Flinke prijsverschillen verhuisbedrijven

Terwijl je een verhuizing aan het plannen bent zal je misschien opgevallen zijn dat de prijzen die je tegenkomt erg uiteenlopen. Dit heeft meestal weinig te maken met het verhuisbedrijf zelf, maar meer met de variëteit die verschillende verhuizingen met zich meebrengen. Er zijn namelijk een groot aantal factoren die bepalen wat de prijs voor jouw verhuizing gaat zijn en deze hebben duidelijk een grote invloed op wat je uiteindelijk gaat betalen. De belangrijkste van deze factoren worden in dit artikel behandeld. 

  1. De omvang en inhoud van je inboedel

Hoe meer je verhuist, hoe duurder je verhuizing is. Dit is vanzelfsprekend, omdat het verhuisbedrijf dan langer de tijd nodig heeft, dat er extra verhuizers moeten worden gebruikt en dat er een grotere verhuiswagen moet worden ingezet. Daarnaast zal je meer moeten betalen als je speciale bezittingen wilt verhuizen, zoals een piano of vleugel, aan antieke bezittingen, aan archieven of aan kunstwerken. Deze hebben allen meer aandacht nodig en dit kost meer tijd. Je hebt zelf enigszins invloed op de omvang van je inboedel door ervoor te zorgen dat deze zo klein mogelijk is. Ga daarom kritisch door je spullen terwijl je ze inpakt en gooi of geef zoveel mogelijk weg. 

  1. De afstand

Een groot gedeelte van de prijs die je betaalt voor een verhuisbedrijf bestaat uit kilometers. Reizen kost het verhuisbedrijf namelijk tijd en benzine. Hoe meer kilometers ze af moeten leggen (en let op, want de meeste verhuisbedrijven rekenen dit al vanaf de basis), hoe meer je logischerwijs betaalt. Regionale verhuisbedrijven geven je vaak de eerste 20 kilometers gratis en bij landelijke of internationale bedrijven kan dit oplopen tot 50 of 100. Daarna zal je een vergoeding moeten betalen van tussen de €0,35 en €1,25 per afgelegde kilometer. 

  1. Het tijdstip

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat verhuisbedrijven een toeslag rekenen voor werkzaamheden die buiten standaard kantooruren vallen. Plan je daarom een verhuizing tijdens het weekend, tijdens de avonduren of is er sprake van spoed, dan lopen de prijzen vaak snel op. Sommige toeslagen kunnen wel 70 procent extra kosten met zich meebrengen en dat is natuurlijk niet gering. Probeer daarom altijd doordeweeks te verhuizen en realiseer je dat je hiervoor recht hebt op een of meerdere vrije dagen van je werkgever. 

  1. De extra diensten

Je kunt je verhuizing zo simpel en uitgebreid maken als je zelf wilt. In principe bieden verhuisbedrijven je een verhuizing op maat aan, omdat je naast de standaard diensten (laden, vervoer, lossen) ook gebruik kunt maken van extra services die het verhuisbedrijf aanbiedt. Je kunt dan denken aan het inhuren van een extra verhuizer, maar ook van een handyman om klusjes in je nieuwe huis uit te voeren, van iemand die je meubelen uit elkaar kan halen en weer op kan zetten, een toegewijde verhuiscoördinator en je kunt je spullen uit- en in laten pakken, mocht je dit willen. Hiervoor betaal je uiteraard meer, maar dit geeft je wel aanzienlijk minder stress. Een verhuisbedrijf kan je volledig ontzorgen. 

  1. Andere kosten

Als laatste zijn er ook nog de andere kosten waarmee je te maken krijgt. Dit zijn kosten waar je misschien weinig rekening mee gehouden had, maar die toch snel op kunnen lopen. Ga je van en/of naar een verdieping verhuizen, dan is het huren van een verhuislift soms noodzakelijk. Ook zal je soms met parkeerkosten te maken krijgen, omdat het wel belangrijk is dat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij je woning kan parkeren. En is het nodig om je spullen tijdelijk op te slaan, dan kun je ook rekenen op extra kosten voor opslag.

Slim plannen

Dit alles klinkt misschien eng, maar je kunt al deze factoren ook in je voordeel laten werken. Het geeft je namelijk de mogelijkheid je geld uit te geven aan de werkzaamheden die jij voor je verhuizing belangrijk vindt. Zo kun je vermijden dat je betaalt voor een dienst die je eigenlijk niet nodig hebt. Werk je met een strak budget, dan kies je voor een verhuizing die zo simpel mogelijk is en steek je zelf de handen wat meer uit de mouwen. Wil je liever zo min mogelijk werk en stress, dan geef je bepaalde taken juist uit handen. Plan je verhuizing daarom slim, zodat je deze exact zo kunt laten uitvoeren als voor jou het beste is. En vergeet niet dat het inhuren van een extra verhuizer soms goedkoper is dan de extra arbeidsuren die je zou moeten betalen zonder deze mankracht.

De kosten

Het onderstaande overzicht geeft goed weer in hoeverre deze factoren de prijs beïnvloeden. Alle bedragen die gegeven worden zijn inclusief btw.

Kostenpost verhuizing Bijzonderheden Prijs per eenheid
Kleine verhuizing 20m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €60 – €65 per uur
Grote verhuizing 50m3 verhuiswagen plus 1 verhuizer €70 – €75 per uur
Avond-, weekend- en spoedtoeslag Toeslag wanneer je buiten kantooruren gaat verhuizen 30 tot 70 procent extra
Inboedelopslag Huur van een ruimte om je spullen tijdelijk veilig op te slaan €150 per maand
In- en uitpakservice Je spullen worden ingepakt en uitgepakt voor je €25 per uur
Schoonmaakservice Voor het netjes achterlaten van je oude woning en het schoonmaken van je nieuwe woning €25 per uur
Extra verhuizer Naast de chauffeur krijg je dan een extra verhuizer voor het in- en uitladen van je inboedel €30 per uur
Klusjesman Een extra persoon die klusjes in je nieuwe en oude huis kan oppakken €45 per uur
Piano verhuizen Vakkundige verhuizing van je piano €200 – €300 in totaal
Antiek verhuizen Vakkundige verhuizing van je waardevolle antieke stukken Prijs in overleg met verhuisbedrijf
Verhuislift Voor als er trappen moeten worden genomen €80 per uur
Parkeervergunning Verplicht in sommige gemeentes tijdens het laden en lossen €20 – €40
Kilometervergoeding Meestal gerekend na de eerste 20 of 30 kilometer €0,35 – €1,25

 

Vergelijk offertes

De beste manier om de prijzen voor je verhuizing exact te achterhalen is door een aantal verhuisbedrijven te benaderen voor offertes. Dit doe je snel en gemakkelijk als je onze vergelijkingstool gebruikt.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …