Verhuisdozen huren kosten

Als je wilt dat je spullen veilig en georganiseerd kunnen worden verhuisd, dan heb je een manier nodig om ze te groeperen en te ordenen. De meeste mensen gebruiken hier dozen voor, omdat deze een vrij groot gewicht kunnen dragen, gemakkelijk te tillen zijn en ook zeer efficiënt zijn op te stapelen. Er zijn verschillende manieren waarop je aan je verhuisdozen kunt komen en één hiervan is huren. Dit heeft als grote voordeel dat je ze één keer gebruikt en daarna gewoon weer in kunt leveren. Je blijft na je verhuizing dus niet met een grote hoeveelheid kartonnen dozen zitten. Hier lees je over de kosten van het huren van verhuisdozen.

 

Inhoud

De kosten

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen te huur. Er zijn grote dozen, kleine dozen, sterke dozen en dozen speciaal voor je garderobe. De prijs is afhankelijk van het aantal dozen dat je huurt en de afmetingen ervan. Voor zwaardere objecten zoals boeken en servies heb je natuurlijk sterkere dozen nodig dan voor beddengoed. Hoe dan ook, gemiddelde prijs voor het huren van verhuisdozen vind je on onderstaande tabel, inclusief btw. Ter vergelijking kun je ook bekijken hoeveel je voor verhuisdozen zou betalen als je ze gaat kopen.

 

Kostenpost verhuisdozen Prijs per eenheid
Verhuisdozen huren €0,40 – €1,60 per doos plus borg
Verhuisdozen nieuwkopen €1,40 – €2,60 per doos
Verhuisdozen tweedehands kopen €0,50 per doos (1 keer gebruikt)
Zelf dozen opsparen Gratis

 

  • De goedkoopste optie: als je verhuisdozen nodig hebt, dan kun je hier natuurlijk ook gewoon gratis aan komen. Elke keer als je in de supermarkt bent kun je een aantal stevige dozen meenemen totdat je genoeg hebt verzameld. Je kunt ook een gedeelte verzamelen en de rest huren om geld te besparen.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien betaal je voor een gehuurde verhuisdoos €0,40 – €1,60 per doos. Hoe meer dozen je bestelt hoe lager de prijs per doos die in rekening wordt gebracht. Er is ook altijd sprake van een borg en deze ligt meestal rond de €1 per doos. Je krijgt je borg uiteraard terug als je de dozen in goede staat weer inlevert.
  • De duurste optie: heb je je gehuurde dozen niet netjes behandeld en heb je er stickers op geplakt, heb je erop geschreven of zijn ze beschadigd, dan krijg je je borg niet terug en blijf je met je verhuisdozen zitten. Dit, of nieuwkopen, zijn de duurste opties die je hebt. Als je je dozen daarna weer verkoopt kun je wat van je geld terugverdienen, maar dan nog betaal je meer als wanneer je de dozen huurt. Ga je zorgvuldig met je gehuurde dozen om, dan hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken.

 

De prijsopbouw

Als je kijkt naar de prijsopbouw in een gemiddelde situatie, dan betaal je voor de doos, voor de borg en voor eventuele transportkosten. De dozen moeten immers gebracht en weer gehaald worden. De borg krijg je uiteindelijk weer terug, mits je de dozen in originele staat weer inlevert. De totaalprijs, inclusief borg, bestaat dan voor 49 procent uit de kosten van de huur, 49 procent gaat ook naar de borg en 2 procent is voor het transporteren van de dozen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Terwijl je je gehuurde dozen gaat bestellen kom je voor een aantal keuzes te staan waarmee je de prijs positief en negatief kunt beïnvloeden. Sta hier dus goed bij stil, omdat je deze keuzes kunt gebruiken om geld te besparen.

  • De kwaliteit: voor sterke en professionele dozen betaal je meer dan voor dozen van een mindere kwaliteit. Als je veel boeken en waardevolle spullen hebt is het misschien handig om kwalitatieve dozen te bestellen, maar voor dingen zoals beddengoed en kleding is dit niet per se nodig. Je kunt door goedkopere dozen te kiezen dan soms wel €1 per doos besparen.
  • Het aantal: bedenk goed hoeveel dozen je gaat bestellen, want de prijs per doos gaat bij grote bestellingen naar beneden. Je kunt ook een gedeelte van de dozen zelf verzamelen of lenen en de rest bij bestellen. Vaak betaal je per doos dan meer, maar ben je in totaal natuurlijk wel veel minder kwijt.
  • Jouw gedrag: als je de dozen niet voorzichtig behandeld, als je erop schrijft of je plakt er stikkers op, dan krijg je de borg niet terug. Dat betekent dat je de dozen dan zelf moet houden en je eigenlijk evenveel betaalt als wanneer je ze zou kopen. Je kunt nog wat van het geld terugkrijgen door de dozen door te verkopen, maar het is altijd beter om simpelweg respectvol met de dozen om te gaan. Als het goed is krijg je dan je gehele borg weer terug.

 

Interessante bespaartips

Het huren van dozen is erg handig, omdat je ze daarna gewoon weer inlevert en je niet met een stapel dozen blijft zitten. Er zijn echter goedkopere manieren om aan dozen te komen.

  • Tweedehands kopen: het kost wat extra werk, maar als je je dozen tweedehands koopt en vervolgens weer verkoopt heb je er nauwelijks uitgaven aan. Zorg er wel voor dat je ze ergens dicht in de buurt kunt ophalen, anders is het de kosten voor de benzine niet waard.
  • Samen huren: ken je iemand die ook gaat verhuizen, dan kun je de dozen samen huren. Voor een grotere hoeveelheid betaal je minder per doos wat betekent dat de prijs naar beneden gaat.

 

Vergelijk offertes

Je kunt hier gemakkelijk achterhalen wat je exact voor verhuisdozen zou moeten betalen in verscheidene situaties. Ook kun je offertes opvragen voor alle verhuis-gerelateerde uitgaven. Klink simpelweg op de vergelijkingstool en je zal alle informatie snel ontvangen.

 

 

Verhuisbedrijf offertes vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de verhuiskosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

verhuizers in [pb-city]

5 Veelgemaakte fouten verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf …

Doordeweeks of ’s weekends verhuizen?

Als jij een verhuizing …

Verhuisservice

Probleemloos verhuizen …

Verhuizen naar Duitsland, wat kost dat?

Gaat u binnenkort verhuizen …

Verhuishulp

Heeft u hulp nodig bij …

Bedrijfsverhuizing

Heeft u een bedrijf en …