NIWO verhuisbedrijf

Als je bezig bent een internationale verhuizing te organiseren, dan zal de afkorting NIWO je misschien bekend in de oren klinken. NIWO staat voor Nationaal en Internationaal Wegvervoer Organisatie en deze kunnen je helpen bij het vinden van een goed internationaal verhuisbedrijf. Het laatste wat je wilt is dat jouw spullen kwijt- of beschadigd raken en dat blijkt dat het bedrijf dat je hebt uitgekozen zijn papieren niet in orde heeft. Je kunt de kwaliteit van een internationaal verhuisbedrijf controleren door te kijken naar een FAIM-accreditering, maar ook de NIWO kan je dan belangrijke en onmisbare informatie verschaffen.

Inhoud

De NIWO

In Nederland is de NIWO de autoriteit die vergunningen verschaft aan weggebruikers. Als onderdeel van het Ministerie Infrastructuur en Milieu controleren ze alle bedrijven die van plan zijn om goederen te gaan vervoeren en verhuisbedrijven vallen hier ook onder. De NIWO geeft zelf aan het nationale en internationale goederentransport structureel te controleren met als doel dat dit goed functioneert. Verhuisbedrijven die binnen Europa werkzaam zijn moeten bijvoorbeeld via de NIWO de Eurovergunning aanvragen. Door hier een overkoepelende en onafhankelijke organisatie voor te gebruiken is dit in Nederland allemaal erg goed geregeld. En aangezien de NIWO niet alleen vergunningen uitdeelt, maar deze ook weer intrekt, zijn ze in de wereld van het internationale goederenvervoer zowel geliefd als berucht.

 

Hoe krijg je een NIWO-vergunning?

Omdat vergunningen verplicht zijn binnen de internationale transportwereld zal je weinig verhuisbedrijven aantreffen die deze niet hebben. Dit neemt niet weg dat je deze daar dan niet op hoeft te controleren. In tegendeel, vind je nergens duidelijke informatie terug over de vergunningen die een bedrijf heeft, dan is het beter om dit eerst bij de NIWO na te trekken. Kunnen deze je geen uitsluitsel geven, dan is het verstandig om niet met dit bedrijf verder te gaan. Om door de NIWO erkend te worden moeten verhuisbedrijven elke 5 jaar aantonen dat ze betrouwbaar zijn, dat ze vakkundig handelen en dat hun kredietwaardigheid in orde is. Dit zijn drie erg belangrijke punten als het gaat om het vervoer van jouw persoonlijke bezittingen.

 

Andere kwaliteitsgaranties

Naast het controleren van de vergunningen van een internationaal verhuisbedrijf, kun je ook kijken of deze is aangesloten bij een vakvereniging. Onder de internationale verhuisbedrijven is de FIDI dan de belangrijkste en in Nederland zijn daar op dit moment maar 11 bedrijven lid van. Als je ergens de afkorting FAIM (FIDI-accredited International Mover) aantreft, dan kun je er zeker van zijn dat deze jou een aantal belangrijke garanties kan geven.

  • Continuïteit: als je je inboedel door een FAIM laat verhuizen, weet je zeker dat het van begin tot eind door een lid van de FIDI zal worden uitgevoerd. Dit is misschien in onze westerse wereld met hoge standaarden niet het belangrijkste punt, maar als je door of naar een armoedig land verhuist of een land waar kwaliteit niet zo hoog in het vaandel staat is dit een zeer waardevolle garantie.
  • Zekerheid: je inboedel is bij een FAIM erg goed verzekerd. Loopt deze schade op dan weet je zeker dat het wordt vergoed, tegen nieuwwaarde. Je aanbetaling is tegelijkertijd ook verzekerd en mocht jouw verhuisbedrijf om de één of andere reden afhaken, dan wordt deze door de FIDI kosteloos vervangen door één van hun andere leden.
  • Kwaliteit: de leden van FIDI worden regelmatig gecontroleerd op zo’n 200 eisen. Deze eigen hebben te maken met onder andere kredietwaardigheid, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid en voldoen ze hier niet meer aan dan wordt de certificering afgenomen. Als je met een FAIM in zee gaat dan heb je dus een duidelijk en waterdicht bewijs van kwaliteit, wat je bij andere internationale verhuisbedrijven misschien niet direct hebt.
  • Modern: als laatste worden de verhuismiddelen, het gereedschap en de verhuiswagens van het verhuisbedrijf ook door FIDI getest. Deze moeten netjes zijn, schoon, in goede staat verkeren en niet te verouderd zijn. Je spullen worden dus door betrouwbare wagens vervoerd en de kans dat deze pech krijgen onderweg wordt op die manier zo klein mogelijk.

 

Waarom is dit belangrijk?

De vraag waarom het belangrijk is dat een verhuisbedrijf vergunningen heeft en dat deze vakkundig te werk gaat is natuurlijk gemakkelijk te beantwoorden. Jij weet dan zeker dat je met een bedrijf in zee gaat dat legaal in orde is en waarbij je de diensten ontvangt waarvoor je betaalt. Het is soms lastig om het kaf van het koren te scheiden, maar deze twee instanties geven je een onmisbare mogelijkheid om een kwalitatief en betrouwbaar bedrijf uit te kiezen. Aangezien ze de verantwoordelijkheid krijgen over jouw persoonlijke bezittingen, is dit geen overbodige luxe.

 

Vergelijk offertes

Ben jij een internationale verhuizing aan het plannen en wil jij ook een internationaal verhuisbedrijf aannemen? Dan betaal je natuurlijk niet graag te veel. Onze onafhankelijke en vrijblijvende vergelijkingstool kan je helpen bij het vinden van het beste bedrijf en de beste deal voor het internationaal vervoeren van jouw persoonlijke bezittingen.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …