Kosten verhuisservice

Wanneer je een verhuizing aan het plannen bent kun je deze zelf invullen zoals je wilt. Sommige mensen steken graag de handen uit de mouwen en helpen mee op de dag zelf en anderen laten het liefste zo veel mogelijk over aan de professionals. Bij de meeste bedrijven kun je je verhuizing op maat laten maken en zelf bepalen van welke diensten je wel en niet gebruik wilt maken. Hier vind je een overzicht van de verschillende verhuisservices waartoe je beschikking hebt en hoeveel je hier gemiddeld extra voor betaalt.

Inhoud

De kosten

De minimale prijs die je betaalt voor een verhuizing ligt in Nederland zo rond de €500. Deze zal hoger zijn als je verder weg gaat verhuizen en een grotere wagen nodig hebt. Aan dit basisbedrag kun je vervolgens enkele diensten toe laten voegen en meestal worden die per uur in rekening gebracht. Onderstaand overzicht geeft je een goed idee van de kosten waarmee je dan te maken kunt krijgen, inclusief btw.

Verhuisservice Bijzonderheden Prijs per eenheid
Minimale kosten verhuizing Verhuiswagen van 20m2, verhuisafstand van minder dan 20 kilometer €500 in totaal
Inboedelopslag Huur van een ruimte om je spullen tijdelijk veilig op te slaan €150 per maand
In- en uitpakservice Je spullen worden ingepakt en uitgepakt voor je €25 per uur
Schoonmaakservice Voor het netjes achterlaten van je oude woning en het schoonmaken van je nieuwe woning €25 per uur
Extra verhuizer Naast de chauffeur krijg je dan een extra verhuizer voor het in- en uitladen van je inboedel €30 per uur
Klusjesman Een extra persoon die klusjes in je nieuwe en oude huis kan oppakken €45 per uur
Piano verhuizen Vakkundige verhuizing van je piano €200 – €300 in totaal
Antiek verhuizen Vakkundige verhuizing van je waardevolle antieke stukken Prijs in overleg met verhuisbedrijf
Verhuislift Voor als er trappen moeten worden genomen €80 per uur
Parkeervergunning Verplicht in sommige gemeentes tijdens het laden en lossen €20 – €40
Kilometervergoeding Meestal gerekend na de eerste 20 of 30 kilometer €0,35 – €1,25
  • De goedkoopste optie: niet alle bovengenoemde diensten zijn per se nodig. Je kunt een aantal ook zelf doen, eventueel met hulp van familie of vrienden. Je kunt dan al voor €500 klaar zijn, vooral als je het aantal dozen zo veel mogelijk probeert te beperken.
  • Gemiddelde prijzen: de meeste mensen besluiten echter zeker van één van de bovenstaande diensten gebruik te maken. Het is natuurlijk erg handig als je nadat je je woning hebt verlaten je geen zorgen meer hoeft te maken over het schoonmaken ervan, of dat je toch extra aandacht laat besteden aan het verhuizen van je waardevolle spullen. Om die reden kost een verhuizing in Nederland gemiddeld zo’n €900 – €1200 in totaal.
  • De duurste optie: laat je jezelf het liefste volledig ontzorgen, dan kun je alles uit handen geven aan een verhuisbedrijf. Dit is voor jou de gemakkelijkste optie, maar daar staat tegenover dat je dan ook een aanzienlijk bedrag betaalt. Soms kan een verhuizing daarom gemakkelijk €2000 of meer kosten, maar blijven de extra grijze haren je bespaard.

De prijsopbouw

Gemiddelde verhuizingen bestaan meestal voor het grootste gedeelte uit de kosten voor de mankracht. Hiervoor kun je rekenen op een bijdrage van zeker 60 procent. Maak je van meerdere verhuisservices gebruik, dan gaat deze bijdrage omhoog. Vervolgens zijn er de extra kosten voor het huren van een verhuislift of de parkeervergunning. Deze zijn in een gemiddelde situatie goed voor 35 procent van de uiteindelijke rekening. Als je een afstand moet overbruggen van 100 kilometer zal de kilometerbijdrage zo rond de 5 procent liggen. De beste manier om te besparen is dus door de arbeidskosten te verlagen en dit doe je door zo min mogelijk van verhuisservices gebruik te maken. Het vervangen van één verhuizer voor een vriend of familielid kan je al 20 procent van de totaalkosten schelen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Onderstaand vind je een aantal keuzes die je zal moeten maken als je gaat verhuizen. Door deze in overweging te nemen kun je soms zelf de totaalprijs beïnvloeden.

  • De verhuiswagen: bekijk goed welk formaat verhuiswagen je nodig hebt. Vaak heb je de keuze tussen 20 en 50 kubieke meter. Als alles in een kleinere wagen past betaal je uiteraard minder.
  • Het aantal kilometers: bij de kilometervergoeding worden ook de kilometers gerekend die een verhuisbedrijf moet afleggen om bij jou te komen en om weer op de basis te geraken nadat je spullen zijn verhuisd. Kies daarom de plaats van het verhuisbedrijf goed, zodat er door hen zo min mogelijk kilometers af hoeven worden gelegd.
  • De tijdsduur: veel verhuisservices worden per uur gerekend. Dat betekent dat een snelle verhuizing met meer spullen soms goedkoper kan zijn dan een kleinere verhuizing die langer duurt. Soms is het daarom goedkoper om toch een extra verhuizer aan te nemen. Dit is dus alleen te beslissen door een goede berekening te maken van de kosten voor de verschillende scenario’s.

Interessante bespaartips

Hier volgen twee interessante tips waarmee je geld kunt besparen op je verhuizing.

  • Verhuizen zonder toeslag: de meeste verhuisbedrijven brengen een toeslag in rekening als je tijdens het weekend gaat verhuizen, of als je met spoed moet verhuizen. Probeer jouw verhuizing daarom tijdens kantooruren te plannen, zodat je deze toeslagen (soms wel 70 procent) kunt vermijden.
  • Doe het zelf: hoe aantrekkelijk de verschillende verhuisservices ook lijken, je bespaart aanzienlijk als je zelf schoonmaakt, je meubels uit elkaar haalt en in elkaar zet en als je zelf je spullen in- en uitpakt. Vraag jezelf daarom af welke verhuisservices je echt nodig hebt en welke je in principe ook zelf op zou kunnen pakken.

Vergelijk offertes

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool. Je zal snel enkele offertes ontvangen van betrouwbare en lokale verhuisbedrijven als je je gegevens aan ons doorgeeft.

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …