Gemiddelde kosten internationaal verhuizen toplanden

Internationaal verhuizen is ontzettend spannend. Wat ook de reden dat je naar een ander land gaat vertrekken, je zal te maken krijgen met een nieuwe cultuur, een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Veel mensen verhuizen naar een ander land voor het werk of om daar (tijdelijk) te gaan studeren. Weer anderen zoeken het avontuur op en willen in ieder geval een gedeelte van hun leven ergens anders wonen. Als je voor lange tijd weggaat is het niet onverstandig om ook wat van je inboedel mee te nemen en de beste manier om dit te doen is door een verhuisbedrijf in te huren. Hier lees je over de kosten waarmee je dan te maken krijgt.

Inhoud

De kosten

Het zal niet als een verrassing komen dat internationaal verhuizen een dure aangelegenheid is. Vooral als je ver weg gaat verhuizen kan het zijn dat je spullen via de weg, de zee of het luchtruim vervoerd moeten worden. In sommige gevallen moet je dan ook een aantal weken, zo niet maanden, op je spullen wachten. De prijzen waarmee je te maken zal krijgen worden bepaald door factoren zoals de afstand en de omvang van je lading. Onderstaand vind je een tabel met daarin de gemiddelde prijzen voor het verhuizen naar een aantal toplanden vanuit Nederland, inclusief btw.

 

Land van bestemming Gemiddelde kosten verhuizing vanuit Nederland
België €1700 – €2100
Duitsland €3000 – €3400
Groot-Brittannië €3700 – €4100
Frankrijk €4200 – €4600
Spanje en Portugal €4750 – €5150
Singapore €6000 – €6500
Zuid-Afrika €6000 – €6500
Canada €7000 – €7500
Verenigde Staten €7750 – €8250
Australië €8500 – €9000

 

  • De goedkoopste optie: bovenstaande kosten zijn gebaseerd op een verhuizing van een gemiddeld Nederlands huishouden. Als jij een selectie van je spullen meebrengt, ben je natuurlijk veel goedkoper uit. Het is altijd verstandig om je af te vragen of het goedkoper is om iets te verhuizen dan het ter plekke nieuw te kopen. Hoe kleiner je inboedel, hoe lager de prijs.
  • Gemiddelde prijzen: je kunt de bedragen uit bovenstaande tabel aanhouden als jij ook de inboedel een gemiddeld huishouden laat vervoeren. Extra kosten omdat je spullen met spoed moeten worden afgeleverd of omdat je ook gebruik maakt van een in- en uitpakdienst zijn hier niet bij gerekend.
  • De duurste optie: heeft jouw verhuizing haast en wil je zo veel mogelijk worden ontzorgd, dan kun je aardig wat geld optellen bij bovenstaande bedragen. Vooral als je je spullen door een vliegtuig laat vervoeren zullen ze snel stijgen. Per verhuisbedrijf verschillen de prijzen ook en erkende verhuizers zijn duurder dan ‘standaard’ verhuizers. Maak je daarnaast ook gebruik van enkele diensten van het verhuisbedrijf, dan zal je in sommige gevallen meer dan €15.000 moeten betalen voor je verhuizing.

De prijsopbouw

Elke verhuizing is anders en wat jij betaalt voor jouw internationale verhuizing zal voor iemand anders verschillend zijn. De prijsopbouw is daarom lastig aan te geven, maar in een gemiddelde situatie bestaat deze uit de kosten voor het laden, voor het transport en voor het lossen. Ga je een lange afstand afleggen, dan zullen de transportkosten zwaarder wegen en ook als je je spullen met het vliegtuig laat vervoeren is dit het geval. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het transport 50 procent van de totaalprijs inneemt en het laden en lossen elk 25 procent. Aangezien je aan het transportgedeelte vaak weinig kunt veranderen (tenzij je verhuist met spoed) kun je dus geld besparen door het laad- en het los gedeelte zo minimaal mogelijk te houden.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen van je internationale verhuizing heb je een aantal keuzes te maken. Deze kunnen de prijs direct hoger, maar ook lager maken. Daarom kun je de onderstaande punten gebruiken om de eindprijs te beïnvloeden.

  • De omvang van je inboedel: hoe groter de inboedel, hoe duurder de verhuizing. Als je iets dus niet nodig hebt op je nieuwe bestemming, neem het dan ook niet mee. Eventueel kun je dit voor vrij weinig geld langdurig laten opstallen of je kunt het verkopen/weggeven.
  • Het type vervoer: vervoer per container op een schip is het goedkoopste, maar dit is ook de meest langdurige optie. Vervoer per verhuiswagen is duurder, maar sneller en vaak beter voor kortere afstanden. Het vliegtuig is het duurste vervoersmiddel en dit wordt ook eigenlijk alleen gekozen als de spullen met spoed moeten worden afgeleverd.
  • De extra diensten: de meeste internationale verhuisbedrijven bieden hun klanten extra diensten aan. Ze kunnen je spullen bijvoorbeeld in- en uitpakken voor je, ze kunnen een handyman meesturen of je kunt een verhuiscoördinator aangewezen krijgen. Alhoewel deze diensten allemaal erg handig zijn, zullen ze de prijs aanzienlijk beïnvloeden. Het is aan jou om te bepalen of ze de extra kosten waard zijn.

 

Interessante bespaartips

Internationale verhuizingen zijn niet goedkoop en ook niet gemakkelijk om in te plannen. De onderstaande twee tips kun je gebruiken om de kosten laag te houden.

  • Je verhuizing delen: het is mogelijk om jouw spullen samen met die van iemand anders te laten verhuizen. Dit wordt ook wel groupage genoemd. Je betaalt dan alleen de kubieke meters die jouw spullen innemen in de container of verhuiswagen.
  • Meehelpen: als je ervoor zorgt dat het laden en lossen zo snel mogelijk kan gebeuren, betaal je minder arbeidskosten. Zet daarom alles klaar voor de verhuizers om in te laden en help mee bij het laden en lossen.

 

Vergelijk offertes

Is het tijd om jouw internationale verhuizing in te gaan plannen? Dan kun je onze betrouwbare verhuisbedrijven vragen om een offerte. Dit doe je door op deze website de link naar de vrijblijvende vergelijkingstool aan te klikken.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …