PostNL verhuisservice

Eén van de belangrijkste taken die je hebt wanneer je gaat verhuizen is het doorgeven van je adreswijzigingen. Dit kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je je begint te realiseren hoeveel instanties je nieuwe adres moeten weten. Denk aan al je dokters en specialisten, aan de school van je kinderen, aan de gemeente en aan je energieprovider. Zo zijn er soms tientallen instanties die over je nieuwe adres moeten worden ingelicht en het is dus eigenlijk onoverkomelijk dat je er één of meer vergeet. Het is om die reden verstandig om gebruik te maken van de verhuisservice van Post NL.

Inhoud

Wat is de PostNL verhuisservice?

PostNL regelt met hun verhuisservice twee dingen voor je. Ze sturen je post periodiek door naar je nieuwe adres en ze kunnen je adreswijziging doorgeven aan bepaalde bedrijven. Dit scheelt jou natuurlijk een boel tijd en moeite en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken dat je post zal missen.

  • Doorstuurservice: voor een periode die je zelf van tevoren vaststelt wordt alle post die voldoet aan de voorwaarden van PostNL die nog op jouw naam naar je oude adres gestuurd is automatisch naar je nieuwe adres gebracht. Hiervoor betaal je een prijs per week, maar je betaalt dit eenmalig. Hoe langer je gebruik wilt maken van de doorstuurservice, hoe lager de prijs per week.
  • Adreswijzigingen doorgeven: daarnaast kan PostNL ook je adreswijziging voor je doorgeven aan verschillende bedrijven. Deze kies je zelf uit terwijl je de verhuisservice afsluit. PostNL geeft jouw adreswijzigingen gratis door, maar is natuurlijk wel beperkt tot grote landelijke bedrijven. Persoonlijkere instanties zoals je dokter en je onderwijsinstelling zal je zelf moeten contacteren.

De kosten

Je betaalt dus eenmalig voor deze service en de prijs is afhankelijk van het aantal weken dat je wilt dat PostNL je post blijft doorsturen. Onderstaande tabel geeft dit goed weer, inclusief btw.

 

Service PostNL Prijs per week Totaalprijs
2 weken post doorsturen €2,95 €5,90
5 weken post doorsturen €2,80 €14
14 weken post doorsturen €2,25 €31,50
26 weken post doorsturen €1,70 €44,20
52 weken post doorsturen €1,45 €75,40
Adreswijzigingen doorgeven aan bedrijven Gratis

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je kunt de verhuisservice zeer snel en gemakkelijk via de website van PostNL aanvragen. Je geeft dan eerst de gegevens van je persoonlijke situatie door, wie er gaan verhuizen en wanneer. Daarna krijg je de optie alle organisaties te selecteren die je wilt laten informeren van je nieuwe adres en daarna kun je online betalen. De service zal dan beginnen vanaf het moment dat jij aangeeft (meestal de verhuisdatum) en tot de periode waarvoor je hebt betaald is afgerond.

 

Enkele voorwaarden

Natuurlijk zijn hier wel enkele voorwaarden aan verbonden. Niet alle post wordt namelijk doorgestuurd naar je nieuwe adres dus het kan alsnog betekenen dat je belangrijke stukken misloopt. PostNL zal alle eigen post doorsturen die gericht is aan personen met de exacte achternamen die je hebt doorgegeven, die door de brievenbus past en lichter is dan 2 kilo en die van een adres in Nederland komt. Hieronder vallen dus bijvoorbeeld pakketjes en niet, buitenlandse post ook niet en post die door andere postbedrijven worden bezorgd ook niet. Gerechtelijke brieven kan PostNL logischerwijs ook niet doorsturen naar je nieuwe adres.

 

Tijdelijk een ander adres?

Als je tijdelijk op een ander adres gaat wonen, bijvoorbeeld omdat je naar het buitenland gaat voor je werk of omdat je aan het verbouwen bent, dan is de verhuisservice van PostNL wat minder geschikt. Er is dan de doorzendservice waar je gebruik van kunt maken en waarmee je je post voor een bepaalde periode ergens anders af kunt laten leveren, ook naar het buitenland. Nadat de periode die je hebt ingegeven is afgelopen zal je post dan weer naar je oude adres worden gebracht. In sommige gevallen kan dit zeer handig zijn. Onderstaand vind je de prijzen die daarvoor worden gerekend.

 

Post doorsturen naar Prijs eerste week Prijs opvolgende weken
Adres in Nederland €25 €4
Adres in het buitenland €30 €9

 

Alternatieven

Deze service van PostNL is natuurlijk erg gemakkelijk en je kunt er zo voor zorgen dat je geen belangrijke post mist. De voorwaarden die eraan zijn verbonden zijn echter wel erg streng en er zullen dus nog steeds poststukken kunnen zijn die op je oude adres worden afgeleverd omdat ze hier niet aan voldoen. Daarom kun je geld besparen door deze service niet af te sluiten en zelf enkele stappen te ondernemen.

  • Op tijd beginnen: begin op tijd met het doorgeven van je adreswijzigingen. Maak vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen een lijst van alle instanties die moeten worden ingelicht, blijf hieraan toevoegen en begin tijdig met bellen. Veel instanties hebben namelijk minimaal een maand de tijd nodig om de verandering te verwerken.
  • De nieuwe bewoners: als je weet wie de nieuwe bewoners van je huis zullen zijn kun je hen vragen om post die toch nog voor jou wordt afgeleverd aan de kant te leggen. Vaak zijn dit dan nog verloren brieven die per abuis naar het verkeerde adres zijn gestuurd.
  • Je oude woning bezoeken: als laatste rijd je af en toe even langs je oude woning totdat je zeker weet dat er geen post meer wordt bezorgd. Dit kun je bijvoorbeeld de eerste maand na de verhuizing twee keer doen. Woon je te ver weg, dan kun je de nieuwe bewoners een paar grote gefrankeerde enveloppen geven met daarop je nieuwe adres zodat ze je post kunnen doorsturen, mochten ze toch nog wat ontvangen.

 

Vergelijk offertes

Bij verhuizingen komen veel kosten kijken en de prijs voor de verhuisservice bij PostNL is hier maar één van. Gebruik daarom onze onafhankelijke vergelijkingstool voor alle financiële vragen die je hebt omtrent je verhuizing en vraag hier snel en gemakkelijk op maat gemaakte offertes mee op.

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …