Verhuizing doorgeven

Wanneer u verhuist is het noodzakelijk om uw adreswijziging door te geven. Wij geven u inzicht in wanneer u dit het best kunt doen en aan wie u allemaal de verhuizing dient door te geven.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente

Allereerst is het belangrijk dat u de verhuizing meldt bij de gemeente. U dit niet bij de huidige gemeente maar bij de gemeente waar u naartoe verhuist. Maak een afspraak met alle bewoners en u kunt u eenvoudig inschrijven op het nieuw adres.

Wat heeft u nodig?

  • Identiteitsbewijs
  • Bewijs dat u de eigenaar bent van het nieuwe adres (koop of huurcontract)
  • Bij inwoning toestemming van de eigenaar van de woning (vraag naar het formulier)

In sommige gevallen dient u van tevoren verhuisaangifteformulier in te vullen. Deze kunt u verkrijgen op de website van de gemeente. Het kan echter zijn dat u het formulier aan de receptie ontvangt. Informeer altijd naar het beleid van de gemeente.

Wanneer inschrijven op het nieuwe adres?

Volgens de wet moet u binnen 5 dagen nadat u verhuist bent de verhuizing doorgeven bij de gemeente. Dat wilt zeggen vanaf het moment dat u op het nieuwe adres gaat wonen. Uiteraard mag het eerder maar wij raden aan om eerst uw verhuizing af te ronden voordat u zich inschrijft bij de gemeente.

Aan wie moet ik mijn verhuizing zelf doorgeven?

Wanneer u zich inschrijft op een nieuw adres dient u de wijziging zelf door te geven aan een aantal partijen. Vaak gaat het om diensten die u zelf heeft afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tijdschriften
  • TV en internetabonnementen (vaak over te hevelen)
  • Water gas en licht (vaak over te hevelen)
  • Huisarts, tandarts en apotheek
  • Kamer van koophandel (indien van toepassing)
  • Verzekeraar

Aan wie wordt mijn verhuizing zelf doorgegeven?

  • Belastingdienst

Kan ik mijn post laten doorsturen wanneer ik verhuis?

Bedrijven als PostNL bieden een verhuisservice als mogelijkheid aan. U kunt voor een bepaalde periode post dat naar uw oude adres wordt verstuurt naar uw nieuwe adres laten doorsturen. De post wordt alleen doorgestuurd wanneer deze aan u is geadresseerd. De nieuwe bewoners van uw vorige woning zullen nog steeds hun eigen post blijven ontvangen. PostNL kan ook uw verhuizing doorgeven aan partijen waar u het meeste post van ontvangt.

Lees ook: kosten waterontharder.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …