nu moeten over- of opzeggen. Dit is echter niet altijd even makkelijk en hieronder lees je waarom.

Inhoud

Controleer de contractduur

Vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen is het verstandig om de duur van je huidige contract te controleren. Vaak is deze afgesloten voor één of twee jaar en is er sprake van een opzegtermijn van een maand. De handelingen die je vervolgens moet verrichten als gevolg van je verhuizing hangen af van het feit of je nog binnen contract valt of dat de termijn van het contract al verlopen is. In het laatste geval is het gemakkelijk, je kunt je huidige contract opzeggen en op je nieuwe adres een nieuw en beter contract afsluiten. Als de termijn nog niet verlopen is, kun je twee dingen doen.

  • Je huidige contract mee verhuizen: als jouw provider ook op je nieuwe adres levert heb je geen probleem. Je kunt dan meestal simpelweg je huidige contract meenemen en deze daar uitzitten voordat je een nieuw contract afsluit. Dit is dus echt alleen mogelijk als jouw provider ook diensten levert in je nieuwe regio.
  • Je contract opzeggen: voor providers van internet, televisie en telefoon is verhuizen geen geldige reden om je contract op te zeggen voordat deze is verlopen. Deze ben je destijds aangegaan en daar kom je niet zo gemakkelijk weer vanaf. Als jouw provider dus niet levert op je nieuwe adres, zal je vaak een boetebedrag moeten betalen om je contract vroegtijdig te termineren. Dit staat als het goed is duidelijk in de kleine letters van je contract vermeld. Het is in dat geval altijd verstandig om persoonlijk contact op te nemen met je provider om dit verder te bespreken en tot een overeenkomst te komen.

Doe een postcodecheck

Het is gemakkelijk te controleren welke providers er actief zijn op je nieuwe woonplek. Je kunt dan direct zien of je aangesloten kunt worden op het glasvezelnetwerk, mocht je dit willen. Online vind je verscheidene websites waar je een postcodecheck kunt doen en waar je dit exact kunt uitvinden. Daarna kun je beginnen met het maken van een vergelijking.

Doe een vergelijking

Het is altijd verstandig om, voordat je je huidige provider gaat bellen om je adres door te geven, een grondige vergelijking te maken van wat er op je nieuwe adres wordt aangeboden. Misschien kun je een goedkoper en beter contract vinden waardoor het niet erg is om eventueel een boete te moeten betalen. Hier vind je een stappenplan waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.

  1. Bekijk je huidige gebruik: als je kijkt naar je gebruik op dit moment weet je beter wat je nodig hebt van een nieuw contract. Daarom is het goed om te analyseren wat je nu hebt, wat je daar wel en niet van gebruikt en om zo je nieuwe parameters vast te leggen. Eventueel kun je dan besparen op televisiekanalen en dat geld gebruiken voor een snellere internetverbinding.
  2. Zoek een betrouwbare vergelijkingssite: er zijn erg veel vergelijkingssites beschikbaar online, maar het is belangrijk dat jij een site vindt die betrouwbaar is. Zoek daarom naar onafhankelijke sites die dus geen voordeel halen uit een deal die jij via hen maakt. De mogelijkheden waarmee je wordt gepresenteerd moeten volledig objectief zijn. Lees daarom goed de informatie over de site door en kijk waar ze dan wel hun geld aan verdienen.
  3. Maak een vergelijking: gebruik de filters die de vergelijkingssite je aanbiedt en kijk welke opties je hebt. Een goede vergelijking gaat verder dan alleen prijs, vergeet niet ook de opzegtermijn, de duur van het contract, de extra opties en eventueel de kortingen mee te nemen in je vergelijking zodat je zeker weet dat je alles hebt bekeken. Het pakket dat het beste voldoet aan jouw wensen en dat je daarvoor de laagste prijs kan bieden is dan de winnaar.
  4. Tel uit je winst: heb je een beter contract gevonden op je nieuwe adres, dan heb je aan de vergelijking veel gehad. Maar vergeet niet dat het ook mogelijk is dat je eigenlijk niets vindt dat beter is. Dit is dan ook een goede uitkomst, omdat je dan weet dat jouw contract op dit moment voor jou nog steeds het beste is. Een vergelijking zal je dus hoe dan ook voordeel geven en een betere kijk op de situatie.

 

Contract wel of niet verhuizen?

De keuze of je je contract laat verhuizen of niet is dus afhankelijk ten eerste van de mogelijkheden op je nieuwe adres wat betreft je huidige provider, ten tweede van de termijn van je huidige contract en ten derde van wat er nu op de markt aanwezig is voor je daar. Besluit je over te stappen dan zal je nieuwe provider dit allemaal voor je regelen en hoef je zelf in principe weinig te doen behalve het contract afsluiten. Is jouw huidige contract nog niet ten einde en wil je geen boete betalen, dan verhuis je deze het beste gewoon mee. En is dit niet mogelijk, bespreek dit dan met je provider. Allicht kunnen jullie tot een overeenkomst komen waar jullie beiden vrede mee hebben.

Vergelijk offertes

Wij kunnen je helpen aan allerlei verhuis-gerelateerde offertes en ook wanneer je je televisie, internet en telefooncontract moet verhuizen kunnen we je bijstaan. Klik daarom via onze website naar de vergelijkingstool, vul je gegevens en omstandigheden in en je kunt snel enkele onafhankelijke offertes ontvangen, toegepast op jouw situatie.

Lees ook: sim only kpn

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …