Kosten erkend verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen zal je veel te regelen hebben. Verhuizen wordt niet voor niets gezien als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Het laatste waar je je dan nog zorgen over wilt maken is dat je spullen veilig en intact overkomen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een verhuisbedrijf in te huren. Op die manier wordt de stress op de dag zelf in ieder geval een beetje verlicht. Erkende verhuisbedrijven zijn aangesloten bij een vakvereniging, wat voor particulieren erg veel voordelen heeft. Hiervoor betaal je echter wel meer. Hier lees je alles over de kosten voor erkende verhuizers en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houden. 

Inhoud

De kosten

De prijs voor jouw verhuizing is afhankelijk van een erg groot aantal factoren. De grootte van je inboedel, de afstand die moet worden overbrugd en het aantal verhuizers dat je nodig hebt zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Als gevolg kunnen de kosten voor soortgelijke verhuizingen soms wel meer dan €1000 uit elkaar liggen. Om je toch een indicatie te kunnen geven vind je in de onderstaande tabel de prijzen voor erkende verhuizers in drie verschillende situaties. Ook kun je er andere kostenposten vinden waarmee je mogelijk de prijs voor jouw verhuizing uit kunt rekenen. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Kostenpost erkende verhuizer Bijzonderheden Prijs per eenheid
1-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €650 – €850 in totaal
3-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €1250 – €1450 in totaal
4-persoons huishouden verhuizen Minder dan 30 kilometer afstand €1750 – €2250 in totaal
Kleine verhuizing 20m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €70 – €75 per uur
Grote verhuizing 50m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €75 – €80 per uur
Extra mankracht Verhuizer, klusjesman, etc. €30 – €45 per uur
Verhuislift Voor als er trappen moeten worden genomen €80 per uur
Parkeervergunning Verplicht in sommige gemeentes tijdens het laden en lossen €20 – €40
Kilometervergoeding Meestal gerekend na de eerste 20 of 30 kilometer €0,35 – €1,25
  • De goedkoopste optie: voor één wagen met voor jou de juiste inhoud plus één verhuizer betaal je dus minimaal €650 – €1750 als je hier en erkend verhuisbedrijf voor inhuurt.
  • Gemiddelde kosten: gemiddeld gezien liggen de kosten echter hoger. Vaak zijn er meerdere verhuizers nodig en komen er ook andere kosten bij kijken, zoals het huren van een lift, het betalen van parkeervergunning of extra kilometervergoeding. Gemiddeld gezien kost een verhuizing met een erkende verhuizer daarom ook eerder €750 – €2000.
  • De duurste optie: laat je je volledig door de erkende verhuizers ontzorgen, laat je alles in je oude huis inpakken, uit elkaar halen en inladen en laat je dit in je nieuwe woning weer uitladen, uitpakken en in elkaar zetten, dan ben je natuurlijk het meeste geld kwijt. Je kunt zelfs het verhuisbedrijf vragen om je nieuwe woning te schilderen, om kleine defecten te repareren en om planken en schilderijen op te hangen. In dit geval betaal je de hoofdprijs en deze ligt tussen de €850 – €2250.

De prijsopbouw

Kijkend naar hoe deze prijzen tot stand komen kun je uitrekenen waar je het beste geld kunt besparen. In het geval van erkende verhuizers en bij een verhuizing van 100 kilometer afstand, met één verhuizer en een verhuislift, kun je erop rekenen dat 57 procent van de totaalkosten voor de arbeidskosten van de verhuizers is, 37 procent is voor het huren van de lift en andere benodigdheden en 6 procent is voor de voorrijkosten. Aangezien je weinig invloed hebt op de afstand van je verhuizing en de machines die nodig zijn om je spullen uit je woning te krijgen, is de beste manier om te besparen dus op de mankracht. Als je zelf alles in- en uitpakt en je gebruikt maar één verhuizer voor alles, dan kun je 20 procent besparen op je gehele verhuizing.

prijsopbouw erkende verhuizer

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het is mogelijk om zelf de prijs van je verhuizing te beïnvloeden. Kijk maar eens naar onderstaande keuzes.

  • Erkend of niet erkend: een erkende verhuizer is duurder dan een verhuizer die niet bij een vakvereniging is aangesloten. Soms kan dit wel 50 procent in prijs verschillen. Je loopt dan wel een aantal belangrijke voordelen mis, zoals een goede verhuisverzekering, een garantie, gediplomeerd personeel en een gegarandeerde vervanger.
  • Het aantal verhuizers: hoe meer verhuizers je inschakelt hoe meer werk je uit handen geeft. Als je compleet ontzorgd wilt worden zal je daar wel voor moeten betalen. Daar staat tegenover dat je je op de dag zelf nergens meer zorgen over hoeft te maken. Steek je zelf liever de armen uit de mouwen, dan kun je het ook met één verhuizer soms prima af en voor aanzienlijk minder geld.
  • Het verhuisbedrijf: vaak verschillen de prijzen per verhuisbedrijf aanzienlijk. Het zou dus niet verstandig zijn om het eerste het beste erkende verhuisbedrijf dat beschikbaar is aan te nemen. Maak altijd een vergelijking, zodat je kwaliteit ontvangt voor de beste prijs.

Interessante bespaartips

Gebruik de onderstaande twee handige tips om de kosten voor je verhuizing met een erkende verhuizer nog lager te maken.

  • Het tijdstip: de meeste mensen kiezen ervoor tijdens het weekend te verhuizen. In Nederland heb je echter recht op een aantal vrije dagen van je werknemer voor als je gaat verhuizen. Kies je een datum uit die door de week valt, kun je een vervelende toeslag vermijden.
  • Een goede opruiming: gebruik je verhuizing om eens kritisch door je spullen heen te lopen en te bepalen wat je wel en niet nodig hebt. Eventueel breng je een gedeelte naar de kringloop. Hoe minder dozen je hebt hoe goedkoper je verhuizing is en hoe gemakkelijker het is om in je nieuwe woning alles weer uit te pakken en met een schone lei te beginnen. 

Vergelijk offertes

Wil je ook verhuizen met een erkende verhuizer? Hier contacteer je gemakkelijk een aantal betrouwbare verhuisbedrijven en ontvang je snel enkele vrijblijvende offertes voor hun diensten.

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …