5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

verhuizers in [pb-city]

Het inhuren van een verhuisbedrijf brengt veel voordelen met zich mee. Denk zo aan het verlichten van de stress en tijd die gepaard gaat met een verhuizing, waarbij een verhuisbedrijf ervoor zorgt dat je zelf helemaal niets hoeft te doen terwijl je je ook geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je spullen tijdens de verhuizing. Lees hieronder verder om te weten wat de veelgemaakte fouten zijn tijdens het inhuren van een verhuisbedrijf zodat je zelf deze fouten weet te vermijden.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Een verhuisfirma kan worden ingehuurd om een hele verhuizing te verzorgen. Een verhuisfirma zorgt hierbij voor het netjes en op juiste wijze inpakken van je spullen en weet precies hoe om te gaan met extra kostbare of breekbare spullen. Een verhuisbedrijf laat een verhuizing veel vlotter en efficiënter verlopen, waardoor je uiteindelijk zowel tijd als geld bespaart. Daarnaast zijn de verhuizers die werkzaam zijn bij de verschillende verhuisbedrijven allemaal ervaren en deskundig.

Voordelen en nadelen van een verhuisbedrijf

Er zitten zowel goede als slechte kanten verbonden aan een verhuisbedrijf, waarbij de voordelen zeker zwaarder opwegen vergeleken met de nadelen. De verschillende voordelen en nadelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn als volgt:

VoordelenNadelen
Een verhuisbedrijf is best goedkoop, ongeacht wat de meeste mensen denken.Je moet rekening houden met de kosten voor het verhuisbedrijf in je budget voor de verhuizing.
Je bespaart op de benzinekosten omdat je zelf niet met je eigen vervoersmiddel heen en weer hoeft te rijden.Je kunt zelf geen invloed uitoefenen op het verhuisproces en dient het verhuisbedrijf volledig te vertrouwen.
Al het zware verhuiswerk wordt uit handen genomen dus je hebt minder stress.
Je bespaart flink wat tijd door de verhuizing uit te besteden aan een deskundige.
Je kunt er zeker van zijn dat je spullen veilig worden vervoerd.
Er werken professionele en ervaren verhuizers bij een verhuisbedrijf wie weten wat ze doen.
Een verhuisbedrijf heeft de juiste apparatuur en vervoersmiddelen voor elke soort verhuizing.

Wat kost het inhuren van een verhuisbedrijf?

Als je van plan bent om een verhuisbedrijf te gaan inschakelen voor je verhuizing, dan dien je rekening te houden met bepaalde zaken die de kosten bepalen. Denk zo aan welk soort transportmiddel er wordt gebruikt, hoeveel verhuizers er werken aan de verhuizing, wat de afstand is die de verhuizers moete rijden voor de hele verhuizing en in hoeverre je gebruik maakt van bepaalde extra diensten of machines. Voor een kleine woning betaal je tussen de €750 en €900, voor een middelgrote woning is dit €900 tot €1.250 en in geval van een grote woning kost dit rond de €1.000 tot €1.500. Neem je maar 1 verhuizer? Dan kan je rekenen op €400 tot €600. Als je 2 verhuizers neemt beginnen de tarieven bij €800 en voor 4 verhuizers betaal je tussen de €1.300 en €1.500.

Veelgemaakte fouten bij het inhuren van een verhuisbedrijf

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf kan er van alles verkeerd gaan. Een verhuisbedrijf huur je namelijk niet zomaar in. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden zodat er niets fout kan gaan. De meest voorkomende fouten die gemaakt worden tijdens het inhuren van een verhuisbedrijf zijn als volgt:

Niet eerst offertes opvragen

Het is van groot belang om eerst verschillende offertes op te vragen bij meerdere verhuisbedrijven in je omgeving. Zo kan je zelf deze offertes naast elkaar zetten en vervolgens vergelijken op basis van prijs, voorwaarden en geleverd kwaliteit. Hierbij maak je zelf een weloverwogen en goed geïnformeerde keuze.

Niet kijken naar keurmerken

Huur bij voorkeur een verhuizer in met een keurmerk, al betaal je daar ook wat meer voor. Door een verhuisbedrijf in te huren zonder keurmerk ben je niet verzekerd en is je risico voor groter. Is er sprake van schade tijdens de verhuizing? Dan ben je dus niet verzekerd en ben je je geld kwijt.

Online zoeken naar een verhuisbedrijf

De meeste mensen gaan direct online op zoek naar een verhuisbedrijf, maar dit is niet altijd aan te raden. Online tref je namelijk vaak alleen de grootste en bekendste verhuisbedrijven van het land. Hierbij gaat het voornamelijk om landelijke verhuisbedrijven die hoge kilometerkosten in rekening brengen voor het verzorgen van je hele verhuizing.

Zelf betalen voor verhuisdozen

Veel mensen zijn onder de indruk dat het mogelijk is om te besparen op de verhuiskosten door zelf dozen aan te schaffen voor de verhuizing. Dit mag wel, maar hou rekening dat de meeste dozen die worden verkocht op de markt zijn van slechte kwaliteit. Je hebt hierbij de kans dat de dozen kapotgaan en je spullen worden beschadigd.

Alles meenemen naar je nieuwe woning

Natuurlijk wil je het liefst al je spullen meenemen naar je nieuwe woning, maar dit is niet altijd slim. Spullen die niet meer worden gebruikt of kapot en versleten kan je weggooien, verkopen of weggeven aan een ander.

Ben je van plan om in de nabije toekomst te gaan verhuizen? Dan kijk je vast niet uit naar deze tijdrovende klus waar veel energie in moet worden gestoken. Door een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen wordt je hele verhuisproces netjes voor je geregeld. Zelf hoef je helemaal niets anders te doen dan toekijken. Profiteer van de vele voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …