Verhuizen naar België

Gaat u binnenkort verhuizen naar België. In dat geval heeft u een internationaal verhuisbedrijf nodig. Verhuizen naar België is eigenlijk niet veel anders dan verhuizen binnen Nederland. Omdat de grenzen open zijn is er geen speciale toestemming nodig om met een verhuiswagen naar België te rijden. Er is daarom ook geen controle van de douane. U zult daarom alleen extra kosten maken voor de extra kilometers en werkuren die gemaakt zullen moeten worden. Als u niet over een (Nederlands) Europees paspoort beschikt zult u wel door de douane heen moeten.

Checklist voor als u gaat verhuizen naar België

  • Zorg er voor dat alle vergunningen ondertekend zijn
  • Zorg ervoor dat u al ingeschreven bent op uw nieuwe adres
  • Schrijf u uit bij uw huidige gemeente
  • Vergelijk offertes van meerdere verhuisbedrijven
  • Laat uw inboedel goed verzekeren of verhuis met een erkende verhuizer

Kan ik goedkoop verhuizen naar België?

De beste manier om te besparen op uw verhuizing is om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Het uurtarief dat wordt gehanteerd en hoeveel verhuizers er nodig zijn heeft veel invloed op de prijs. Maak gebruik van onze gratis vergelijkingsdienst om een beeld te krijgen van de uiteindelijke kosten.

Betaal ik invoerrechten als ik verhuis naar België

In principe maakt u geen extra kosten wanneer u gaat verhuizen naar België. Er is in de Europese wet opgenomen dat er op persoonlijke goederen geen invoerrechten hoeven te worden betaalt. Houdt er echter wel rekening mee dat deze regelgeving anders is voor zakelijkere goederen. Wanneer u ook zakelijke inboedel meeneemt naar België dient u dit wel van tevoren te melden.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens de verhuizing naar België?

Wanneer u met een erkend verhuisbedrijf verhuist is uw inboedel altijd verzekerd. Erkend betekend dat zij over een garantiecertificaat beschikken. Om hier in aanmerking voor te komen dienen zij uw inboedel te verzekeren tot 100.000 euro. Natuurlijk kunt u ook uw eigen verzekering uitbreiden zodat uw inboedel ook over de grens verzekerd is. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …