Waar moet je aan denken bij verbouwen nieuw huis?

Niet alle woningen zijn direct klaar om in te trekken. Alhoewel sommigen prefereren om een gebruiksklare woning aan te schaffen, kopen anderen liever een woning waar nog wat aan gesleuteld moet worden. Zo kun je vaak minder geld uitgeven en het geld dat je bespaart gebruiken om gedeeltes van de woning te verbouwen. Dat geeft je de mogelijkheid om je nieuwe woning exact zo te maken als jij zelf wilt en aansluitend op jouw persoonlijke behoeftes. Natuurlijk haal je jezelf daarmee wel meer werk op de hals. Hier vind je een lijst van alles waar je aan moet denken als je je nieuwe woning wilt gaan verbouwen.

 

 1. De tijdslijn

Het grootste probleem bij het verbouwen van een nieuw huis is hoe dit gaat passen in de gehele tijdslijn. Verkoop je ook je oude woning, dan heb je te maken met een aantal partijen die je timeline aardig in de war kunnen schoppen.

 • De kopers: vaak kan de koop van een nieuwe woning niet doorgaan totdat de kopers van je oude woning hun geld hebben overgemaakt. Dit is ook weer afhankelijk van wanneer de kopers van jouw woning willen en kunnen intrekken.
 • De verkopers: uiteraard kun je pas beginnen met verbouwen als de verkopers van je nieuwe woning zijn vertrokken. Als deze ook weer een nieuwe woning gekocht hebben zal dit tijdstip afhangen van wanneer jij je geld hebt overgemaakt.
 • De verbouwing: natuurlijk zou het ideaal zijn als je je oude woning uit kunt gaan en je nieuwe verbouwde woning direct in kon trekken. Helaas is dit vaker niet mogelijk dan wel. Er zijn te veel partijen (kopers, verkopers, bouwbedrijven, aannemers, verhuizers) die direct invloed hebben op je tijdslijn. Loopt de verbouwing uit, dan kom je automatisch voor problemen te staan.
 • De verhuizers: natuurlijk moeten de verhuizers ook maar net een gaatje hebben op het moment dat jij kunt gaan verhuizen. Het is erg belangrijk om dit op tijd in te plannen, maar met zoveel partijen die roet in het eten kunnen gooien kan dit soms lastig zijn.

Probeer daarom een zo realistisch mogelijke tijdslijn op te zetten en spring direct in als deze dreigt te verlopen. Alleen op die manier is het mogelijk een verbouwing en een verhuizing efficiënt te organiseren. Het is dan vaak beter om in weken te plannen dan in exacte data, tenzij je deze zeker weet.

 1. Een aannemer of zelf doen?

Grote verbouwingen worden vaak door een aannemer geleid terwijl je kleine verbouwingen in principe zelf zou kunnen beheren. Zo gauw er meerdere partijen aan te pas komen is de input van een aannemer vaak onmisbaar. Deze heeft niet alleen alle handige contacten, maar ook de kennis en de tijd om je verbouwing in goede banen te leiden. Daarnaast heb je dan één handig aanspreekpunt voor je gehele verbouwing en hoef je dus ook maar naar één persoon als je vragen en/of suggesties hebt. Een aannemer vraagt gemiddeld €30 – €50 per uur, maar in vele gevallen is dit de investering meer dan waard.

 Lees ook: kosten schilder inhuren

 1. Tijdelijke huisvesting nodig?

Mensen die hun nieuwe woning gaan verbouwen komen vaak niet onder tijdelijke huisvesting uit. Omdat jouw tijdslijn niet alleen door jou wordt bepaald zal je vaak een week of meer op een tijdelijk adres moeten wonen. Het is natuurlijk het gemakkelijkste als je dit bij familie of vrienden kunt doen, maar als de periode langer is zal je misschien een andere oplossing moeten vinden. Regel dit tijdig, zodat je niet met al je spullen op straat komt te staan.

 

 1. Tijdelijke opslag nodig?

Een ander punt dat je jezelf moet afvragen is waar je je spullen opslaat terwijl je op je tijdelijke adres woont. Als dit een complete inboedel betreft zijn er weinig mensen die hier plek voor hebben. Je kunt dan overwegen een tijdelijke opslag te huren, in de vorm van een selfstorage magazijn of een mobiele opslag. Je kunt je spullen daar ook voor korte perioden kwijt en je weet zeker dat ze veilig en droog zijn.

 

 1. Tijdelijke adreswijziging nodig?

Een ander punt als je verhuist naar een tijdelijk adres is of je dan een tijdelijke adreswijziging moet doorgeven. Het is altijd mogelijk om je post te laten doorsturen naar een ander adres en dit spreek je per week af met PostNL, maar vraag jezelf af of dit ook nodig is. Heb je een periode van weken te overbruggen, dan kun je je post ook al naar je nieuwe woning laten gaan. Je komt daar in verband met de verbouwing waarschijnlijk regelmatig.

 

 1. Geen haast

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk je nieuwe woning intrekken, maar haastige spoed is in dit geval echt zelden goed. Het is beter dat alles grondig wordt afgerond dan dat het overhaast wordt gedaan. Besteed dan ook voldoende tijd aan de oplevering en controleer exact of alles naar wens is voordat je deze accepteert. Lees de eindfactuur grondig door en controleer of de prijs volgens afspraak tot stand is gekomen. En bespreek ook direct de garantievoorwaarden of eventuele nazorgmogelijkheden, nu je de kans nog hebt.

 

 1. Vergeet ook je verhuizing niet

In deze verbouwchaos is het gemakkelijk om te vergeten dat je ook nog moet verhuizen. Het is wel belangrijk dat je je verhuizing ruim van tevoren inplant, zodat je niet voor onnodige spoedtoeslagen komt te staan. Daarnaast is het aanzienlijk voordeliger om tijdens kantooruren te verhuizen en niet tijdens het weekend of de avond, maar dan moet je het verhuisbedrijf wel tijdig boeken. Zo gauw je zeker weet wanneer je verbouwing kan worden afgerond is het tijd om een goed verhuisbedrijf te gaan zoeken.

 

 1. Vergelijk offertes

De beste manier om dit verhuisbedrijf te vinden is door offertes op te vragen bij verschillende verhuizers uit jouw omgeving. Wij kunnen je hierbij helpen en je veel tijd en moeite uit handen nemen. Gebruik daarom hier onze vergelijkingstool en vraag alle financiële informatie op die je nodig hebt omtrent jouw verhuizing en/of verbouwing.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …